USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bursa'da dev sağlık kompleksi hızla yükseliyor

Bursa site merkezinde 3 hastaneyi içerisinde toplayacak bin 315 döşek kapasiteli Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin sert inşaatı tamamlandı. Hastanenin birlikte sene süresince açılması hedefleniyor.

Bursa'da dev sağlık kompleksi hızla yükseliyor
29-04-2022 10:36
Bursa'da bitmeme fail ve yapılacak sağlık yatırımları kendisince İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda mevcut Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, "750 yataklı vagon vagon planlanan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin kapasitesi sonuç fark ile bin 315 yatağa yükseltildi. Seneye bu vakitler açılması planlanıyor" dedi.

2017 senesinde yapımına başlanan ve 750 yataklı vagon vagon planlanan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin kapasitesi sonuç fark ile bin 315 yatağa yükseltildi.

Eski müteahhittin kendisinden meydana gelen sorunları zımnında 2 senedir yüzdelik 35-38 seviyelerinde gözleyen hastanede icraat sonuç hızıyla bitmeme ediyor. Günde 300-400 işçinin çalışmış olduğu ve 2023 yılının Nisan ayında tamamlanması hedeflenen hastanede 188 kâhil derin bakım yatağı, 43 dünkü doğan derin bakım yatağı, 224 poliklinik ve 32 ameliyathaneden oluşacak.

İnşaatı bitmeme fail sayrılarevi düşüncesince açıklamalarda mevcut Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, “Proje 750 döşek başlamıştı lakin sonuç haliyle bin 315 döşek alegori fariza verecek. Yüklenici şirketin teslimi 23 Nisan 2023. Hemen elden 1 yılımız var. Gayet iyi gidiyor. Eski müteahhittin zat problemlerinden kaynaklı 2 yıldan müşterek tomar inşaatımız yüzdelik 35-38 seviyesinde bekleme haklı kalmıştı. Yeni tenkis ile baş başa oldukça aceleci ilerliyor. Yaklaşık 300-400 arası iştirakçi gelişigüzel gündüz çalışıyor” dedi.

Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi'nin namına yenisi yapılacak

Bursa kent Hastanesi'nin günindi bölgesine, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin şark bölgesine, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin de kentin merkezine seslenme edeceğini kaydeden Yavuzyılmaz, “Bunun indinde İlker Çelikcan Fizik Tedavi Hastanemiz de hizmetlerini sürdürüyor. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Rehabilitasyon Hastanesi onun da projesi tamamlandı. 100 yataklı vagon vagon alegori dünkü binası bulunmuş olduğu yere yapılacak. Şu an ora 54 yataklı vagon vagon fariza veriyor. Ama o Türkiye'de müşterek kıta olan, spesifik müşterek hastane. Türkiye'nin gelişigüzel haklı hastalanmış bildirme ediyor. 20 yataklı vagon vagon ana oteli de olan, il dışından mevrut hastaların da şen kalabilecekleri müşterek sayrılarevi durumuna gelecek. Hastanenin odaları halı ile mobilyalı müşterek hastane. Orası anca müşterek ortam. Oradaki çocuklarımız ev ortamı gibi, aileler bundan böyle ötekisi ile kaynaşık durumdalar” diyerek konuştu.

Memleket Hastanesi, Devlet Hastanesi alegori fariza verecek

Bunun indinde Gürsu, Kestel hastanelerinin ilçelere iyi fariza verdiğini tamlayan Yavuzyılmaz, “Bizim şehrimizde her insanın yakından strateji etmiş olduğu ve beklediği ‘Memleket Hastanemiz' var. Memleket Hastanesinin yenileme projelerini tamamladık. Eski şartlarla dünkü şerait farklı. Artık kalifiye döşek diyerek ifade ettiğimiz, odasında banyo, abdesthane bulunan yapıya kavuşturulması lazım. Asli unsurlarını bozmadan, tabii ve vakti içeriğini bozmadan Anıtlar Kurulu'nun onayıyla baş başa orayı restore edeceğiz. Taşıdığımız Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi de buraya gelecek. Orası o bölgenin Bursa Devlet Hastanesi kısaca Memleket Hastanesi alegori fariza verecek. Orasını 300 döşek yöreleri düşünüyoruz. Projesi ile 1 senedir uğraşıyoruz. Anıtlar Kurulu, şehremaneti ile baş başa hazırlıklar yapılıyor. Restorasyon projeleri güç işlerdir ve devir alıyor. Ana tavan tamam, imtizaç verildi. Şimdi hastaneye dönüşümdeki detaylar yürütülüyor. Normalde projenin hatime vakti bu zamandı, lakin müteahhit şirketin sayrılarevi ile alakalı çalışmalarında nekais oldu. Biz orayı nitelikli, çağımız şartlarına akla yatkın sayrılarevi alegori hizmete açacağız. Sonradan eklentileri kaldıracağız. Ana sayrılarevi ‘T' halinde bulunan sayrılarevi kalacak. Tarihi dokusu ile baş başa fariza verecek” ifadelerini kullandı.

Osmangazi Emek'e Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılacak

Ağız ve Diş Sağlığı merkezleri kendisince bilgiler de sağlayan Yavuzyılmaz, “Şu an Duaçınarı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Bursa Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Nilüfer Ağız Diş Sağlığı Merkezi hizmetlerini sürdürüyor. Şimdi Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi'nde, 14 dönümlük arazinin etraflı işlerini tamamladık. Projesi de yarıyı geçti. 150 ünitlik dudak diş sağlığı merkezi yapacağız. Yatırım projelerinde var. Yakın sürede ihalesi olacak. Bir gayr Yıldırım'daki emektar fakültenin yeri. Şu an da gereksiz alan. Orada 16 dönüm müşterek yer kalıyor orada 150 döşek envestisman planlanıyor” halinde konuştu.

Aile sağlığı merkezleri açılmaya bitmeme edecek

Bursa'da aşırı sayıda dünkü familya sağlığı merkezini yaşama geçirdiklerini hatırlatan Doktor Yavuzyılmaz, "Gerek hayırsever, lüzum amme gerekse belediyelerin katkılarıyla açıldı. Sağlıklı Hayat Merkezi, Göçmen Sağlığı Merkezi yaptık. Avrupa Birliği fonları ile baş başa yürüttüğümüz projelerimiz var. En sonuç Ankara'dan müşterek astronomi geldi. 3 kıta hâlâ içtima onaylanmasını yaptık. Fonda az buçuk hâlâ olanak bulursak dördüncüyü de katacağız. Bir tanesi İnegöl, gayr Osmangazi Demirtaş, bir tanesi de Yıldırım'da olacak. Hem familya sağlığı, hem muhacir sağlığı merkezleri alegori fariza verecek. İçlerinde 12 hekimin ve başka ekipmanların olabileceği merkezler olacak. Pandemi sürecinde Bursa'da envestisman süreçleri de bitmeme ediyor” dedi.

Zübeyde Hanım Doğumevi arazisi İl Sağlık Müdürlüğü olacak

Son alegori yıkılan Zübeyde Hanım Doğumevi ‘nin de Bursa İl Sağlık Müdürlüğü fariza binası alegori planlandığını özetleyen Yavuzyılmaz, “Bizim Ataevler'de kiralık müşterek yerimiz vardı. Biz geldiğimizde orayı boşalttık. Oranın kirası 160 bin liraydı. Ama kendimize ilgilendiren yerde sıkıntımız var. Şu an Fomara'da müşterek yerimiz var. Bize devredildi lakin 50 salname müşterek bina. Mevcut tavan depremselliği sıfır müşterek yapı. Şu an düzensiz müşterek yapımız var. Biz müdürlüğü müşterek kıta tavan dibine almak istiyoruz. Mevcut yapılar depreme dayanabilen değil ve hizmete akla yatkın sıfır alanlar. 160 bin TL icar ile durmaktansa riziko ve koşulları az buçuk zorlayıp zat imkanlarımızla çözelim istedik. Bizim Bursa'ya şayeste müşterek sağlık müdürlüğüne ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Samet Doğru
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler