USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Burak Dağlıoğlu: Önceliklerimiz ortada envestisman ve ticareti çoğaltmak var

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, "Bu sabahleyin bakımından önce 10 taban bağlı arsıulusal aracısız envestisman verileri açıklandı. Yaklaşık 10,3 bilyon dolarlık ortak arsıulusal aracısız envestisman girişi mevcut ülkemize." dedi.

Burak Dağlıoğlu: Önceliklerimiz ortada envestisman ve ticareti çoğaltmak var
12-12-2022 14:09
İstanbul

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'ye evvela 10 ayda kestirmece 10,3 bilyon dolarlık birlikte arsıulusal aracısız envestisman girişi bulunduğunu belirterek, "Bu performansın daralan birlikte pazarda dobra birlikte başarım bulunduğunu değerlendiriyoruz. Sene böylecene da kestirmece bire birlikte çabucak bitmeme ettiğimiz devir yalnızca hoppadak sabık yılla bire birlikte yatırımı çekmiş olacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Dağlıoğlu, Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) çeşidinden bu sene evvela kere planlı "Türkiye-ABD İş Zirvesi"nin açılışında meydana getirdiği konuşmada, Türkiye'nin sabık sene 14 bilyon dolarlık arsıulusal aracısız envestisman aldığını anımsattı.

Bu sabahleyin bakımından arsıulusal aracısız yatırıma ilişilin evvela on maaş verilerin açıklandığını tamlayan Dağlıoğlu, "Yaklaşık 10,3 bilyon dolarlık birlikte arsıulusal aracısız envestisman girişi mevcut ülkemize. Geçen senenin evvela on ayında kestirmece 10,6 bilyon dolardı, yüzdelik 3 altında gittiğini söyleyebiliriz. Bu bizlere kürevi tabloda ne tabir ediyor ona beslemek lazım. Hepinizin izlem etmiş bulunduğu neredeyse maatteessüf 2022 yılı evvela çeyreğinde birlikte jeopolitik krizle başladık, sonra biçim bankalarının politikalarıyla ekonominin yavaşladığı, yavaşlama beklentileri ve elbette katıksız adına yatırımların da azaldığı birlikte devre girmiş olduk." sanarak konuştu.

"Geçen yılla bire birlikte yatırımı çekmiş olacağımızı düşünüyoruz"

Dünyadaki envestisman hareketlerini izlem fail UNCTAD'ın, bu senenin ikinci çeyreğindeki yatırımların evvela çeyreğe mucibince yüzdelik 30 azalmasını ön gördüğünü ve üçüncü ve dördüncü çeyrekler düşüncesince de bire birlikte aksi trendin bitmeme edeceğini düşündüğünü aktaran Dağlıoğlu, "Bu bağlamda ülkemizin evvela on aydaki bu arsıulusal aracısız envestisman çekilme performansının daralan birlikte pazarda dobra birlikte başarım bulunduğunu değerlendiriyoruz. Sene böylecene da kestirmece bire birlikte çabucak bitmeme ettiğimiz devir yalnızca hoppadak sabık yılla bire birlikte yatırımı çekmiş olacağımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Zirvedeki oturumların madde başlıklarının önemine dikkati çekici Dağlıoğlu, "Dünyada da her insanın konuşmuş bulunduğu madde sürdürülebilirlik, dijitalleşme, henüz bol varlıklarla envestisman yapmak, jeopolitik ilişkileri yönetmek, tedbir zincirlerinde henüz güçlü, dayanabilen olmayı sağlamak. Bu bağlamda bugünkü oturumların da aşırı yerinde seçme bulunduğunu düşünüyorum. Programı hazırlayanları kutlama kılmak lazım." dedi.

"Dijitalleşme tarafında Amerikan şirketleri bizim düşüncesince aşırı kıymetli"

Dijitalleşme tarafında Amerikan şirketlerinin kendileri düşüncesince aşırı giranbaha bulunduğunu dile getiren Dağlıoğlu, "Hem ekosistemde o dönüşümü sağlayıcı aktörleri devletimizde bulunduruyorlar. Hem de Türkiye'nin sayısal tutum performansında ehemmiyetli birlikte ayırt yaratarak, bizim uygulayım bilimi girişimcilerimiz düşüncesince ehemmiyetli birlikte birikim oluyorlar. Daha da önemlisi, baktığımız devir Amerikan merkezli ilkin kaynak yöneticileri geçtiğimiz üç yılda Türkiye'deki teknolojik girişimlerine ağırbaşlı yatırımlar yaptılar. Dijital tutum bizim düşüncesince en ehemmiyetli konulardan biri." değerlendirmesinde bulundu.

"Sürdürülebilirlik, dört başı mamur envestisman çekilme çalışmalarımızda elzem birlikte prensip"

Burak Dağlıoğlu, sürdürülebilirlik mevzusunun da ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, laflarını şöyleki tamamladı:

"Yine baktığımız devir dört başı mamur dünyada her insanın el değmemiş karbon emisyonu düşüncesince kendine erek belirlediği birlikte dönemdeyiz. Türkiye de 2053 yılı düşüncesince kendine hakeza birlikte erek koydu. Bizim de Yatırım Ofisi adına birlikte buçuk sene esbak aracısız envestisman izlem belgesinde de ortaya koyduğumuz neredeyse sürdürülebilirlik, dört başı mamur envestisman çekilme çalışmalarımızda elzem birlikte prensip. Yaklaşık birlikte ay denli evvela arsıulusal müşavirlik şirketiyle birlikte yazanak lansmanı yaptık. Türkiye'deki sürdürülebilirlik uygulamaları, firmaların adaptasyonu, bunda ne hedeflere, ne denli yaklaşılabildiği kamunun ne bunu kolaylaştırıcı yahut maniple olduğuyla ait şümullü birlikte emek vermek oldu. Biz de bu sürdürülebilirlik alanındaki ajandayı destekliyoruz, önemsiyoruz. Bu bağlamda sizler düşüncesince yapabileceğimizi düşündüğünüz birlikte nesne olursa değme devir kapımız açık. Bütün kamudaki paydaşlarla bu arada sizin bu hedeflere ulaşmanızı getirmek istiyoruz. Özellikle bizim envestisman projelerinde, yatırımcıların envestisman sonucu verirken sürdürülebilirliğin ehemmiyetli birlikte amblem değişken bulunduğunu görüyoruz. Yatırım kararının konumunu, ölçeğini üstelik etkileyen projelerimiz oldu. Bu bağlamda sizler düşüncesince ne tabir ettiğini biliyoruz."

"Önceliklerimiz ortada envestisman ve ticareti bırakmak var"

AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ise bahis konusu zirveyi evvela kere gerçekleştirdiklerini belirterek, "AmCham adına evvela kere birlikte zirve deniyoruz. Aslında bu birlikte gelişmeyi gösteriyor. Biz değme daim ön gösterim yapardık 2004'ten beri. Bu galaya birlikte rütbe töreni ekledik. İlk 30 başvurudan şu anda yüzleri sabık müracaatlar mevcut ve hakkıyla birlikte noktaya geldiğini gördük, buna birlikte de zirve ekleyelim istedik. Yani yalnızca tün değil bu akarsu haset de gerçekte Türk-Amerikan iş birliğiyle ait tartışmalara bölelim ki Türk-Amerikan teşrikimesai henüz da gelişsin... Bu hem Türkiye'yi hem Amerika'yı geliştiren birlikte iş birliği." sanarak konuştu.

Turnaoğlu, zirve kapsamında Türk-Amerikan iş birliğinin 3 anne başlıkta konuşulacağını tabir ederek, "Dijital ekonomi, sürdürülebilirlik ve enerji. Gerçekten dünyada da ihtimal en aşırı konuşulan, hem Türkiye'nin hem Amerika'nın özlük dalında aşırı ehemmiyetli noktalarda bulunduğu ve iş birliğini bu arada geliştirerek dü tarafa da menfaat sağlayabilecek alanlar bulunduğunu düşünüyoruz bu temaların." ifadelerini kullandı.

Zirve düşüncesince "AmCham Türkiye, Türkiye'yi toptan pazarlara haiz birlikte güçtür" mottosunu belirlediklerini kaydeden Turnaoğlu, önceliklerini şu biçimde sıraladı:

"Önceliklerimiz ortada envestisman ve ticareti yükseltmek var. Türkiye'nin lehçe biçim olmasını doğrulamak var. Yine Türk iş ortaklarımızın toptan bedel zincirlerinden henüz iri hisse almasını getirmek var. Türkiye'nin sürdürülebilirlik programlarına korumak var."

"Türkiye ekonomisi ehemmiyetli birlikte potansiyele sahip"

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh ise zirvenin önemine dikkati çekerek, "Program, Türkiye'de çalışkanlık yayınlayan Amerikan şirketleri ve büyümeye bitmeme fail Türk ekonomisi açısından merkezi mevzularda önemlice bilgiler sunmayı vaat ediyor. Bugün ele tahsil edilen bu çeşit konulardan biri sayısal ekonomiye geçiş. Bu madde evren çapındaki işletmelerin hızında ve büyümesinde çevrilme oluşturma potansiyeline sahip." dedi.

Sürdürülebilirlik ve yer dostu olma neredeyse ehemmiyetli konuların Türkiye'deki Amerikan şirketlerinin liderleri çeşidinden önemsenmesinden ötürü bahtiyar bulunduğunu tamlayan Eadeh, Türkiye ekonomisinin ehemmiyetli birlikte potansiyele eş bulunduğunu ve Türkiye'de çalışkanlık yayınlayan Amerikan şirketlerini desteklemeye bitmeme edeceklerini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler