USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Bundesbank, Almanya'nın 2021 ve 2022 faiz görünümünü düşürdü

Bundesbank, Almanya'ya bağlı bu sene ve doğacak sene düşüncesince nema tahminini Kovid-19 salgınında 4. dalavere ve hazırlık zinciri darboğazları dolayısıyla aşağılık yönlü, para şişkinliği tahminini de fevk taraflı güncelledi.

Bundesbank, Almanya'nın 2021 ve 2022 faiz görünümünü düşürdü
17-12-2021 14:54
Berlin

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), hazırlık darboğazları ve dünkü yüz koronavirüs (Kovid-19) salgınında 4. dalavere ve ekonomide dünkü engellemeler zımnında doğacak senenin başlangıcında Alman ekonomisinin büyümesini durduracağını ve toparlanmasını geciktireceğini bildirdi.

Bundesbank, doğacak sene düşüncesince takvim etkisinden arındırılmış Gayri Safi Yurt içi Hasıla (GSYH) faiz tahminini yüzdelik 5,2’den 4,2’ye indirdi.

Bundesbank'ın ekonomiye müteveccih kestirim raporunda, Alman ekonomisinde toparlanmanın Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemeye müteveccih dünkü kısıtlamalardan ötürü gecikeceği belirtildi.

Raporda, "Alman ekonomisi Kovid-19 salgını zımnında 2021'in sonuç çeyreğinde ve 2022'nin geçmiş çeyreğinde birlikte ricat yaşayacak, fakat doğacak senenin baharında gene ehemmiyetli birlikte ivme kazanmaya hazırlanıyor." denildi.

Almanya’da hususi tüketimin doğacak bahardan itibaren ehemmiyetli seviyede artacağının vurgulandığı raporda, hazırlık darboğazlarının da 2022'nin sonuna derece gevşeyeceği öngörüldü.

Büyüme tahmini dun taraflı düzeltilmiş edildi

Bundesbank, Almanya'ya bağlı bu sene ve doğacak sene düşüncesince faiz tahminini Kovid-19 salgınında 4. dalavere ve hazırlık zinciri darboğazları zımnında dun yönlü, mal şişkinliği tahminini de fevk taraflı güncelledi.

Buna göre, Banka, Almanya’da bu sene düşüncesince takvim etkisinden arındırılmış GSYH faiz tahminini yüzdelik 3,7’den yüzdelik 2,5’e ve doğacak sene düşüncesince yüzdelik 5,2’den 4,2’ye indirdi.

Banka, 2023 faiz beklentisini yüzdelik 1,7’den yüzdelik 3’2’ye çıkarırken, 2024'te yüzdelik 0,9 faiz öngördü.

Enflasyon tahmini yükseltildi

Bundesbank, kalan erke tutarları ve hazırlık zincirindeki aksaklıklar zımnında mal şişkinliği tahminlerini fevk taraflı düzeltilmiş etti.

Bu sene düşüncesince şimdi evvela yüzdelik 2,6 mal şişkinliği öngören Bundesbank, mal şişkinliği tahminini yüzdelik 3,2’ye çıkardı.

Banka, 2022 yılı mal şişkinliği tahminini yüzdelik 1,8’den yüzdelik 3,6’ya, 2023 yılı düşüncesince ise yüzdelik 1,7’den yüzdelik 2,2’ye yükseltti.

Bundesbank, 2024 yılı mal şişkinliği tahmininin ise yüzdelik 2,2 namına belirledi.

Bundesbank Başkanı Weidmann'dan mal şişkinliği uyarısı

Bu sene sonuna vazifesini bırakacak bulunan Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann, mevzuya bağlı değerlendirmesinde, Avrupa Merkez Bankası (ECB) mal politikasının bu riskleri (enflasyon) delik arkası etmemesi ve sak kalması icap ettiğini vurguladı.

ECB'nin erdemli paha ve iş gücü ücretlerinden ve düşüt karbon ekonomisine geçişten meydana gelen mal şişkinliği risklerini görmezden geliyor olabildiği uyarısında mevcut Weidmann, "Hem Almanya'da bununla beraber birlikte dört başı mamur namına Avro sahasında mal şişkinliği payı düşüncesince riskler fevk yönlü. Para politikası yapıcıları bu riskleri delik arkası etmemelidir." ifadelerini kullandı.

Uzun süredir ECB’nin salpa mal politikasını eleştiren ve ay böylecene ECB Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden ayrılacak bulunan Weidmann, Almanya’da enflasyonu doğacak zamanlarda ECB’nin yüzdelik 2’lik hedefinin üstünde kalmasının beklendiğini belirtti.

Almanya'da mal şişkinliği 30 senenin en erdemli seviyesinde

Alman hükümeti, Kovid-19 salgının 4'üncü dalgasıyla savaş etmiş olduğu düşüncesince dünkü esenlik kısıtlamaları getirerek melez vatandaşları mecburi sıfır alışverişe ve nice çecik bariz mekanlara girmesine bunama getirdi.

Alman ekonomisi, hususi tüketimin artarak çoğalması zımnında senenin üçüncü çeyreğinde birlikte eski çeyreğe gereğince yüzdelik 1,8'lik faiz kaydetmişti.

Almanya'da hükümet, 27 Ekim’de bu sene düşüncesince şimdi evvela yüzdelik 3,5 namına açıklayan resmi faiz beklentisini Kovid-19 salgınının sürekli tesirleri ve hazırlık zincirindeki sıkıntılardan ötürü dun taraflı düzeltilmiş ederek yüzdelik 2,6'ya çekti.

Öte yandan, Almanya'da teşrinievvel ayında yüzdelik 4,5 bulunan salname enflasyon, erke tutarları ve salgının etkisiyle kasımda yüzdelik 5,2'ye yükselerek, kısaca sonuç 30 senenin en erdemli seviyesine ulaşmıştı.

Almanya'da mahveden düşüncesince alışılmamış derecede erdemli mal şişkinliği birlikte güzel hissedilirken, paha artışlarının Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ve iktisatçıların çoğunun savunduğu kabil "geçici" olacağı görüşüne ilişikli şüpheler de herhangi birlikte sabık devir artıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler