USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'Bu yılki beklentimiz 29 milyon turist'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye'de bu yılki beklentimiz ziyaretçi sayısında yüzdelik 83 artışla 29 milyon turist, gelirde yüzdelik 100 artışla 24 bilyon dolar gelir." dedi.

'Bu yılki beklentimiz 29 milyon turist'
14-12-2021 00:50
TBMM

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM Genel Kurulunda, Bakanlığının 2022 yılı ekonomik durumuna ilişikli konuşmasında, firez ve gezim değerlerinin, iktisadi güçlükle elzem unsurları, bire müşterek vakitte arsıulusal bölgede Türkiye'nin aşırı ağırbaşlı birer imge ve bellik kıymeti bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin ehil yer aldığı müşterek tane nitelikteki bu değerlerin korunması, yaşatılması, tanıtılması ve ulusal bilincin oluşturulması düşüncesince bakanlığın çalışmalarına kesintisiz bitmeme ettiğini özetleyen Ersoy, gezim ile kültür-sanatın, birbirinden ayrılmaz dü düzlük olduğuna ayraç etti. Ersoy, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Karşılıklı şekilde birbirlerini desteklerler, tamamlarlar; maksat ve amaçlarına ilerleyişte eş müşterek fiyaka izlerler. Turizm, Sayın Cumhurbaşkanımızın da anons ve tabir etmiş yer aldığı kabilinden izlemsel müşterek sektör, ekonominin bacasız fabrikasıdır. Turizm, iktisadi gücü ile kültür-sanata değgin üretimin ve etkinliklerin de deposu olmaktadır. Kültür-sanat ise bu fabrikanın noktayı ulaştığında tedarikçisi, noktayı ulaştığında mamüllerin pazarlayıcısı ve ihracatçısı, noktayı ulaştığında de bilinirliğini sağlayıcı lansman elçisidir. Bu örgensel müşterek bağdır ve lüzum turizmin gerekse kültür-sanatın öz işleyişlerinin natürel kararı şekilde oluşmaktadır. Bakanlık şekilde değme dü bölgeyi öz dinamikleri çerçevesinde yönetirken, oluşan bu natürel bağı da memleketimiz ve milletimiz namına en iri faydayı elde edecek biçimde kullanıyoruz."

"Kültür merkezleri sayısını 122'ye çıkardık"

Ersoy, 2002'de 42 bulunan firez merkezi sayısını 122'ye çıkarttıklarını, 2022'de Giresun, Balıkesir-Bandırma ve Ordu-Ünye'de 3 firez merkezi henüz açacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşidinden bu çevrim bitirilmesi buyruğu maruz üç iri projeye temas etmek istediğini kail Ersoy, "İlki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binası. Yüzde 60'ı tamam bulunan inşaatın küsurat yüzdelik 40'lık bölümünü 20 ay kabilinden endamsız müşterek müddette tamamlayarak Aralık 2020'de hizmete aldık. Eski CSO binasını da aslına makul biçimde restore ederek 10 Kasım 2021’de Cumhurbaşkanımızın katılmış yer aldığı müşterek törenle hizmete aldık ve toy zamanı CSO binası oldu." ifadesini kullandı.

Yeni çağda yalnızca çatı düz yazı etmediklerini, binayla konseptini de oluşturduklarını vurgulayan Ersoy, "Bu çerçevede toy CSO binası, zamanı CSO binası ve CerModern binasının da ortamında yer aldığı dev yeşil müşterek bostan içerisinde CSO ada konseptini oluşturduk. CSO senfoni binası ve adası hayattaki emsalleriyle kıyaslandığında evvel 10 ortamında fevk sıralarda yerini aldı." dedi.

"İkinci başyapıtımız oldu"

Ersoy, ikinci iri plan şekilde nitelendirdiği İstanbul Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binasının niteliklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Sahip yer aldığı özellikler, alanlar ve akıbet uygulayım bilimi sahnesiyle beraberce hayattaki emsalleri ortamında evvel 10 arasında, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasıyla beraberce fevk tam yerini düzlük ikinci başyapıtımız oldu. İdeolojik gerekçelerle açık davalar haysiyetiyle 10 sene devam eden müşterek türel süreci halis muhlis İstanbullular şekilde bekleyivermek durumunda kaldık. Nihayetinde, Sayın Cumhurbaşkanımızla bu arada 2019 senesinde temel noktasını attık ve 29 Ekim 2021'de, aşırı manalı müşterek günde böylesi ehemmiyetli müşterek başyapıtı, toy AKM'yi İstanbul'a ve Türkiye'mize kazandırdık. Üstelik Avrupa'daki emsallerimizle kıyaslandığında, pandemiye karşın üçte bir tanesi derece müddette ve dörtte birinden henüz az maliyetle yatırımı tamamladığımızı başta açıklamak istiyorum. Bazen fiyatla dayalı eleştirilerde bulunuyorsunuz, hakkıyla kıygı ediyorsunuz. Üstelik, tabir ettiğim kabilinden kültürel binaları yalnızca düz yazı etmekle kalmıyoruz; onlara konseptler kazandırarak bedenlerine denyo da katmış oluyoruz."

"Festivali yılda dü el düzenleyerek arsıulusal boyuta taşıyacağız"

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 29 Ekim-14 Kasım tarihleri ortada Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nin ilkini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, Galataport'tan Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ne derece 4 kilometrelik güzergahta, mimariden edebiyata, resimden müziğe, tasarımdan tiyatroya nice değişik disiplini müşterek araya getiren 78 mekanda camianın değme kesimine ve halis muhlis gözyaşı gruplarına seslenme fail 381 etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ersoy, "1400 şenlik mensubu ve 2 bin 183 sanatkâr ile yaşama geçirdiğimiz Türkiye'nin en iri firez ve konuşma projesinde 7 milyon 800 binden müşterek tomar ziyaretçi ağırlamış bulunuyoruz. Bu festivali bahar ve güzün kazanmak neredeyse yılda dü el düzenleyerek arsıulusal boyuta taşıyacağız. Şimdi ikinci etabına geçiyoruz. Festivalimizin ikincisini 28 Mayıs-12 Haziran tarihleri ortada gerçekleştireceğiz." bilgisini paylaştı.

"İki müjdem var"

İki muştu vereceğini dile getiren Ersoy, evvel müjdesinin Ankaralılara bulunduğunu kaydetti.

Başkent Kültür Yolu Rotası'nı oluşturduklarına dikkati çekici Ersoy, "Önümüzdeki ay bu rotanın lansmanını yapacağız. Ulucanlar Cezaevi, Kale, Roma Hamamı, Hacı Bayram, CSO Ada, Opera Binası, Resim Heykel Müzesi, Etnografya Müzesi ve tiyatrolar sahasını de içerecek 4,6 kilometrelik müşterek hattan bahsediyoruz. 28 Mayıs-12 Haziran tarihleri ortada Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile bu arada Ankara Kültür Yolu Festivali'ni de yaşama geçiriyoruz. İkisini bire çabucak gerçekleştireceğiz. Bu Ankaralılara müjdemiz olsun." dedi.

Ersoy, ikinci müjdesinin İzmir'e bulunduğunu dile getirerek, "İzmir Kültür Festivali. Geçen ay Tekel Binası'nın temel noktasını attık. Orada iri müşterek yenileme ve yeni baştan kurma emek vermesi başlattık. Bunu da 2022 yılının sonuna derece tamamlamayı hedefliyoruz. Orası aşırı açık müşterek mekan. İçinde iri müşterek müzesi, kütüphanesi, aktiflik alanları, dobra sanatlar bölümleri, kılık statü müzesi kabilinden aşırı müşterek tomar mekan var. Bu mekanların restorasyonunu tamamlayıp 2023 ilkbaharında Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile koşut şekilde hem Başkent Kültür Yolu Festivali'ni hem de İzmir Kültür Festivali'ni bu arada gerçekleştireceğiz." niteleyerek konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası ve AKM ile üçüncü iri projelerinin ise Rami Kışlası Kütüphanesi olacağını tabir fail Ersoy, 50 bin metrekare bahçesi, 38 bin metrekare gizli alanıyla İstanbul’un en büyük, dünyanın ise mahdut kütüphanelerinden bir tanesini düz yazı ettiklerini kaydetti.

Ersoy, 2022'de "Çocuk ve Halk Kütüphanelerini İyileştirme Projesi" kapsamında 30 toy kitabevi açılması, 50 kütüphanenin baştan yapılandırılması ve 20 toy kütüphanenin yapımının tamamlanmasına ilişikli emekleri içerecek biçimde 100 kitabevi binasının, baştan düz yazı edilmek, yapılandırılmak, iri onarımdan yahut tadilattan geçirilmek yoluyla çalışan kitabevi yaklaşımıyla hizmete açılmasına müteveccih çalışmalarına da bitmeme ettiklerini anlattı.

"Pandemide 40 bin müzisyene 280 milyon teklik dayanaklık etmek verdik"

Koronavirüs salgınının en aşırı etkilediği kesimin kâffesi hayattaki kabilinden Türkiye'de de maatteessüf firez ve konuşma faaliyetleri olduğuna ayraç fail Ersoy, şunları kaydetti:

"Pandemide 40 bin müzisyene 280 milyon teklik dayanaklık etmek verdik. Bu destekleri kimin alacağına musiki birlikleri değişmeyen verdi. Onlardan mevrut listenin tamamına ifa yaptık. Biz nazar boncuğu biçimde değişmeyen vermedik. Onlar ne listeyi gönderiyorsa ödemeyi onlara yaptık. Ayrıca 56 musiki projesine 31 milyonluk dayanaklık etmek sağladık. 6 musiki donanmasına maruz dayanaklık etmek miktarını da pandemi sürecinde yüzdelik 30 oranında artırdık.

27 senedir devam eden yevmiyeli sanatkâr ve uygulayım personel problemi vardı. Bakanlığımıza ilişikli kurumlarda fariza karşıcı 3 bin konuşma emekçisini kontratlı personel statüsüne sağlamak yoluyla pandemiden doğrudan evvela bu iri problemi çözerek aşırı iri müşterek mağduriyetin önüne geçtik."

"504 hususi tiyatroya 19 ilde, 24 oyunluk parasız tahsis edildi"

Ersoy, nezaret çeşidinden hususi tiyatrolara 2019'da 6,1 milyon dayanaklık etmek sağlanmışken, 2020 senesinde hususi tiyatroların planlarına meydana getirilen salname yardımlara ek şekilde "Dijital Tiyatro Arşivi Projesi" ile 21,5 milyon teklik dayanaklık etmek sağlandığını kaydetti. Ersoy, 2021 senesinde ise hususi tiyatroların planlarına meydana getirilen salname yardımlarla beraberce maruz ek desteklerle mecmu desteğin 53,4 milyon liraya yükseldiğini ve böylece akıbet üç yılda hususi tiyatrolara 81 milyon teklik dayanaklık etmek sağlanmış bulunduğunu söyledi.

Bakan Ersoy, oyunluk açamayan hususi tiyatroları sübvanse etmek amacıyla 1 Aralık 2020-31 Aralık 2021 tarihleri ortada Devlet Tiyatroları bünyesindeki beledi ve gezme sahnelerinin hususi tiyatroların kullanımına açıldığını, bu kapsamda 504 hususi tiyatroya 19 ilde, 24 sahnenin parasız tahsis edildiğini hatırlattı.

"Hayali tiyatrolara dayanaklık etmek veriliyor" eleştirilerine ayraç fail Ersoy, bu tür şeylere inanılmaması icap ettiğini kaydetti.

Ersoy, Devlet Tiyatrolarına toy kadrolarla dayalı imtihan sonucunun bu ay sonuna derece açıklanacağını bildirdi.

"Sinema sektörüne desteklerimizi artırarak sürdürdük"

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Koronavirüs salgınının tesirini sürdürdüğü 2021 senesinde da beyaz perde sektörüne desteklerimizi artırarak sürdürdük. 197 beyaz perde projesine mecmu 49 milyon 550 bin lira, beyaz perde alanındaki 98 kültürel ve sanatla alakalı etkinliğe mecmu 29 milyon 347 bin teklik dayanaklık etmek sağladık. Ayrıca müracaat meydana getirilen kâffesi illerdeki beyaz perde salonlarını kapsayacak biçimde beyaz perde salonu işletmecilerine 15,9 milyon teklik dayanaklık etmek sağladık. Böylece, 2021 senesinde beyaz perde sektörüne toplamda 94,8 milyon teklik dayanaklık etmek sağladık. Yine 1 Ekim 2021 geçmişine derece KDV oranını yüzdelik 1’e indirip, beyaz perde bileti üstünden tahsil edilen yüzdelik 10 Eğlence Vergisini de 31 Mayıs 2022’ye derece sıfırladık. Bakanlığımızca beyaz perde sektörüne sağlanacak destekleri 2022 senesinde da artırarak bitmeme ettireceğiz."

"Content İstanbul Fuarı'nı 2022 senesinde düzenleyeceğiz"

İstanbul'un zamanı ve kültürel dokusuyla en ibdai yapılarından bir tanesi bulunan Atlas Binası'nı, 2 sene devam eden restorasyondan sonradan içerisinde kalımlı koleksiyon, interaktif sayısal birimler, mütemadi işporta bölgeyi ve eş düzentileme alanları mevcut İstanbul Sinema Müzesi şekilde 26 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açtıklarını anımsatan Ersoy, bunun Türkiye'nin evvel beyaz perde müzesi bulunduğunu kaydetti.

Ersoy, "Bugüne derece 152 değişik ülkede kestirmece 600 milyon insana vasıl saf filmlerimizin enerjisini kullanarak, İstanbul'u göstergeç mazruf pazarının merkezine dönüştürecek dünyanın en ehemmiyetli film, dizi, canlandırma ve göstergeç izlence üreticilerini müşterek araya getirecek Content İstanbul Fuarı'nı da 2022 senesinde düzenleyeceğiz." ifadesini kullandı.

"2002'den itibaren emlak dışından 4 bin 967 kitap getirildi"

Kültür varlığı kaçakçılığıyla savaş kapsamında, 2021 senesinde akıbet 10 senenin en faziletkâr sayısına ulaşarak 525 yapıtı emlak dışından getirdiklerini bildiren Ersoy, "Bu sene akıbet şekilde genellikle Urartu Dönemi'ne ilgilendiren ehemmiyetli tunç eserlerden oluşan, Roma Dönemi'ne ilgilendiren 14 kıymetli sikkenin de aralarında toprak almış yer aldığı 101 sayı firez varlığının Macaristan’dan iadesi sağlanmıştır. Böylece 2002 yılından itibaren emlak dışından getirilen mecmu kitap sayımız da 4 bin 967’ye yükselmiştir." ifadesini kullandı.

"Göbeklitepe şekilde tanıdık bölgede Karahantepe ve benzeri 11 derece henüz belirleme etmiş olup, 100 kilometrelik müşterek bölgede mecmu 12 noktada kazılara bitmeme ediyoruz." ifadesini kullanan Ersoy, bu çalışmalara emlak içerisinden 8 üniversite, 12 kurum, emlak dışından ise 5 ülkeden 8 üniversitenin katıldığını söyledi.

Ersoy, "Türkiye'deki ve hayattaki en açık şümullü arsıulusal hafriyat programını oluşturduk. Şu anda dünyanın değme yerinden talepler gelmeye bitmeme ediyor. Biz nazar boncuğu talebi arka çevirmiyoruz. Hepsiyle çalışacağız ve dünyanın en iri arsıulusal hafriyat programını burada gerçekleştireceğiz." dedi.

Başkent Millet Bahçesi ortamında mevcut AKM Binası'nın müze yapılması düşüncesince lazım emekleri başlattıklarını tabir fail Ersoy, tamamlandığında Ankara'nın en iri müzesi şekilde bakım edeceğini belirtti.

"Ekim sonu bakımından Akdeniz'de en müşterek tomar ziyaretçi ağırlayan ülkeyiz"

Ersoy, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Pandemiyle beraberce başlatılan gezi yasakları kâffesi dünyada yer aldığı kabilinden yurdumuzdaki turizmi de negatif etkiledi. 2020'de Avrupa yüzdelik 80 küçülürken Türkiye'deki ziyaretçi sayısı şahısda yüzdelik 68, gelirde yüzdelik 65 daralma halinde gerçekleşti. Baktığınızda, bağıl Avrupa'ya uyarınca aşırı henüz elleme konumda ve bunun kararı şekilde da 2020'yi 16 milyon ziyaretçi, 12 bilyon dolar gelirle kapattık. Kasım sonu verileri ve ileriye çevrilmiş simülasyonlara baktığımızda, 2021'de Avrupa'da averaj yüzdelik 40 ila 60 yöresinde müşterek artışla kapatacağını, doğrusu aşılamanın da etkileriyle memleket trafiklerinin yeni baştan açılmasıyla beraberce Avrupa'da yüzdelik 40 ila 60 arası müşterek çoğalma olacağını görüyoruz. Türkiye'de ise bu yılki beklentimiz; ziyaretçi sayısında yüzdelik 83 artışla 29 milyon turist, gelirde yüzdelik 100 artışla 24 bilyon dolar gelir. Bu arada, isim başı dirimlik de 2018'de 647 dolardı; şu anda 2021'de 830 dolar."

"Beni hayalcilikle suçladı bazısı milletvekillerimiz"

Bazı CHP milletvekillerinin "Nasıl hesaplıyorsunuz?" sorularına Ersoy, şöyleki yanıt verdi:

"Çok basit, hepimize ilkokulda öğretilen yöntemle yapıyoruz: 24 bilyon dolar taksim 29 milyon yapıyoruz, 830 dolar sayısını buluyoruz. Eleştirmek hesabına sevinmeliyiz. Bizim sektörümüz aşırı güç müşterek dönemden geçti; dünyada en aşırı zorlanılan dal gezim sektörü. Geçen sene ego burada, 'Bu sektörde 24 bilyon dolar getirmeyi hedefliyorum' dedikten sonradan ne oldu, ne yaşadık? En kötüsünden beni hayalcilikle suçladı bazısı milletvekillerimiz. Hayalcilikle itham etmek hesabına dayanaklık etmek olsanız endüstrisi 24 milyardan ihtimal henüz gelecek bölgelere de getireceğiz. Şu anda aşırı güç müşterek şeyi başardı Türkiye, yüzdelik 100 çoğalma gerçekleştirerek 24 bilyon dolar hedefini yakaladı. Ekim sonu bakımından Akdeniz'de en müşterek tomar ziyaretçi ağırlayan memleket Türkiye ha ve tarihinde evvel kere İspanya'yı geçti."

"Sertifika almaya doğruluk elde eden kasılma sayısı 12 bini geçti"

Güvenli Turizm Sertifikası'nın bu başarıdaki en iri silahları bulunduğunu dile getiren Ersoy, Türkiye'nin bu sertifikayı Avrupa'da evvel ve en can alıcı biçimde kullanan memleket bulunduğunu kaydetti.

Ersoy, "Diğer devletler bunu dayanıklı aldılar, kopyaladılar fakat bizim kabilinden can alıcı kullanamadılar. Niye kullanamadılar? Çünkü tığ Güvenli Turizm Sertifikası'nı kanuni müşterek ortamda, doğrusu yasasını, yönetmeliklerini çıkarttık ve arsıulusal onaylama firmalarıyla beraberce aşırı hararetli düzen müşterek biçimde denetledik. Bu sertifikayı hazırlarken tığ yegâne başımıza hazırlamadık, dal temsilcilerini de aramıza aldık. Sağlık Bakanlığının, İçişleri Bakanlığının görüşünü alarak aşırı ayrıntılı müşterek biçimde hazırladık ve aşırı elleme müşterek biçimde herkes, dal inandı; disiplinli müşterek biçimde uyguladık, kararı da bu oldu. Kasım sonu bakımından şehadetname almaya doğruluk elde eden mecmu kasılma sayısı 12 bini geçti." değerlendirmesinde bulundu.

"Güvenli ve Yeşil Turizm Sertifikası"

Türkiye'nin Paris Anlaşması'nı imzaladığını anımsatan Ersoy, şöyleki bitmeme etti:

"Bizim memleket değişikliğine, sürdürülebilirliğe ve el değmemiş sürüm kabilinden kurallara memleket şekilde ve dal şekilde mücehhez olmamız lazım. Bununla dayalı tığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla Tarım ve Orman Bakanlığımızla koordineli müşterek düzentileme elhak başlattık. Önümüzdeki ay bakımından dal temsilcilerini de bu düzentileme grubuna müdahale ederek bunun kurallarını hazırlayacağız ve sene sonu bakımından Güvenli Turizm Sertifikası'nı, Güvenli ve Yeşil Turizm Sertifikası şekilde değiştireceğiz. 2023'ten itibaren Güvenli Turizm Sertifikası 'Güvenli ve Yeşil Turizm Sertifikası' şekilde bitmeme edecek. Burada uygulanması müstelzim nice yatırımlar ve kavait mevcut tesisler tarafından. Bunu çabucak yapmayacağız, yıllara yayacağız, Paris Anlaşması'nın da şartlarına uyarak onları yapılandıracağız ve biraz sene ortamında bunları yaşama geçireceğiz."

Başarının ikinci sırrının da Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı olduğuna dikkati çekici Ersoy, ajansın yapısını anlattı.

Salgın devrinde lansman faaliyetlerini artırdıklarını dile getiren Ersoy, 2020'de 14 bulunan TV reklamının yayımlandığı memleket sayısını bu sene 22'ye çıkardıklarını, sayısal reklamları ise hedefledikleri 82 ülkede yayımladıklarını söyledi.

"Nerelerde yayımlıyorsunuz" halinde müşterek soruya Ersoy, "Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının birincil rolü Türkiye'yi emlak haricinde pazarlamak; o yüzden, tanıtımlarını ağırlıklı şekilde emlak dışındaki televizyonlarda yapıyor, yerli Türk televizyonlarıyla yapmıyor." karşılığını verdi.

"Allah'tan Antalya Belediyesine edisyon yapmıyorsunuz da..."

Ersoy, Muğla, Bodrum, Torba, Kızılağaç, Yalı ve İçmeler'de atılmış su tasfiye tesisi ve irtibatlı enfrastrüktür tesislerinin projelendirilmesi imal işleri kapsamında Torba, Kızılağaç, Yalı, İçmeler kanalizasyon, toplaç hattı ve irtibatlı enfrastrüktür tesisleri imal işini Aralık 2022'de, atılmış su tasfiye tesisi imal işini Nisan 2023'te tamamlayacaklarını söyledi.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban'ın, "kendi tesisinin bulunmuş yer aldığı toprak yer aldığı düşüncesince yaptığı" iddiasını da yanıt veren Ersoy, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Turizmle dayalı kıymetlendirme yapıyorsunuz fakat gezim mevzuatına bilge değilsiniz. Belli kapasitenin üzerindeki tesislerde tasfiye altyapısı olması zorunludur, kanunen mecburidir. Hem belediyeler hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı denetler. Benim tesislerimde elhak tasfiye tesisi mevcut, toy müşterek tasfiye yapmama lüzum yok. Şimdi, bu sistemi ne yapıyoruz, onu da size anlatayım: Biz gidip de belediyeden müşterek nesne arzu etmiyoruz, belediyeler bizlere geliyor: 'Benim şu güzergahımı, şu projemi yapar mısın, devralır mısın?' diyor. Projeye de onlar değişmeyen veriyor, ne yapılacağına da onlar değişmeyen veriyor. Muğla Belediyesi başta müşterek sene projeyi geciktirdi, ikimiz de biliyoruz Sayın Alban nite geciktirdiğini. Siz edisyon yaptınız Muğla Büyükşehir Belediye Başkanına ve projeyi müşterek sene devretmekte gecikti Belediye Başkanı. Kim kaybetti? Bodrum kaybetti, Bodrum'u cezalandırıyorsunuz. Allah'tan Antalya Belediyesine edisyon yapmıyorsunuz da Antalya'nın enfrastrüktür problemlerini çözüyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler