USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul'da gong SPK'nin 40'ıncı yılı düşüncesince çaldı

Borsa İstanbul'da gong, SPK'nin 40'ıncı yapılış sene dönümü düşüncesince çaldı.

Borsa İstanbul'da gong SPK'nin 40'ıncı yılı düşüncesince çaldı
24-01-2022 13:34
İstanbul

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kapital piyasalarında prosedür özne her insanın denktaş koşullarda prosedür yaptığına güvenli peyda etmek istediklerini tabir ederek, "Bunun düşüncesince piyasayı 7 çağ 24 zaman esasıyla strateji ediyoruz. Bunun kararında lazım düzenlemeleri ve tedbirleri de yaşama geçiriyoruz." dedi.

Borsa İstanbul'da gong, SPK'nin 40'ıncı yapı sene dönümü için çaldı.

Törende mütekellim SPK Başkan Taşkesenlioğlu, kapital piyasalarının önemine ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Sermaye piyasalarımız, yurdumuzdaki derinlemesine vadeli görüntü bildirme ve talebinin en doğurgan noktada müşterek araya gelmesi ve üreten kuruluşların sağlamış olduğu vefa artışının tabana yayılmasını bildirmek hesabına mali sistemimizin elzem müşterek parçası şekilde derinlemesine senelerdir görev vermektedir. Finansal mimarimizin 150 yılı aşan müşterek süredir kapital piyasalarına bağlı repertuvar ve tecrübesi bulunmakla baş başa SPK'nin kuruluşundan bugüne 40 senedir derece derece güçlenen kurumsal müşterek sığa mensur edilmiştir. Bu sürecin geçmiş evrelerinde ülkemizin arsıulusal kapital halleriyle uyumu sağlanırken, sonra evcil kapital piyasası ürünleri ve prosedür biçimleri geliştirilmeye başlanmıştır. İlerleyen evrelerde meydana getirilen anayasa değişimleri yardımıyla ise kapital piyasalarımız türel çerçeve, teknolojik enfrastrüktür ve verim çeşitliliği itibarıyla AB düzenlemeleriyle birlik ahenkli bir vaziyete getirilmiştir."

"Yatırımcıların gereksinimlerini karşılayabilecek akıllıca mahsulat ve finansman modelleri yaşama geçiriliyor"

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, SPK'nin; kuruluşların ve artırım sahiplerinin kapital piyasalarını hâlâ baş döndürücü yeğleme etmesini sağlayacak gereksinimleri belirleme ettiğini belirterek, "SPK, evcil ve ecnebi ferdî kurumsal hepsi yatırımcılarımızın gereksinimlerini karşılayabilecek akıllıca mahsulat ve finansman modelleri yaşama geçirmektedir. Bu bölgede ağırbaşlı mesafeler katedilmesine karşın büyümekte bulunan müşterek diyar şekilde Türkiye, baş döndürücü hâlâ çelimli müşterek kapital endüstrisine gerekseme duymaktadır." dedi.

Uzun senelerdir 1 milyon yöresinde bulunan hisse piyasası yatırımcı sayısının 2,4 milyona kavuşması ve 2021 senesinde zamanı üstün dereceli seviyede, mecmu 52 nüsha bölüt bildirme işlemi gerçekleştirilmiş olmasının kapital piyasaları açısından değişik müşterek seviyeye ayraç ettiğini aktaran Taşkesenlioğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Bu potansiyeli akilane müşterek halde kullanarak kapital piyasalarımızı hâlâ doğacak seviyelere taşıyabilmek hesabına SPK şekilde hepsi paydaşlarımızla enformasyon zarfında şekilde piyasamızın hâlâ da gelişim göstermesi ve derinleşmesi düşüncesince çalışmaya bitmeme etmemiz icap ettiğinin bilincindeyiz. Bu kapsamda kapital piyasalarının imajının güçlendirilmesi asliye önceliklerimiz arasındadır. Sermaye piyasalarında prosedür özne her insanın denktaş koşullarda prosedür yaptığına güvenli peyda etmek istiyoruz. Bunun düşüncesince piyasayı 7 çağ 24 zaman esasıyla strateji ediyoruz. Bunun kararında lazım düzenlemeleri ve tedbirleri de yaşama geçiriyoruz.

Piyasa bozan yada bozmaya etkin hepsi girişimleri de ne yöntemi kullanıyorlarsa kullansınlar belirleme yazar caydırıcı cezalar veriyoruz, vermeye de bitmeme edeceğiz. Uzun vadede çelimli müşterek kapital piyasası imajını sağlamamız düşüncesince bunun ne denli ehemmiyetli bulunduğunun da farkındayız."

"Şirketlerimizi borsamıza çağırma ediyoruz"

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun da Borsa İstanbul'un, SPK ile baş başa şirketleri ve yatırımcıları kapital piyasalarının sunmuş olduğu imkanlardan hâlâ müşterek tomar faydalandırabilmek düşüncesince çalıştığını tabir etti.

Ergun, devamla şunları kaydetti:

"Bu kapsamda bildirme tarafında hâlâ müşterek tomar firmanın türlü pınar temini olanağına kavuştuğu, arzu tarafındaysa hâlâ serbest müşterek yatırımcı tabanına ulaşıldığı, başkaca piyasalarımızın gereksinimlerine uyarınca toy mali verim ve hizmetlerin geliştirildiği, ezcümle piyasalarımızın gelişmesine odaklandığımız müşterek istek ile İstanbul'un arsıulusal mal merkezi olması pozisyonuna kuvvet katmaya bitmeme edeceğiz. Bu amaçla müşterek taraftan yatırımcılarımıza tasarruflarını kıymetlendirme imkanı, ortamı, sektörü meydana getirmeye çalışırken, öbür taraftan ülkemizin gelişmesine ulama sağlayan, istihsal yapan, envestisman yapan, dış satım yapan, istihdam meydana getiren şirketlerimizi, yatırımlarını ve büyümelerini kapital piyasaları kanalıyla akçalanmış edebilmeleri düşüncesince borsamıza çağırma ediyoruz. Bu istek düşüncesince bu yolda baş başa çalıştığımız fevk kurulumuz SPK'yi 40'ıncı yılı zımnında kutlama ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler