USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul’da gong Mobiltel düşüncesince çaldı

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Ergun, "Mobiltel, kısaca 333 milyon TL tutarında, ferdî yatırımcı ile evcil ve ecnebi kurumsal yatırımcıya gerçekleştirdiği adanmış ile kalburüstü birlikte bölüt bildirme gerçekleştirmiştir." dedi.

Borsa İstanbul’da gong Mobiltel düşüncesince çaldı
25-11-2021 11:45
İstanbul

Mobil telefon ve çokbilmiş aygıt şirketlerinden Mobiltel, planlı gong töreniyle Borsa İstanbul’da muamelat görmeye başladı. Şirket payları, Yıldız Pazarda "MOBTL" kodu ile muamelat görüyor. Halka bildirme fiyatının 1,60 TL bulunduğu ihraçta bölüt bildirme büyüklüğü 332 milyon 800 bin TL olurken, İnfo Yatırım marifetiyle meydana gelen bölüt arza katılma sağlayıcı yatırımcı sayısı 33 binin üstünde gerçekleşti. İhraç sonrası bölüt duruluk payı ise yüzdelik 20,29 oldu.

Gong töreninde mütekellim Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz, "Mobiltel, kurumsal yapısı güçlü, tecrübesi yüksek, bu sektörün en kırkyıllık şirketlerinden biridir. Mobiltel kısaca 333 milyon TL tutarında, ferdî yatırımcı ile yerel ve ecnebi kurumsal yatırımcıya gerçekleştirdiği adanmış ile kalburüstü müşterek bölüt bildirme gerçekleştirmiştir. Halka arzdan elde edeceği geliri ile faiz hedeflerini gerçekleştirmeyi planlamaktadır. Bu bölüt arzda ortaklaşa iş ortaklarının, 6 ay süresince hisse satmama taahhüdü vermiş olmalarını, kuruluşa bulunan itimat ve ilkin yatırımcıya maruz bedel açısından aşırı kıymettar bulunduğunu düşünüyorum."ifadelerini kullandı.

Ergun, yatırımcıların kapital piyasalarının gözbebeği olduğunu, bundan ötürü yatırımcıların mali okuryazarlığını artırmasını aşırı önemsediklerini söyledi.

Yatırımcılardan, ortaklaşa iş ile ait detayları içtimai medyadan değil Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndan (KAP) izlem etmelerini, çalışmış oldukları ara bulucu kurumların envestisman danışmanlarının tavsiyelerine mucibince envestisman kararlarını vermelerini ve ara bulucu müesseselerinin araştırı raporlarını incelemelerini beklediklerini dile getiren Ergun, "Şirketlerden envestisman kararlarını verirken işteş çatı kültürü ile cereyan etmelerini bekliyoruz. Mobiltel'e, borsamız ailesine leziz geldiniz diyorum. Sermaye piyasalarına okkalı olsun." sanarak konuştu.

"Zorlu etraf şartlarına karşın 3 büküm arzu topladık"

Mobiltel Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Mıstaçoğlu da dayanıklı etraf şartlarına karşın yatırımcılardan 3 büküm arzu geldiğini hatırlatarak, "Yatırımcılarımızın ilgisine ve güvenine bitmeyen teşekkürname ediyoruz." dedi.

Başarıyla gerçekleşen bölüt arzdan kapital artışı kanalıyla elde edilecek kısmın yüzdelik 70’ine yanıt mevrut tutarın mali namus borcu ödemelerinde kullanılacağını kaydeden Mıstaçoğlu, artan kısmın da firmanın faiz hedefleri ve pres sermayesi gereksinimi düşüncesince kullanılacağını tabir etti.

Mıstaçoğlu, bu bölüt arzla baş başa Mobiltel'in, kişi dalında bölüt açık geçmiş ortaklaşa iş bulunduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Bu da bizim düşüncesince ayrı müşterek alım çalım kaynağı. Halka arzdan aldığımız güçle müşterilerimize en elleme hizmeti vermeye ve sektörümüzde ayırt yaratmaya bitmeme edeceğiz. Halka bildirme bizim sorumluluğumuzu artırıyor. Daha evvela alışılmış modelde hemen patrona veya müşterek biricik ortağa matematik verirken, demincek beniz binlerce kişiye gönül rahatlığı sorumluluğumuz var. Halka arzda hâlâ evvela hiçbir borsada muamelat yapmamış hayatında geçmiş el borsaya giren nice insanoğlunun bizlere güvenine tanık olduk. Borsaya bizimle işteş çatı etmeleri sorumluluğumuzu hâlâ da arttırdı. Şirketimizin geleceği düşüncesince ne denli itinayla çalışıyorsak, çağ bu katlı oldu."

Sektörde hâlâ aceleci büyüyeceklerini tabir fail Mıstaçoğlu, "Giyilebilir teknolojiler dediğimiz, hem evde hem iş durumunda yaşamın nice dalında makbul robot süpürgeler, scooterlar, iklim tasfiye cihazları, çokbilmiş saatler kabilinden mahsulat bundan sonradan rastgele bölgede arazi alıyor. Pazarımızda da rastgele sene bunların toy modelleri gerçekli çıkıyor. Tüketiciler de toy markalarla toy nitelikleri ve deneyimleri gitmek düşüncesince arzu gösteriyor. Sektörümüzde filhakika aygıt değiş pazarı ince hızlı. Bu pazarın zarfında olmaktan çevre şu anda ziyadesiyle memnunuz." sanarak konuştu.

Mıstaçoğlu, Mobiltel kendisine ortalık oranlarını artıracaklarını belirterek, "Tüm yatırımcılara bizlere verdikleri güvenden ve şirketimize bitirdikleri yatırımdan çevre teşekkürname ediyoruz. Bu adımla bu arada düş ediyorum sektörümüz aşırı hâlâ aceleci büyüyecek. Bu toy teknolojilerle şahısların evlerinde, hayatlarında, dirim sahalarında hâlâ müşterek tomar arazi alacağız. Pazardaki payımızı artırarak dobra işler yapmayı umuyoruz." niteleyerek laflarını tamamladı.

"Sektörümüzde ağır müşterek faiz potansiyeli görüyoruz"

Mobiltel Genel Müdürü Yücel Kubanç ise, "Bugüne denli bulunduğu kabilinden bundan sonradan da sürdürülebilir dimdik büyümemizi bitmeme ettirerek taşınabilir telefon ve çokbilmiş cihazlar pazarındaki payımızı artırmaya odaklanacağız." dedi.

2023 senesinde gerçekleşmesi planlanan 5G lansmanına dikkati çekici Kubanç, "5G şebekelerinin yaşama geçmesi buyurmak tüketicinin elindeki telefonların değiş ihtiyacının doğması demek. Daha çelimli müşterek taşınabilir genel ağ altyapısına geçeceğiz ve toy dayanıklı aşırı yürütüm yaşamımıza girecek. Telefonların güçlerinin, işlemcilerinin, hafızalarının buna mucibince değişmesi gereksinimi ortaya çıkacak. Dolayısıyla önümüzdeki çağda sektörümüzde aşırı ağır müşterek faiz potansiyeli görüyoruz." sanarak konuştu.

"Halka arzlar ekonomimiz açısından önemli ciddiyete sahip"

İnfo Yatırım Üst Yöneticisi (CEO) Ender Şahin de bölüt arzın önemli önemde bulunduğunu belirtti.

Bu başlangıcın Mobiltel'e ve yatırımcılarına okkalı kademli ve dolgunca hesaplı olmasını arzulayan Şahin, "Şirketlerimizin ürettikleri kıymeti bölüt bildirme kanalıyla yatırımcıların ilgisine sunması ve zelzele düşüncesince çelim kazanmaları, ekonomimiz açısından önemli ciddiyete sahip. İnfo Yatırım kendisine 2021 senesinde dördüncü bölüt arzımızı gerçekleştirdik. Tamamladığımız dört ahali bildirme ile 2021 senesinde vasıtalık ettiğimiz hep irilik 1 bilyon TL’yi geçti. Bizler hakeza dobra müşterek hedefe vasıtalık ettiğimiz düşüncesince mutluyuz. Halka bildirme sürecinde bizlere özen yayınlayan giranbaha yatırımcılarımıza, giranbaha kurumlarımız Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul, Merkezi Kayıt Kuruluşu, Takasbank ve kâffesi çalışanlarına teşekkürname ediyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler