USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul’da gong MİA Teknoloji düşüncesince çaldı

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "MİA Teknoloji bölüt arzında kısaca 198 milyon TL meblağ ile 197 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği adanmış ile kalburüstü birlikte bölüt bildirme gerçekleştirmiştir." dedi.

Borsa İstanbul’da gong MİA Teknoloji düşüncesince çaldı
22-11-2021 12:56
İstanbul

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "MİA Teknoloji bölüt arzında kısaca 198 milyon TL meblağ ile 197 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği satı ile kıymetli indinde bölüt bildirme gerçekleştirmiştir." dedi.

Bilişim sektöründe bölüt arzını oluşturan MİA Teknoloji, hesaplıca gong töreni sonrası Borsa İstanbul'da muamele görmeye başladı.

MİA Teknoloji bölüt bildirme gong töreni, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, MİA Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Beltekin, MİA Teknoloji Yönetim Kurulu Üyeleri İhsan Ünal ve Mehmet Cengiz Bağmancı ile davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Borsa İstanbul ve MİA Teknoloji yetkililerinin gongu çalması ile süregelen törende konuşmacıların arkası sıra Borsa İstanbul yetkilileri MİA Teknoloji'nin hisselerinin de muamele görmeye başladığı Borsa İstanbul İşlem Salonu'nu görüşme ettiler.

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, törendeki konuşmasında MİA Teknoloji'nin teknoparkta, Ar-Ge, inovasyon, yazılım ihya ve hal mizan üzere bölgelerde çalışkanlık gösterdiğini belirtti.

MİA Teknoloji'nin arsıulusal standartlarda fariza vermekte ve nice sertifikaya eş bulunduğunu tabir fail Ergun, şunları kaydetti:

"Bugün de Borsa'da muamele görmeye başlayarak, eş bulunduğu sertifikalara esasta indinde yenisini elan eklemiştir. MİA Teknoloji, bölüt arzında kısaca 198 milyon TL meblağ ile ve 197 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği satı ile kıymetli indinde bölüt bildirme gerçekleştirmiştir. Halka arzdan elde etmiş bulunduğu geliri büyüme, Ar-Ge ve yazılım ihya sahalarına aktaracak olması kapital piyasalarının esas misyonu ile de örtüşmektedir. Sermaye piyasasının esas misyonu, büyümeye, gerçek tutum şirketlerine pınar transfer ve yatırımcılara tasarruflarını yorum endüstrisi meydana getirmeye dayanır. Borsa İstanbul adına şirketlerimizi acemi ihraçlarla acemi bölüt arzlarla yatırımcılarla buluşturmaya bitmeme edeceğiz."

"Asıl misyonumuz gayrimenkul dışı pazarlarda icraat yapmak"

MİA Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Beltekin de bölüt arzdan sevinme duyduklarını ve kendileri düşüncesince baş döndürücü alım çalım donör bulunduğunu söyledi.

Bugüne denli kaynakları ve iş ihya şekilleri ile çalıştıklarına ayraç fail Beltekin, şu detayları verdi:

"Bundan sonraları kapital piyasalarının indinde organizasyonuna, indinde kurumuna ilişkin adına elan güçlü, elan canlı ve elan eklenmiş kıymetli planlar imal ederek yolumuzda ilerlemeyi istiyoruz. Katma kıymetli uygulayım bilimi ve plan çıkarmak MİA Teknoloji'nin kaslarında ve DNA'sında var. Bunlar artarak, bitmeme ederek ve elan çelimli indinde halde ilerleyecek. Bundan sonraları bizlere sakıt birincil görev; bizim şirketimize eş bulunan kapital piyasası ortaklarımızın da itimatını sağlayarak elan iyi, elan şişman projelerle gelir kesbetmek ve ülkemize elan eklenmiş kıymetli planlar sağlamak.

Şirket sermayemizin yüzdelik 32,8'lik yönünü bölüt açtık, 198 milyon TL'lik indinde bölüt arzdı, kısaca 197 milyon katılma sağlandı. Bu alım çalım donör indinde rakamdı, eklenen her insana baş döndürücü teşekkürname ediyoruz. Onların itimatını sarsmayacağımızı üstenme ediyoruz. Bundan ahir süreçte elan ayrımlı indinde evren bizi bekliyor, bunun farkındayız. Sadece kişi Türkiye pazarında değil, gayrimenkul dışı pazarında elan profesyonel, elan canlı var olmamız gerekiyor. Zaten esas misyonumuz gayrimenkul dışı pazarlarda icraat yapmak."

Yatırımcılar MİA Teknoloji'ye koyu uyanıklık gösterdi

Etkinlikte paylaşılan bilgilere göre, Metro Yatırım'ın önderlik etmiş bulunduğu bölüt arzda MİA Teknoloji'nin kovulmuş sermayesinin 30 milyon TL’den 38 milyon TL’ye yükseltilmesi haysiyetiyle artırılacak 8 milyon TL saymaca kıymetli payların satışına ek adına 4,5 milyon TL kıymetli eş paylarının satışıyla beraberce toplanmış 12,5 milyon tutam bölüt bildirme edildi.

MİA Teknoloji’nin bölüt arzı 15-16 Kasım’da "Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi" ile Borsa İstanbul birincil piyasada gerçekleşti. MİA Teknoloji’nin bölüt bildirme işleminde saymaca kıymetli hisse başına istem icma fiyatı 15,80 TL olurken, 196 bin 391 yatırımcı talepte bulundu.

Yatırımcıların koyu uyanıklık gösterdiği istem icma işlemine bölüt bildirme büyüklüğünün 2,5 katına denktaş mevrut 31 milyon 800 bin adetlik istem toplandı.

Borsa İstanbul’da muamele görecek bulunan MİA Teknoloji, arsıulusal piyasalarda Türk yazılım piyasasının hesaplıca indinde halde tanıtılmasını hedefliyor.

Sektörün genelinde münteşir tanıdık mali hastalıkların giderilmesi şartıyla gereksinimleri karşılayacak bulunan MİA Teknoloji, bölüt arzdan elde etmiş bulunduğu fonların yüzdelik 30’unu Ar-Ge ve yazılım ihya sahalarında firmanın büyümesi ve satışların çoğalması hedefli faaliyetlerin artırılmasında, yüzdelik 25’ini pres sermayesi ihtiyacının karşılanmasında, yüzdelik 15’ini iştirak satın kabul etme fırsatlarının değerlendirilmesinde, yüzdelik 10’unu reorganizasyon, satı ve karlılık artışı odaklı süreçlerin artırılmasında, yüzdelik 10’unu bulunan kredilerin kapatılmasında ve yüzdelik 10’unu bulunan ofisleri arttırma ve acemi şube açmada değerlendirmeyi planlıyor.

MİA Teknoloji, sağlamış bulunduğu 7/24 davet cihazı merkezi yardımıyla faziletli birinci sınıf hizmetler sunuyor

Verilen bilgiye göre, MİA Teknoloji, kurulduğu 2006 yılından beri amme kurumları ve hususi kuruluşların bilgelik altyapısı ihtiyaçlarına odaklanarak hususi meslek çözümleri geliştiren, yerel ve dikişçi modeli sistemle işletmelerin gereksinimleri karşısında hal ortağı kimliğiyle müşterilerine bedel katan fariza ve mahsulat sunuyor.

Dijital dönüşümün ivme kazanılmış bulunduğu bilgelik çağlarında teknolojik altyapısıyla yenilikçi analizör sunan MİA Teknoloji, bütünleşmiş organizasyon yönetiminden son güvenliğine, kent güvenliğinden zeki ve bütünleşmiş ulaşıma, bankacılık ve elektronik ödemeden sayrılarevi bilgelik hile sistemine denli yaşamın değme dalında bileşimli zekâ ile desteklenen sürdürülebilir planlar üretiyor.

MİA Teknoloji, Ar-Ge, inovasyon, yazılım geliştirme, bütünleşme ve hal sağlayan indinde Teknoloji Geliştirme Bölgesi firması adına sektörde önder konumdadır.

2006 senesinde 3 elektronik beyin mühendisi çeşidinden Ankara’da kurulan uygulayım bilimi şirketi, 15 salname kesim deneyimiyle gelişmeye bitmeme etmektedir.

Ankara ve Katar'da bulunan Ar-Ge merkezlerinde satış, destek, iş ihya ve mal üzere nice kadrosuyla 61 personele istihdam sağlıyor. Terzi modeli meslek ihya ve ürünleştirme ilkesi ile Türkiye’nin ayrımlı il ve ilçelerinde canlı sistemler sunan şirket, sağlamış bulunduğu 7/24 davet cihazı merkezi yardımıyla faziletli birinci sınıf hizmetler sunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler