USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul'da gong Konya Kağıt AŞ düşüncesince çaldı

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "Konya Kağıt kestirmece 181 milyon TL bölüt bildirme ücreti ve 55 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği adanmış ile baş döndürücü güzel müşterek bölüt bildirme gerçekleştirmiştir." dedi.

Borsa İstanbul'da gong Konya Kağıt AŞ düşüncesince çaldı
26-11-2021 13:40
Istanbul

Borsa İstanbul’da gong, 32 senedir Konya’da kağıt üretim, karton ambalaj ve defter üretim, İstanbul Güneşli’de karton ambalaj istihsal tesisleri iktisap etmek az daha 4 anne istihsal birimi ile piyasaya bedel sunan Bera Holding’in iştiraki Konya Kağıt AŞ düşüncesince çaldı. Konya Kağıt’ın hisseleri, dakika bakımından Ana Pazar’da muamelat görmeye başladı.

Gong töreninde mütekellim Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Konya Kağıt'ın, teknolojik birikimi faziletkâr ve ihracata bedel katan baş döndürücü değerli yan yana iştirak bulunduğunu belirtti.

Ergun, Konya Kağıt'ın, ormanları korumayı, çevreye ziyanı engellemeyi, efsanevi haklarına hürmetli olmayı üstenme etmiş ve uygulayıcı yan yana iştirak bulunduğunu anlatım ederek, "Bu duyar yaklaşım, bundan sonradan yaşamın rastgele alanında, ister toplumsal yaşamda gerekse mali yaşamda kendini göstermektedir. Biz de Borsa İstanbul namına bu duyar yaklaşımı sergileyen şirketlerden yan yana sürdürülebilirlik endeksi hesaplıyoruz. Geçen ay endekste hesaplama metodolojisini değiştirdik ve endekse girebilme kriterlerini yükselttik. Endeksimize dâhil olabilecek şirketlerimizin tanımını genişlettik. Daha baş döndürücü şirketlerimiz bu endeksimize dâhil kabil bir duruma geldi. Aynı sürede bu endeksimizin dair yan yana kaynak kurulmasını sağlayacağız. Ayrıca bu endekslerin dair yan yana vadeli muamelat sözleşmesi oluşturacağız." sanarak konuştu.

Borsanın raflarındaki sürdürülebilirlik odaklı mamüllerin çeşitliliğini artıracaklarını vurgulayan Ergun, şunları kaydetti:

"Bu temaya envestisman gerçekleştirmek talip evcil ve ecnebi yatırımcıları kapital piyasamızla buluşturmaya bitmeme edeceğiz. Çok benzeyen yan yana sürede da Konya Kağıt'ı sürdürülebilirlik endeksinde görebilmeyi beklenti ediyoruz. Konya Kağıt kısaca 181 milyon TL çecik bildirme ücreti ve 55 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği adanmış ile baş döndürücü değerli yan yana çecik bildirme gerçekleştirmiştir. Bu değerli çecik arzdan ekolojik ortam emeği sabık herkese, topu topu iştirak çalışanlarına, uzlaştırıcı kurumuna teşekkürlerimi sunuyorum. Konya Kağıt’a borsamız ailesine latifçe geldiniz diyorum. Sermaye Piyasalarına yararlı olmasını diliyorum.”

"Türkiye'de makale yaban tabı kağıdı üretiminin kısaca yüzdelik 25’i Konya Kağıt AŞ kabilinden karşılanmaktadır"

Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaya ise Konya Kağıt AŞ’yi de içerisinde barındıran Bera Holding'in 2012 yılından bu yana Borsa İstanbul’da Yıldız Pazar’da muamelat gördüğünü belirterek, grubun derinliğine yan yana borsa tecrübesine eş bulunduğunu vurguladı.

Grubun ehemmiyetli şirketlerinden birinin borsada muamelat görecek olmasının coşkusunu yaşadıklarını özetleyen Kaya, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Kurulduğu günden bugüne daim üretimini artıran, çeşitlendiren şirketimiz akıcı namına İSO geçmiş 500 yahut ikinci 500 sıralamasında arazi almaktadır. Türkiye’de makale yaban tabı kağıdı üreten 4 tesisten birisidir ve Türkiye üretiminin kısaca yüzdelik 25’i Konya Kağıt AŞ kabilinden karşılanmaktadır. Türkiye’de makale yaban tabı kağıt üretiminin 254 titrem ve bunun dü sert da dış alım olması, genel ağ üstünden alışverişlerin artmasıyla, ambalaj ihtiyacının artması, mekân bilincinin büyüme göstermesine koşut namına plastik ürünlerden kağıt ürünlere yan yana intikal olması kadar unsurlar dikkate alındığında kağıt sahasının önünün belirgin bulunduğu görülmektedir. Özellikle akıbet senelerde daim kar üretmesi zımnında elden çabucak rastgele sene kazanç dağıtılma potansiyeline eş bu şirketimizin borsada muamelat görmeye başlamasıyla çelim kazanacağını ve ayrımsız sürede Borsa İstanbul’a bedel katacağını düşünüyoruz.

Bera Grubu namına topu topu şirketlerimizi ayrımsız gemide bildirme ederek mal planlaması ve yönetimini konsolide namına ele alıyoruz. Böyle baktığımızda, çecik arzla elde edilmiş gelirin grubun filhakika dobra bulunan konsolide mali yapısını şimdi da sağlamlaştırdığı yan yana gerçektir. Sanayi şirketleri diyar kalkınmasının antipatik gücüdür. Ülkelerin kalkınması endüstri şirketlerinin başarısına endeksli namına şekillenmektedir. Sanayi şirketlerinin başarısı ise çelimli yan yana kapital yapısı ile beklenen olmaktadır. Konya Kağıt AŞ’nin grubun kapital yapısını perçinlemek az daha attığı bu adımın yararlı fazlalaşan olmasını dileriz ve emeği sabık her insana şükranlarımızı sunuyoruz.”

"Yatırımlarımızla Türkiye’nin akan açığının kapatılmasına yardım sağlayacağımızı öngörüyoruz"

Konya Kağıt AŞ Genel Müdürü Cemalettin Tunç Efe de esaslı yan yana geçmişe eş bulunan firmanın çecik açılmasıyla beraberce yatırımcılardan bu kadar koyu özen görmesinin menfaatlerini bahtiyar ettiğini söyledi.

Konya Kağıt AŞ namına bundan ahir hedeflerinin Türkiye’de üretimi olmayan, dış alım ile karşılanan kimi eklenmiş kıymeti faziletkâr kağıt türlerine envestisman gerçekleştirmek olacağını anlatım fail Efe, "Bu yatırımlarımızın gerçekleşmesi biçiminde Türkiye’nin akan açığının kapatılmasına yardım sağlayacağımızı öngörüyoruz. Konya Kağıt, envestisman projeleri indinde sürdürülebilirlik ile ilişik çalışmalarına da açıklık vermeden bitmeme etmektedir. Sürdürülebilirlik stratejimizde mottomuz, 'Global Düşün, Evrensel Uygula'dır" sanarak konuştu.

Efe, Konya Kağıt'ın meydana getirdiği envestisman ve inovatif çalışmalarla sektörde averaj su kullanımının 8-10 metreküp/ton kağıt iken 4,5 metreküp/ton kağıt seviyelerine düşürerek doğacak nesillere bulunan sorumluluklarını adına getirmeye çalıştığını belirterek, çecik bildirme hazırlığı düşüncesince 45 devir süresince aralıksız çalıştıklarını kaydetti.

Konya Kağıt AŞ'nin çecik bildirme süreci

130 milyon TL ödenmiş sermayesi mevcut Konya Kağıt’ın 1 TL saymaca bedelci 26 milyon sayı oranı Halk Yatırım liderliğinde açılan şirketler birliği kanalıyla 18-19 Kasım'da 6,95 TL'den çecik bildirme edildi.

Konya Kağıt AŞ hisseleri düşüncesince çakılı fiyatla arzu kaydetme şekli ile taşınmazlar içi ferdî yatırımcılara karşılık ücretinin kısaca 2,5 katı, faziletkâr başvurulu yatırımcılara karşılık ücretinin kısaca 7,6 katı, taşınmazlar içi kurumsal yatırımcılara ise karşılık ücretinin kısaca 4,7 sert arzu geldi.

Halka arzda yatırımcılar 115 milyon 33 bin 895 sayı arzu iletirken, mevrut arzu ücreti 799,5 milyon TL oldu. Konya Kağıt AŞ sermayesinin yüzdelik 20’sini temessül fail hisseler dakika bakımından “KONKA” koduyla muamelat görmeye başladı ve açılıştan elden sonradan 7,64 TL ile çatı fiyata yükseldi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler