USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul’da gong İşbir Sentetik için çaldı

İşbir Sentetik'in Garanti BBVA Yatırım aracılığındaki bölüt arzı nedeniyle Borsa İstanbul'da gong töreni düzenlendi. İşbir Sentetik'in hisseleri Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da ISSEN koduyla muamelat görmeye başladı.

Borsa İstanbul’da gong İşbir Sentetik için çaldı
18-11-2021 17:25

İşbir Holding içinde çalışkanlık yayınlayan İşbir Sentetik'in kapital artırımı ve kuma satışı eliyle gerçekleşen bölüt arzı tamamlandı. Garanti BBVA Yatırım liderliğinde sürdürülen İşbir Sentetik'in bölüt arzı hasebiyle Borsa İstanbul'da gong töreni gerçekleştirildi. Kurumun hisseleri ISSEN kodu ile Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da iş görmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde arzu alma sürecini başarıyla bitiren İşbir Sentetik'in bölüt arzında ek satışsız bölüt sunma büyüklüğünün 8,5 katına, ek satışlı bölüt sunma büyüklüğünün 7 katına emsal mevrut arzu toplanmıştı. Toplamda 85 bin 82 yatırımcıdan 218.963.629 TL saymaca kıymetli hisse talebi birleşen İşbir Sentetik'in bölüt arzında, ek satı müdahale bütün 31.020.000 TL saymaca kıymetli esham bölüt sunma edilmişti. Halka sunma edilen payların yüzdelik 36,4'ü Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar'a, yüzdelik 32,1'i Yurt İçi Yüksek Başvurulu Yatırımcılar'a, yüzdelik 29,8'i Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar'a ve yüzdelik 1,7'si Şirket Çalışanları'na dağıtıldı.

Gong töreni, Borsa İstanbul A.Ş Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Garanti BBVA Yatırım temsilcileri, İşbir Holding ve İşbir Sentetik yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti.

"Şirketlerimizin büyümelerini bölüt sunma eliyle akçalanmış etmeleri gerektiğine inanıyoruz"

Gong töreninde mütekellim Borsa İstanbul A.Ş Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "İşbir Sentetik'in bugün iş görmeye başlaması hasebiyle hesaplı bölüt sunma törenine, borsamıza latifçe geldiniz. Yakın sürede ölüm eden, İşbir Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Osman Bey'e Allah'tan yağmur diliyorum. Yakınlarına ve emek vermek arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. İşbir Sentetik dalında şef şirketlerimizden biridir. Ancak İşbir Sentetik, önderlik sıfatı yanında, şu nitelikleri ile de ön plana çıkıyor. Ar-Ge'ye ehemmiyet veren, sürdürülebilirlikte ilerleyen, üreten, ihraç eden, istihdam oluşturan, envestisman önleyen aşırı deneyimli bir şirketimiz İşbir Sentetik. Bu şimal şirketimiz, bugün Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da iş görmeye başlayacak. Halka arzdan elde etmiş bulunduğu hasılatını istihsal sahasının genişletilmesinde kullanacak. Bu kabilinden şirketlerimizin borsamızda iş görecek olması bizlere alım çalım veriyor. Çünkü biz, şirketlerimizin büyümelerini bölüt sunma eliyle akçalanmış etmeleri gerektiğine inanıyoruz. Devletimiz de buna inanıyor. Onun için bölüt bariz şirketlere 2 nokta kuruluşlar vergisi indirimi getirildi. Biz de bölüt bariz sıfır şirketlerimiz için ayrıntılı bir kanıt hazırladık ve web sayfamıza koyduk. İşbir Sentetik kestirmece 368 milyon TL kazançla ve 80 bin yatırımcıya ulaşarak bulunmaz bir bölüt sunma gerçekleştirdi. Bu bulunmaz bölüt sunma sürecinde emeği güzeşte herkese, ilkin müşareket çalışanlarına ve uzlaştırıcı kuruluşa teşekkürlerimi sunuyorum. Sermaye piyasalarına ve İşbir Sentetik'e bol olmasını diliyorum" dedi.
İşbir Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ise "İşbir Sentetik umumi kendisine ambalaj üreten bir şirkettir. Yaklaşık 60 senedir çalışkanlık gösteriyoruz. Üretimimizin yüzdelik 65'ini Avrupa'ya, Afrika'ya, Amerika'ya ve İsrail'e ihraç ediyoruz. Üretimimizin yüzdelik 20'sini Hindistan'da kurduğumuz şirkette yapıyoruz. ABD pazarına oradan ihraç yaparak adam olmak istiyoruz. Şirketimizde kestirmece 2 bin ad istihdam ediliyor. İnovasyon ve Ar-Ge'ye ehemmiyet veriyoruz" açıklamasında bulundu.

“Türkiye için ek bedel üretmeye bitmeme edeceğiz”

Törende müzakere önleyen İşbir Holding CEO'su ve İşbir Sentetik Genel Müdürü Metin Gültepe ise “1968 yılında, Hollanda ve Almanya'da döktükleri için terini Türkiye'de yatırıma tahvil etmek talip 3 bin 500 yabanlık adım gücünün bütünleşmesi ile kurulan İşbir Sentetik üretimde sıhhatsiz asrı geride bıraktı. Bugün İşbir Sentetik, inovasyon destekli sınai gelişmenin Türkiye'nin en ehemmiyetli kazançlı kaldıraçlarından bir tanesi olduğuna inanarak mücahede kesmeden büyümesini sürdürüyor. Attığımız herhangi bir adımı şişman bir titizlikle, kuruluşumuzun peşinde yatan ulusal zihin ve inovasyon kültürü ile atıyoruz. İstikrarlı bir halde sürdürdüğümüz büyümemizi de bölüt arzımız ile taçlandırdık. Tüm bu süreçte İşbir Sentetik'e inanarak ve istinaden envestisman önleyen hepsi yatırımcılarımıza teşekkürname ediyoruz. Bundan sonraları da şimdiye denli bulunduğu kabilinden Türkiye için ek bedel üretmeye bitmeme edeceğiz. Kendimizi daima geliştirerek rakiplik eden, kaliteye ehemmiyet vererek en güzel verim ve hizmeti sunan, alıcı memnuniyetini herhangi bir devir en fevk kurda markajcı emek vermek anlayışımızı sürdüreceğiz” niteleyerek konuştu.

“Halka arzdan elde edilmiş geliri 3 anne grupta değerlendireceğiz”

Konuşmasında bölüt arzdan elde edilmiş gelirin kullanımına da yer veren Gültepe, “Halka arzdan elde ettiğimiz deposu izahnamemizde de belirttiğimiz kabilinden üç anne grupta değerlendirmeyi planlıyoruz: Halka sunma gelirinin yüzdelik 27,5 ila 37,5'luk bir tarafını pres sermayesi ihtiyaçlarının giderilmesinde, yüzdelik 47,5 ila 52,5'luk tarafını bitmeme fail mali yükümlülüklerimizin azaltılmasında, geriye artan yüzdelik 15 ila 20'lik tarafını ise bitmeme fail yahut gelecekte yapılabilecek yatırımların finansmanında kullanacağız. Halka sunma sonrası yapacağımız yatırımlar sonucunda, Türkiye ve yurtdışı yatırımlarımızda toplamda 2025 yılı sonuna denli yüzdelik 50 miktarsal gelişme hedefliyoruz” dedi.

Gültepe, “Önümüzdeki sene kestirmece 7,5 milyon dolar seviyesinde bir envestisman planımız var. Bunun bir bölümü erke yatırımı bir bölümü da istihsal kapasitemizin artırılmasına müteveccih yatırımlar olacak. 2023 içinde de Hindistan'daki Bigbag istihsal tesisimizin kapasitesini arttırmaya müteveccih yatırımlar gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımız bitmeme ediyor. İşbir Sentetik olarak, stabil ve sürdürebilir büyümeye inanıyoruz. Halka arzımızdan aldığımız güç ile hesaplı kendisine büyümeye bitmeme edeceğiz” laflarını tabir etti.

“Yaptığımız herhangi bir ahacık bedel oluşturduk”

Yenilikçilik ve inovasyonun İşbir Sentetik'in geçmişten günümüze taşımış bulunduğu yapıtaşları bulunduğunu tamlayan Gültepe, “Yarım yüzyıllık bir firma olmamız bu yapıtaşının üstünde yükselmemizden kaynaklanır. Mükemmel verim ve yüksek misyon yaklaşımımızı da bu temele ilaveten yaptığımız herhangi bir ahacık bedel oluşturduk. Ne kazanacağız sorusundan evvel ne yarar sağlayacağız sorusuna karşılık aradık. İşbir Sentetik olarak, rekabeti Ar-Ge ve inovasyon desteğiyle acemi kulvarlar açarak bitmeme ettirme yaklaşımını benimsiyoruz. Tesislerimizde, kimyevi verim taşımacılığının gereksinimlerini karşılayacak ihya çalışmalarının yapıldığı özgür sınav kuruluşlarınca akredite edilmiş kaslı laboratuvarlarımız bulunuyor. Ayrıca darülfünun ve araştırı merkezleri ile koordineli kendisine plan yürütmeyi, inovasyon kültürü kurmayı ve acemi teknolojileri öğrenmeyi ve geliştirmeyi kendimize erek kendisine belirledik” ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilirlik yaklaşımlarına da yer veren Gültepe, “İşbir Sentetik kendisine enerjiden çevreye, içtimai kalkınmadan hava değişimine denli aşırı taraflı bir sürdürülebilirlik anlayışı ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu manada yenilenebilir enerjinin karbon fut izimizi düşürmek için eleştiri bir ehemmiyet taşıdığını biliyoruz. Gerekli yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. 2020 senesinde meydana getirilen 9,7 MegaWatt'lık çağ erke sistemi (GES) yatırımı, İşbir Sentetik'in bütün erke tüketiminin yüzdelik 25 ila 30'luk tarafını yenilenebilir erke ile karşılıyor. Bu kantite karbon salınımını azaltırken kestirmece 150 bin/yıl ağacın soluk almasına katkıda bulunuyor” açıklamalarında bulundu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler