USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul, Sürdürülebilir Borsalar Girişimi Türev Borsaları Ağı'na müessis örgen oldu

Borsa İstanbul, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Borsalar Girişimi Girişimi (UN Sustainable Stock Exchanges, UN SSE) kabilinden açılan Türev Borsaları Ağı’nın 11 müessis üyesi ortada arazi aldı.

Borsa İstanbul, Sürdürülebilir Borsalar Girişimi Türev Borsaları Ağı'na müessis örgen oldu
26-10-2021 10:16
İstanbul

Borsa İstanbul açıklamasına göre, Borsa İstanbul’un müessis üyeleri ortada toprak almış bulunduğu Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Borsalar Girişimi, müştak mahsulat dalında sürdürülebilirlik çalışmalarını yaygınlaştırmak şartıyla Sürdürülebilir Türev Borsaları Ağı’nı kurdu.

Borsa İstanbul, dünyanın öbür önde mevrut müştak borsaları ve müştak piyasası işleten söylenegelmiş bedel borsalarıyla beraberce bu girişimin kurucuları ortada toprak aldı. Kurucuların yanında bölümü direkt müştak borsası yanında bölümü ise müştak piyasası bulunan söylenegelmiş bedel borsalarından oluşuyor.

SSE Türev Borsaları Ağı’nın müessis üyeleri Borsa İstanbul (Türkiye), Bursa Malezya (Malezya), CBOE Global Markets (ABD, türev), CME Grubu (ABD, türev), Deutsche Börse AG / Eurex (Almanya, türev), Matba Rofex (Arjantin, türev), MexDer (BMV Grubu) (Meksika, türev), NZX Limited (Yeni Zelanda), Singapur Borsası (Singapur), ICE (ABD) ve TMX Grubu /Montreal Exchange (Kanada, türev) borsalarından oluşuyor.

"Yeni üyelerimizle beraberce emek vermeyi dört gözle bekliyoruz"

Açıklamada mevzuya bağlı görüşlerine toprak maruz Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Borsalar Girişimi (SSE) Başkanı James Zhan, "Bugün SSE’nin bulunan üyeleri namına aramıza toy eklenen müştak borsalarına leziz geldiniz diyoruz. SSE kurulduğundan buyana sürdürülebilir para piyasası aşırı genişledi, genişlemeye de bitmeme ediyor.

Net kullanılmamış emisyonlu yanında sisteme devredilmek ve Birleşmiş Milletler’in belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na erişmek düşüncesince herhangi yanında ayrışık finansmana gerekseme var. Türev borsalarının dünyanın en güçlü problemlerine katkıda bulunma hevesini kıvançla karşılıyoruz ve sürdürülebilir kalkınma düşüncesince en dobra uygulamaları motivasyon kılmak düşüncesince toy üyelerimizle beraberce emek vermeyi dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de de müştak mahsulat derece derece hâlâ ehemmiyetli bir vaziyete geliyor"

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun ise kâffesi dünyada bulunduğu kabil Türkiye’de de müştak mamüllerin derece derece hâlâ ehemmiyetli bir vaziyete geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilirliğin bu esneyen verim kategorisinde de ehemmiyetli yanında gösteriş oynaması icap ettiğini düşünüyorum. SSE yöneticilerine, müştak borsaları da sürdürülebilir borsalar girişimine karışma ika kararından ötürü teşekkürname ediyorum. Borsa İstanbul olarak, SSE bünyesindeki düzentileme gruplarında doğrusu toprak alıyorduk. Bundan sonraları girişimin müştak yanındaki çalışmalara da dayanaklık kılmak vereceğiz."

Sürdürülebilir Borsalar Girişimi hakkında

Açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (United Nations Conference on Trade and Development, UNCTAD), BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact), BM Çevre Programı Finans Girişimi (UN Environment Programme Finance Initiative, UNEP FI) ve Sorumlu Yatırım İlkeleri (Principles for Responsible Investment, PRI) kabilinden kurulan yanında BM katılma programı bulunan SSE’nin misyonu, yatırımcılar, firmalar (ihraççılar), düzenleyiciler, yöntem yapıcılar ve arsıulusal kuruluşlarla teşrikimesai süresince borsaların sürdürülebilirlik (çevresel, içtimai ve kurumsal yönetişim) dalında kesinlikle gösteriş alabileceklerini ve (Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın finansmanı dahil) sürdürülebilir yatırımları kesinlikle motivasyon edebileceklerini idrak kılmak düşüncesince toptan çapta yanında ortam sağlamayı amaçlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler