USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Ergun: Şirketlerimizi borsaya çağırma ediyoruz

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Ergun, "Üretim, envestisman ve dış satım yapan, istihdam meydana getiren şirketlerimizi, büyümelerini kapital piyasaları eliyle akçalanmış etmeleri düşüncesince borsaya çağırma ediyoruz." dedi.

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Ergun: Şirketlerimizi borsaya çağırma ediyoruz
16-11-2021 12:50
İstanbul

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "Ülkemizin büyümesinin asliye dinamosu bulunan şirketlerimizi, kısaca üretim, envestisman ve dış satım yapan, istihdam meydana getiren şirketlerimizi, büyümelerini kapital piyasaları kanalıyla akçalanmış etmeleri düşüncesince borsaya çağırma ediyoruz." dedi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) kabilinden bu sene 5'incisi planlı ve "Yeniden Birlikteyiz" temasıyla meydana gelen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla melez yerine başladı.

Toplantının açılışında mütekellim Ergun, Borsa İstanbul olarak, şirketleri ve yatırımcıları kapital piyasalarının sunmuş bulunduğu imkanlardan elan müşterek tomar yararlandırmak istediklerini, bu amaçla bölüt arzları artırarak şirketlere elan müşterek tomar eşme aktarmaya ve ecnebi yatırımcılarla kurumsal iletişimi güçlendirmeye çalıştıklarını, sundukları mali işlev ve ürünleri artırmaya bitmeme ettiklerini söyledi.

Ergun, "Bu kapsamda, ülkemizin büyümesinin asliye dinamosu bulunan şirketlerimizi, kısaca üretim, envestisman ve dış satım yapan, istihdam meydana getiren şirketlerimizi, büyümelerini kapital piyasaları kanalıyla akçalanmış etmeleri düşüncesince borsaya çağırma ediyoruz." dedi.

Bu sene iş ika modellerini değiştirdiklerini, başvurudan önce, değişmeyen evresinde ve tedbir evresinde firmaların ne sıkıntıları var ise çözen ve dayanaklık etmek sağlayan müşterek borsa olduklarını dile getiren Ergun, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Amacımız, gelişigüzel sene, ülkemizin gelişmesine ulama sağlayan, aşırı sayıda iri şirketlerimizin yatırımlarını, bölüt bildirme marifetiyle akçalanmış etmelerini sağlamaktır. Çünkü, şirketlerimizin yatırımları düşüncesince gerekseme duydukları 'uzun vadeli ehven TL' hoppadak kapital piyasalarında mevcuttur. Diğer yandan, ecnebi yatırımcılar ile kurumsal iletişimimizi güçlendirmeye bitmeme ediyoruz. Bu amaçla, Dünya Borsalar Federasyonunun, yönetiminde ve kâffesi madun düzentileme komitelerinde fariza aldık. Diğer evren borsaları ile baş başa çalışıyoruz. Ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesindeki, Borsalar Forumunun umumi sekretaryasını yürütüyoruz."

Sundukları mali hizmetler ve ürünleri, piyasaların derinliğini açık açık çoğaltma amacıyla çeşitlendirdiklerini tamlayan Ergun, bu konudaki gelişmelerden ve devreye tahsil edilen uygulamalardan bahsetti.

Korkmaz Ergun, "Dünyayı etkileyen müstevli sürecinde, Borsa İstanbul yerine kâffesi hizmetleri okunabilen müşterek biçimde sunmaya bitmeme ettik. Sektör yerine aşırı ağırbaşlı müşterek sınavdan geçtik, mütebeddil koşullara aceleci müşterek biçimde fut uydurmayı başarabildik." diye laflarını tamamladı.

"Nihafi hedefimiz; ülkemizin kalkınmasına işlev etmek"

TSPB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztop da salgında hızlanan dijitalleşme süreçlerine değinerek, toy kimse koronavirüsün (Kovid-19) para sektöründeki etkilerini anlattı.

Finansal uygulayım bilimi şirketlerini ve blokzincir bazlı teknolojilerin doğacak çağda mali mimariyi baştan şekillendireceğini dile getiren Öztop, TSPB'nin, kâffesi kurumlarıyla baş başa yeniliklere en aceleci uyarlanmış bulunan sektörlerin başlangıcında geldiğini anlatım etti.

Öztop, ekonominin sürdürülebilir büyümesinin ve ülkenin kalkınmasının yolunun kapital piyasalarının gelişme göstermesi ve derinleşmesinden geçtiğini vurgulayarak, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Sermaye piyasalarının derinleşmesinin yolu ise yatırımcı sayısının artırılmasından geçiyor. Aslında, müstevli sürecinde kâffesi dünyada bulunduğu kabil devletimizde yatırımcı sayısında artım kaydettik. Birlik olarak, bu yatırımcı bazımızı koruyabilmek düşüncesince yatırımcı memnuniyetini artırmaya müteveccih politikaların oluşturulmasını rüçhan ruzname maddesi yerine belirledik. Birliğimizin müşterek dizge örgütü yerine sonuncu hedefi, ülkemizin kalkınmasına işlev etmek. Bu açıdan kapital piyasamızın kâffesi paydaşlarının refahını artırmayı önemsiyoruz. Yatırımcılarımız en asliye paydaşlarımız. Diğer müşterek asliye hissedar grubumuz ise girişimcilerimiz."

İki çağ süresince 35 açık oturum gerçekleştirilecek

İbrahim Öztop, toy evlat girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesinde kapital piyasalarının rolünü aşırı önemsediklerini belirterek, bu kapsamda, icap dijitalleşme, gerekse toy evlat girişimcilik konusunu kongrede uzmanların gelişigüzel yönüyle ele alacağını söyledi.

Kongrenin, "Koronavirüs Sonrası Ekonomi ve Finansal Piyasalar", "Sürdürülebilirlik", "Dijital Dönüşüm ve Gelecek Senaryoları" ile "Yeni Nesil Girişimcilik ve Sermaye Piyasası Olanakları" peyda etmek kıl payı dört anne iç kulak altında düzenleneceğini dile getiren Öztop, dü çağ boyunca, 35 açık oturum ve 23 değişik eğitimde; emlak dışından ve Türkiye'den 200'e benzeyen uzman, akademisyen, çırçıplak maşer örgütü, amme ve gerçek bölüm temsilcisinin deneyimlerini paylaşacağını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler