USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

BM'den Sudan'ın Mavi Nil sahasında sertliği tevkif çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'ın güneydoğusundaki Mavi Nil alanında şiddetin sona ermesi ve hepsi çeşidinden onama edilebilmekte analizör aranması çağrısında bulundu.

BM'den Sudan'ın Mavi Nil sahasında sertliği tevkif çağrısı
21-07-2022 03:04
Birleşmiş Milletler

BM Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, New York'taki BM Genel Merkezi'nde planlı matbuat toplantısında, Mavi Nil bölgesindeki kabilelerin çatışması kararı 105 bireyin yaşamını kaybetmesi üzerine, "Bu çatışmalar, Sudan'daki insanca gereksinimlerin tamamı zamanların en erdemli bulunduğu müşterek sürede geliyor. Şu anda 14 milyondan müşterek tomar insanoğlu müşterek çeşit sahn kurtaran desteğe gerekseme duyuyor." niteleyerek konuştu.

Haq, BM'nin Sudan düşüncesince insanca engelleme planının bu sene istem edilen tahminî 1,9 bilyon dolarlık bütçenin hemen yüzdelik 20'si ile akçalanmış edilebildiğini vurguladı.

Sözcü Yardımcısı, BM İnsani Yardım Koordinatörü Khurdiata Lou Ndiaye'nin zaman icra ettiği açıklamada, "Mavi Nil eyaletindeki sonuç mezhepsel kuvvet dalgasında düzinelerce sivilin öldürülmesinden ve binlerce avrat ve kız çocuğunun yerinden edilmesinden dip ide duyuyoruz." ifadesine toprak verdiğini belirtti.

İnsani Yardım Koordinatörünün, tamamı tarafları sertliği durdurmaya ve hacısı hocası çeşidinden onama edilmektedir analizör aramaya çağırdığı bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan, Sudan Sağlık Bakanlığı, Mavi Nil alanında kabileler ortada çıkan çatışmalarda ölmüş sayısının 105, yaralananların sayısının ise 291'e yükseldiğini açıkladı.

Mavi Nil bölgesindeki çatışma

Sudan Sağlık Bakanlığı hâlâ önce, ülkenin güneydoğusundaki Mavi Nil alanında Hausa ile Berti kabileleri ortada 15 Temmuz'da başlamış olan çatışmalarda 33 bireyin vefat ettiğini açıklamış fakat kimi kaynaklar ölmüş sayısını 65 adına geçmişti.

Hausa ile Berti kabileleri ortada müşterek çiftçinin öldürülmesi kararı çıkan ve gayrı yerlere de yayılan çatışmalar sonrası baş döndürücü sayıda er alanda konuşlandırılmıştı.

Acil gidişat duyuru edilen bölgenin Damazin ve Rusayris kentlerinde, 18.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkacak yasağı duyuru edilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler