USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi: Umarım Avrupalıların gözleri bu trajediyle açılır

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, 'Avrupa'da baş döndürücü şişman müşterek el birliği var. Sadece hükümetler değil bire müşterek sürede bireyler, firmalar peyda kılmak kadar sağlam baş döndürücü bağışçı, Ukraynalı sığınmacılara iane

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi: Umarım Avrupalıların gözleri bu trajediyle açılır
15-03-2022 11:37
Ankara

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, hayattaki bütün sığınmacıların desteğe gereksinimi bulunduğunu ve bunlar ortada işlem farkının bulunmayacağını belirterek, "Umarım Avrupalıların gözleri bu trajediyle (Rusya-Ukrayna savaşı) açılır, dayanışmaya rastgele yerde ve rastgele devir gerekseme bulunduğunu anlarlar." dedi.

Grandi, Antalya NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" bulunduğu Antalya Diplomasi Forumu 2022 (ADF) kapsamında, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna'dan yandaki devletlere mülteci akını meselesiyle nite ilgilendiklerini değerlendiren Grandi, bahis konusu akının koordinasyonunun sağlanması hususunda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) ehemmiyetli gösteriş üstlendiğini vurguladı.

Grandi, Ukrayna-Rusya harbinde mülteci akınını yönetim etmede Avrupa Birliği (AB) ve başka devletlerin de dayanaklık eylemek verdiğini belirterek, en şişman mülteci akınının Polonya'ya bulunduğunu söyledi.

Ukraynalıların sığındığı yandaki devletlerin sınırlarında BMMYK ekiplerinin bulunduğunu aktaran Grandi, "Halihazırda 100'den müşterek tomar kişiyi ayrımlı devletlerde idman neredeyse seferber ettik. Varlığımızı ve hükümetlere desteğimizi artırmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

Grandi, 2,5 milyondan müşterek tomar mültecinin Ukrayna'dan yandaki devletlere geçmiş bulunduğu bilgisini paylaşarak, "Ukrayna ortamında de 'ülkesinde yerinden edilmiş kişiler' dediğimiz nice insanoğlu var. Biz kestirim edebiliriz, sayamayız fakat şimdiden minimum 2 milyona ulaştıklarını kestirim ediyoruz." ifadesini kullandı.

Grandi, Ukrayna'da da milyonlarca insanoğlunun müşterek cins desteğe kadın vaziyette bulunduğunu dile getirdi.

"Diyaloğun kolaylaştırılmasında oynadığı gösteriş düşüncesince Türkiye'ye teşekkürname eylemek istiyorum"

Rusya'nın taharri memuru polis hedeflere müteveccih bombardımanları ve BMMYK'nin bu konudaki tutumuna bağlı Grandi, taraflara mütareke çağrısında bulundu.

Grandi, Türkiye'nin diplomatik çabalarıyla ADF marjında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın müşterek araya gelmesini de "Sadece bu konferansın düzenlenmesinde değil, diyaloğun kolaylaştırılmasında oynadığı gösteriş düşüncesince Türkiye'ye teşekkürname eylemek istiyorum. İlerlemenin müşterek tane yolu bu." değerlendirmesinde bulundu.

Çatışmanın çözümünün diyalog eliyle olması gerektiğine dikkati çekici Grandi, şu şekilde bitmeme etti:

"Artık çatışmayı çözmenin yolunun füzeler, baş döndürücü sayıda insanı huruç etmeye zorlayan, uzaklaştıran, öldüren, nice taharri memuru polis tesisi bulunmayan eden, taharri memuru polis kullanıcılarını ve taharri memuru polis altyapıyı vuran bombalar değil diplomatik diyalog bulunduğunu ummalıyız. Sivil kullanıcılarını ve taharri memuru polis altyapıyı vurmak, arsıulusal sıcakkanlı hukukun, arsıulusal hukukunun ihlalidir. Bunun olmaması düşüncesince en esasen buyana çağrıda bulunduk."

Grandi, arsıulusal topluluğun ve AB'nin Ukrayna'da bulunduğu neredeyse Türkiye'deki sığınmacılara de çelimli el birliği göstermesi dair BMMYK'nin öncecilik alıp almayacağına bağlı soruya mülteci krizine mukamele hasretmek düşüncesince "ülkelere ne yapmaları icap ettiğini dayatılmış edemeyecekleri" yanıtını verdi.

"Avrupa'da baş döndürücü şişman müşterek el birliği var"

Türkiye neredeyse baş döndürücü sayıda mülteci ağırlayan devletlerin bu krize karışma etmesine asistan olduklarını kaydeden Grandi, rastgele devir bağışçıları da iane etmeye çağırdıklarını dile getirdi.

Grandi, "Avrupa'da baş döndürücü şişman müşterek el birliği var. Sadece hükümetler değil ayrımsız sürede bireyler, firmalar peyda eylemek neredeyse sert baş döndürücü bağışçı, Ukraynalı sığınmacılara iane eylemek düşüncesince pınar veriyor. Onlara mesajım; çabucak Ukrayna'dan değil bütün sığınmacıların desteğe gereksinimi var." dedi.

"Umarım Avrupalıların gözleri bu trajediyle açılır"

Dünyadaki bütün kadın haldeki insanoğlu ortada işlem farkının olmayacağını vurgulayan Grandi, şunları kaydetti:

"Umarım bu gelişmeleri izleyen Avrupalılar, bu kişilerin bozukluk kadın bulunduğunu anlamıştır. Çünkü füzelerden, savaştan kaçıyorlar. Suriyelilerden farkı yok. Bangladeş'in Myanmar'daki Rohingya mültecileriyle, Afrika'nın Sahel sahasından kaçanlarla uğur boncuğu farkı yok, bütünü muhtaç. Şimdi Avrupa, müşterek ev sahibi diyar yahut Polonya gibi, Romanya neredeyse ev sahibi devletlere sahip. Dolayısıyla bu ev sahibi devletlerin motamot Türkiye gibi, Pakistan gibi, Kenya ve hayattaki başka devletler neredeyse arsıulusal desteğe gereksinimi var. Umarım; nikbin müşterek insanımdır. Umarım; Avrupalıların gözleri bu trajediyle açılır ve dayanışmaya rastgele yerde ve rastgele devir gerekseme bulunduğunu anlarlar."

Dünyanın ayrımlı yerlerinde sığınmacıların arka itilmesiyle ve bu mevzuda ilaç alıp almayacaklarıyla ilgilendiren Grandi, bunun Avrupa karışma nice yerde meydana geldiğini dile getirdi.

Grandi, korunma istem fail kişilerin arka itilmesinin benimseme edilemez bulunduğunu özetleyen müşterek deklerasyon yayımladığını hatırlatarak, "Ama müşterek kat daha, şu anda Avrupa sınırlarında yaşananların, Ukraynalı sığınmacıları arka irsal yapmak istemeyeceğini anlaması düşüncesince her insana güzel müşterek sağlam olmasını umuyorum. dedi.

Avrupa Komisyonunun öz aut sınırlarında Avrupa ülkelerine arka itmeleri önleyecek ve mukamele verecek müşterek sistem önerdiğini tamlayan Grandi, demincek bunları yaşama geçirmeyi umduklarının altını çizdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler