USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BM Genel Sekreter Yardımcısı İklim Değişikliği Zirvesi’ne katıldı

Son zamanlarda etkilerini hâlâ bir tomar hissettiğimiz hava krizine erinç farkındalık kurmak düşüncesince Bahçeşehir Koleji kabilinden planlı İklim Değişikliği Zirvesi'ne BM Genel Sekreter Yardımcı Nikhil Seth de ortaklık sağladı. Nikhil Seth yaptığı değerlendirmede Paris A

BM Genel Sekreter Yardımcısı İklim Değişikliği Zirvesi’ne katıldı
08-12-2021 12:00

İklim değişikliği ve etkilerinin eğitim, hususiyet ve uygulayım bilimi başlıklarıyla sürdürebilir ortak evren bina buyurmak hedefiyle tartışıldığı Bahçeşehir Koleji İklim Değişikliği Zirvesi'nin açılışı 7 Aralık'ta Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleşti. Konusunda bilirkişi şahıslar Bahçeşehir Koleji öğrencileriyle ortak araya gelmiş şekilde ‘iklim krizine dirlik neler yapabiliriz' in sorusunu ve yanıtını ele aldılar. Zirveye başkaca BM Genel Sekreter Yardımcısı Nikhil Seth, BUEK Başkanı ve Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) Uluslararası Eğitim Merkezi Türkiye Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Üyesi ve SEY Vakfı Başkan Vekili Begüm Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü hasret Dağ ve Gazeteci Cem Seymen katılma sağladı. Zirve ikinci gününde Bahçeşehir Koleji ortaöğretim öğrencileri çeşidinden planlı “Genç Diplomatlar Konferansı” ile bitmeme edecek.

Paris Anlaşmasından sonraları evren genelinde biçim kat edilmedi
Nikhil Seth hava değişikliğine değgin yaptığı değerlendirmede 2015 senesinde ilaç gayeli meydana getirilen Paris Anlaşmasının altını çizerek, “Sahadaki çalışmalara baktığımız devir gerçekte imzaladığımız anlaşmalardan baş döndürücü değişik şeyler bulunduğunu görüyoruz. 2015 senesinde Paris Anlaşması imzalandığında hepsi sarhoş oldu. Fakat 2015'teki limonluk gazı emisyonlara baktığımızda inhitat bulunmadığı kabil üstün dereceli seviyelere ulaştık. Baktığınız devir sunulan taahhütler ve yapılanlar arasındaki baş döndürücü ortak tomar ayırt var. Bu mevzuda eyleme geçmesi gerekenlerin değişik aktörlerden yardıma gereksinimi var” dedi.

“Sera gazı emisyonu düşüncesince eşya dışı sektörleri arama dibine almalıyız”
Sera gazı emisyonununda başı çekici hususi sektörde Fortune 500'e giren şirketlerden çok eşya dışı sektörlerin denetlenmesi icap ettiğini vurgulayan Seth, “İş yaşamına baktığımız devir küçük-orta ölçekli ve diğer resmi eşya dışı sektörlerden oluşuyor. Onlara kılavuzluk edebilmek düşüncesince ki uğraşıyor? Burada limonluk gazı emisyonlarının azaltımı düşüncesince ki onlara biçim gösteriyor? Küresel emisyonun yüzdelik 70'i hususi sektörden kaynaklı. hususi kol büyümemizde aktif fiil ancak ortak taraftan da emisyonların miktarını aracısız etkiliyor. Sadece Fortune 500'de gösterilen şirketlere ulaşarak bu değişikliği yapamayız. Görmek istediğimiz bu şirketlerle de uğraşmalıyız ve bu halde ilerlemeliyiz” şeklinde konuştu.

“Eğitim ehemmiyetli boydak kesinlikle eğitim”
Enver Yücel ise açım konuşmasında bundan sonraları sunulan eğitimlerde gençlerin dünyaya dirlik şimdi şuurlu olması namına harekete geçtiklerini zira bu krizin önünü kabul buyurmak düşüncesince çabucak konuşmaların değil çalışarak de aşama atılması icap ettiğini tabir etti. Yücel “Gençlere hakeza ortak evren bırakamayız” niteleyerek açıklamalarına şöyle bitmeme etti;

“Gençlere hakeza ortak evren bırakmamamız icap ettiğini tabiat bizlere öğretiyor. Doğayla savaşmayıp uzlaşma biçiminde yaşamamız lazım. Biz şişman ortak yetişek kurumuyuz. Dünyada eğitimde hava değişikliği ve yer ile ilgili, sürdürebilir kalkınma planları ile ilgilendiren devir zamane söylemler oluyor. Ama kılıç eyleme geçtik. Türkiye'de hava değişikliği inisiyatifini kuran geçmiş kurumların başlangıcında olacağız. Evet, Paris Anlaşması yapılmış oldu boydak ondan sonraları ortak eyleme daha şimdi geçilmedi. Biz öğrencilerimizle öğretmenlerimizle bu eyleme bundan sonraları katılıyoruz. İklim değişikliği ilkin peyda buyurmak üzere, Birleşmiş Milletler Sürdürebilir Kalkınma Amaçlarını öğüt programlarımıza da koyduk.

“Eğitim lazım, yetişek baş döndürücü ehemmiyetli boydak bundan sonraları kesinlikle ortak eğitim? Biz kesinlikle ortak yetişek yapmalıyız ki geleceğimizi, dünyamızı şimdi yaşanabilir ortak pozisyona getirelim. Bir sefer yeteri denli üretimi ehliyetli denli istihlak anlayışını verip veremediğimize bakmalıyız. Eğitim insanlığın yararı, faydası ve huzuru içindir. O nedenden eğitimde dünyanın problemlerini gündeme taşıyacak ve bunlara hal bulabilecek müfredatlara gitmeliyiz.”

“Söylemden baş döndürücü eyleme geçmeyi öğrenmeliyiz”
Bahçeşehir Koleji İklim Değişikliği Zirvesi'nde mütekellim SEY Vakfı Başkan Vekili ve Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Üyesi Begüm Yücel, değişimin ilkin kendimizden başlaması icap ettiğinin altını çizerek “Bu kurnaz ortak zarar ve tamamı dünyayı yıldırma ediyor. Bir an ilkin harekete geçilmeli zira beraberlik ile dünyamızın sonunu getiriyoruz. En dümdüz biçim şekilde da zat hayatlarımızda toy tensikat yapmakla işe başlayabiliriz. Yeni nesle söylemden çok, eyleme geçirmeyi öğretmeliyiz.” dedi.

“Her saniye ortak yararsız kamyonu denli giysi atılıyor”
Tek ortak bireyin başkalık akımları değiştiğinde ehemmiyetli ortak biçim kat edildiğini kail İklim Aktivisti Seren Anaçoğlu, baş döndürücü ortak tomar istihlak yapıldığına uyanıklık döşemek için, “Her saniye ortak yararsız kamyonu denli giysi atılıyor” dedi. Anaçoğlu, “Günlük istihlak alışkanlıklarımız tek halde azalmıyor. Bir verim alırken ve kullanırken 50 sefer düşünmemiz gerekiyor bu bana ne denli geçişsiz diye. Her saniye ortak yararsız kamyonu denli giysi atılıyor. Yani 6295 kg giysi atılıyor ve ya yakılıyor. Bir blucin pantolon düşüncesince 10 bin litre su harcanıyor. Aşırı tüketime gitmeden görmek baş döndürücü şişman ehemmiyet sunma ediyor. Hâlâ cıncık namına plastik tüketiyoruz. Sadece şahsi şekilde değil ailemize ve etrafımızdakilere de farkındalık vermek zorundayız. Evde başkalık ıvır zıvır alışmışlık değişikliklerinde şişman farklar yaşanıyor. O nedenden ilkin kendimizden başlayarak herkesi bilinçlendirmekte yarar var. Çünkü tabiat ile harp halindeyiz şayet kılıç kazanırsak, kaybederiz!”

Genç Diplomatlar iklimi tartışıyor
Bahçeşehir Koleji İklim Değişikliği Zirvesi, hava değişikliğinin ele alınacağı 8. Genç Diplomatlar Konferansı ile bitmeme ediyor. Bahçeşehir Koleji ortaöğretim öğrencileri çeşidinden açılan komiteler, değişik devletleri özümleme fail delegelerle hava değişikliğinin toptan etkilerini ve hal yollarını konuşuyor. Zirve böylelikle öğrenciler tamamı devletleri temsilen sundukları çözümleri deklerasyon durumuna getirip yayımlayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler