USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Blinken: 'Dünya çapında Covid-19 hakkında en sonuç bilgiler tek bir yerde toplanacak'

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) önümüzdeki Eylül ayına derece dünyanın minimum yüzdelik 70'ini adaletli bir halde dölleme hedefini desteklediklerini belirterek, "Salgın ile savaşım kapsamında bundan böyle Covid-19 hakkında en sonuç bi

Blinken: 'Dünya çapında Covid-19 hakkında en sonuç bilgiler tek bir yerde toplanacak'
11-11-2021 00:23

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, geçmiş el planlı ve mevhum ortamda meydana gelen Korona Virüs (Covid-19) Dışişleri Bakanları toplantısında, Covid-19 salgınında sonuç hali değerlendirerek, müstevli ile savaşım çalışmalarına bağlı açıklamalarda bulundu. Toplantıda, kestirmece 2 sene evvela başlamış bulunan Covid-19 salgınının nite sona erdirileceğini münakaşa etmek neredeyse dışişleri bakanları şekilde geçmiş el bir araya gelindiğini tamlayan Blinken, Covid-19 salgınının toptan keyif aceleci durumlarını önlemenin ve bunlara karşılık vermenin elden keyif bakanlarının yahut toptan keyif uzmanlarının mesuliyeti olmadığını gösterdiğini kaydetti. Covid-19'un elden bir keyif krizi değil, bire bir vakitte bir güvenlik, iktisadi ve insanca bir bunalım olduğuna ilgi çekici Bakan Blinken, bundan dolayı dışişleri ve kalkınma bakanlarının da etap atmasına ve önderlik etmesine gerekseme bulunduğunu belirtti.

"DSÖ'nün önümüzdeki Eylül ayına denli dünyanın minimum yüzdelik 70'ini ilkah hedefini destekliyoruz"

Konuşmasında, ilkin Covid-19 aşıların evren çapında adaletli dağılımını çabuklaştırma ihtiyacına odaklanmayı umduğunu bildiren Blinken, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) önümüzdeki Eylül ayına denli dünyanın minimum yüzdelik 70'ini adaletli bir halde ilkah hedefini desteklediklerini kaydetti. Blinken, "Bugün odaklanmayı umduğum şey, tabii bulunan aceleci gidiş ve ilkin de aşıların evren çapında adaletli dağılımını çabuklaştırma ihtiyacı. Bu bağlamda, Kuzey Amerika'da, Avrupa'da nüfusun yarısından ilavesi kusursuz şekilde aşılanmıştır. Afrika'da ise, nüfusun yüzdelik 10'undan azı. Bu açığı kapatmamız gerekiyor. DSÖ'nün önümüzdeki Eylül ayına denli dünyanın minimum yüzdelik 70'ini kaliteli, emniyetli ve can alıcı aşılarla herhangi bir ülkede ve herhangi bir dirimlik kategorisinde ilkah hedefini destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bunu gerçekleştirmek düşüncesince çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekiyor"

Covid-19 aşılarının üretimini ve bağışını yükseltmek hesabına çalışmaların hızlanması gerektiğine ilgi çekici Blinken, keyif çalışanlarını ise sinirli oldukları bu günlerde sübvanse etmek icap ettiğini bildirdi. Blinken, "Bunu gerçekleştirmek için, her insanın üretimi artırmak, telkih bağışlarını artırmak, Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'na (COVAX) verdiğimiz lafları hesabına iletmek ve milyonlarca telkih dozunu emniyetli bir halde depolamanın ve konfirmasyon etmenin lojistiğini bilmek ve baş döndürücü zorlandıkları bir vakitte keyif çalışanlarını sübvanse etmek üzere sonuç zorlukları çözmeye araştırma görevlisi edinmek düşüncesince çabalarımızı hızlandırmamız gerekiyor. İlerlememizi yoklamak ve hedeflerimize erişmek düşüncesince muktezi bulunan saydamlık ve aritmetik verebilirliği ağız ağıza üstlenme etmeliyiz" dedi.

"İlk kez, evren çapında Covid-19'a bağlı en sonuç bilgiler tek bir yerde toplanacak"

Toplantı sırasında, Covid-19 ile savaşım hedeflerine ulaşmasına bağlı çalışmalara araştırma görevlisi olması düşüncesince atılmış beş altı dünkü adımı açıklanan Blinken, bu adımlardan ilkinin Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), Dünya Bankası ve DSÖ'nün salgına huzur toptan telkih ve otama programı ACT Accelerator'ın şümullü bir Covd-19 data seyircisi oluşturduğunu duyurdu. Dünya çapında geçmiş el Covid-19 hakkında en sonuç bilgilerin tek bir yerde toplanacağını aktaran Blinken, "Diplomatik liderler olarak, bu döngüyü gedmek düşüncesince politik iradeyi mensur etmeye ve sürdürmeye iane etmeliyiz. Hedeflerimize ulaşmamıza araştırma görevlisi olacak beş altı dünkü adımı duyurmaktan sevinme duyuyorum. Bunlardan ilki, IMF, WHO, DTÖ, Dünya Bankası ve ACT Accelerator şümullü bir Covid-19 data seyircisi oluşturdu. İlk kez, ilkah oranlarından dip görev ünitesine yatışlara, üstlenme edilen telkih dozlarına ve geçerli telkih dozlarına denli topu topu dünyada Covid-19 hakkında en sonuç bilgiler tek bir yerde toplanacak. İzleyici zaman devreye giriyor. İzleyici, COVID19globaltracker.org ünlü bir internet adresinden her insana belirgin şekilde erişilebilir. İzleyici, henüz aşkın data eklendikçe büyüyecektir. Bu, salgını kapatmak düşüncesince 2 nazik öge sağlamaya araştırma görevlisi olacak. İlki şeffaflık, zira Covid-19'dan bir etap önde edinmek düşüncesince merkezi bir data kaynağına ihtiyacımız var ve bir gayr ise aritmetik verebilirlik, zira her insanın taahhütlerimizi hesabına getirmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Covid-19 aşılarının elden konfirmasyon edilmesinin kifayetli olmadığını ve bundan dolayı ikinci adımın ise, amme ve hususi kol ortaklığında Küresel Covid-19 Birliği'nin (Global COVID Corps) kurulması olduğuna ilgi çekti. Blinken, "İkincisi, elden bir ülkeye telkih konfirmasyon etmenin kifayetli olmadığını biliyoruz. Ülkelerin henüz sonradan bu aşıları, aşılamaya dönüştürmesi gerekiyor. Bunun ne denli kompleks olabileceğini görüyoruz. Küresel Covid-19 Birliği (Global COVID Corps) ünlü dünkü bir amme - hususi ortaklığı buna araştırma görevlisi olacaktır. Bu teşebbüs sayesinde, önde mevrut hususi kol şirketleri, telkih kampanyalarını desteklemek, tedbir zincirlerini kumanda etmek ve telkih sahalarını beklenir olduğunca çabuk ve emniyetli bir halde arz etmek düşüncesince telkih alanlarını optimize etmeye araştırma görevlisi edinmek üzere mevzularda uzmanlıklarını ve kabiliyetlerini pazarlık etmek düşüncesince cevapsız çalışacak. hususi sektör, bu mücadelede görmek düşüncesince nazirsiz becerilere ve kaynaklara sahip. Onlardan en dobra halde yararlanalım" dedi.

"ABD, Johnson & Johnson ile COVAX ortada bir anlaşmaya vasıtalık yaptı"

Konuşmasını sonlandırmadan evvela Blinken, ABD'nin Johnson & Johnson aşılarının arbede bölgelerindeki bireylere geçmiş teslimatını kolaylaştırmak hesabına Johnson & Johnson ile COVAX ortada vasıtalık yaparak bir anlaşmaya varılmasında araştırma görevlisi bulunduğunu kaydetti. Bakan Blinken,"Son olarak, devletin telkih kampanyalarıyla ulaşılamayan insanların de çalışmalarımızın haricinde kalmamasını sağlamalıyız. Onların da korunması gerekiyor. ABD'nin, Johnson & Johnson aşılarının arbede bölgelerinde ve gayrı insanca alanlarda canlı bireylere geçmiş teslimatını kolaylaştırmak düşüncesince Johnson & Johnson ile COVAX ortada vasıtalık yaparak anlaşmaya varılmasına araştırma görevlisi bulunduğunu paylaşmaktan sevinme duyuyorum. Bu çetin şartlarda canlı insanların beklenir bulunan en çelimsiz müddette Covid-19'a huzur korunmalarını istiyoruz. Bu mücadelenin aciliyetini biliyoruz. Salgını kapatmak düşüncesince ne yapmamız icap ettiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler