USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bisikletçiler engellere karşı pedal çevirdi

"Hayata Pedal Çeviriyoruz" sloganıyla Şişli'de ortak araya mevrut gönüllüler farkındalık peyda etmek şartıyla engellere karşı pedal çevirdi.

Bisikletçiler engellere karşı pedal çevirdi
05-12-2021 15:13
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Barikat Sanat Atölyesi Derneği ve ÜNSPED Spor Kompleksi işbirliğiyle sakat efrat düşüncesince farkındalık tekvin etmek bunun şeklinde Şişli'de müşterek çiftteker turu düzenlendi. "Hayata Pedal Çeviriyoruz" sloganıyla müşterek araya mevrut fahri bisikletçiler ve sakat efrat tandem bisikletlere binerek Şişli'den Zeytinburnu'na denli pedal çevirdi. Sosyal günah projesi kapsamında pedal çeviren gönüllüler ve sakat efrat düet bisikletlere binerek topu topu engellere karşı farkındalık oluşturdu.

"Engeli olma vaziyeti hoppadak müşterek farklılık"

Engelli bireylerin ailelerinden bağımsız, mahalle muhtarı birer fert olduklarını kail Dr. Öğretim Üyesi Sevgi Sadedil, "İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi kendisine bu etkinliğe katılıyoruz. Bizler sakat bireylerin taayyüş iştirak haklarını savunuyoruz ve sakat bireylerin hakları dair farkındalık tekvin etmek bunun şeklinde bu etkinliği düzenledik. Bugün yaşama pedal çevireceğiz. Biliyorsunuz toplumda açılım kusur açılım var. mesela sakat durumun düzgün olmayan müşterek boyut bulunduğu yahut feci ve işlemeyen müşterek boyut olduğuna müteveccih orgazm var. Aslında bu ağız ağıza sakat olma vaziyeti ağız ağıza farklılık. Sadece müşterek ayrımlılık ve delik rengi saç çeşidi üzere müşterek farklılık. Engelli bireylerin ailesine tabi efrat değiller. Özerk efrat buradaki müşterek tane engel esasta topluluğun onları engellemiş olması ile ilişik müşterek durum. hususi müşterek fert kendisine akım edebilirler buna özen çekmeye çalışacağız. Buradan ÜNSPED'e gidecekler Zeytinburnu'na. Orada çiftteker turu tamamlamış olacak. Barikat Sanat Atölyesi Derneği ve kılıç de İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi kendisine etkinlikte bulunduk” diyerek konuştu.

“Dünyayı muhabbet kurtaracak”

Engellilerin müşterek güneş değil de değme güneş hatırlanması icap ettiğini tamlayan sakat sportmen Ahmet Dönmez, "Engelli sporcuyum üç senedir konkur bisikleti kullanıyorum müşterek tane bacakla. Bugün de organizasyona eklenmek düşüncesince geldim. Görme sakat arkadaşlarımıza tandem ile gezdireceğiz düet bisikletle. Ben doğrusu kendim sakat sporcuyum, müşterek tane bacakla kullanıyorum. Koltuk değneği ve tekerli iskemle kullanmıyorum. Bisikletim bundan sonra benim müşterek nevi uzvum ve sol bacağım oldu. Bugün organizasyona eklenmek düşüncesince Adana'dan geldim. Biz engelliler günün hoppadak müşterek güneş hatırlanmasını istemiyoruz. Biz bu ülkede ve bu kentte yaşıyoruz. Biz bu dünyada bu vaziyeti değme güneş yaşıyoruz. Bizi değme güneş hatırlasınlar, dayanak noktası olsunlar istiyoruz. Dünyayı muhabbet kurtaracak” ifadelerini kullandı.

“Spor ve konuşma iyileştirir”

Organizasyon kendisince mütekellim Barikat Film Festivali Başkanı Hüseyin Nacar ise, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Biz bunu müşterek güne aldırmak değil de tebrik kartı hesabına yâd kalifiye kendisine bu sene da farkındalık olsun diyerek sakat arkadaşlarımız yaşama pedal çevirecek. Bisikletçiler ve sakat arkadaşlarımız pedal çevirecek. Spor ve konuşma iyileştirir. Biz bunların kimyevi silahlardan henüz çelimli olduğuna inanıyoruz. Bu müşterek toplumsal sorumluk projesi. Bu plan kapsamında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ne, ÜNSPED'e ve İstanbul Valiliği'ne, Kültür Bakanlığı'na teşekkürname ediyoruz” dedi.

“Sevgi engel tanımaz”

Organizasyonun ev sahipliğini işleyen ÜNSPED yöneticisi Semra Demirer, “Yüreklerdeki ve zihinlerdeki engelleri kaldırmalıyız. Ben müşterek güne sığdırılan kutlamaları sevmiyorum. Tüm iş verenler bisiklete binenler ve araştırma görevlisi olanlar hepsine minnettarız. Çünkü şişman müşterek farkındalık iş harcaması bu. Naz ve sporun akıl ve bünyenin ağır ezgi dansı bulunduğunu düşünüyorum. Gözünüz kimi renkleri görmeyebilir fakat yüreğimizde anca rengarenk ebekuşağı bulunur ki bizim üzere görenlerden baş döndürücü henüz topluma yarayışlı işler yapar bu iyi insanlar” diyerek konuştu.

Hayata pedal yöneltmek düşüncesince organizasyona eklenmiş olan müşahede sakat fert Haydar Salas da, “Milli Eğitim Bakanlığı'nda işyar kendisine çalışıyorum. Bu organizasyonları düzenledikleri düşüncesince baş döndürücü teşekkürname ederiz herkese. Güzel müşterek aktiflik olacağını düşünüyorum. Bu sonsuz yaptığımız müşterek bilinçlilik zaten. Genellikle sakat arkadaşlarla baş başa bu janr etkinliklerde arazi alıyoruz” biçiminde konuştu.

Batuhan Altınbaş - Gülşah Kahveci
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler