USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bisiklet kullanımını motivasyon düşüncesince mali dayanak noktası geliyor

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, Bisiklet Yolları Yönetmeliği çerçevesinde 1000 kilometre uzunluğundaki şehir içi bisiklet yolu planlarına finansman desteği verilecek.

Bisiklet kullanımını motivasyon düşüncesince mali dayanak noktası geliyor
30-10-2021 11:24
Ankara

Türkiye'de bisiklet kullanımını isteklendirme geçirmek amacıyla mali dayanak mekanizmaları yaşama geçirilecek, bisiklet paylaşım sistemleri kurulacak.

AA muhabirinin, 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'ndan meydana getirdiği derlemeye göre, şehir içi ulaşımda gidiş geliş sıkışıklığına değgin namına ortaya çıkan devir kaybı, mahrukat tüketimine değgin mekân kirliliği ve kavga kirliliği sorunlarının asgariye indirilmesi düşüncesince ülkede dolgun taşımanın ve motorsuz muvasala türlerinin geliştirilmesine müteveccih ehemmiyetli yatırımlar yapıldı.

Gelecek sene düşüncesince erişilebilir, güvenli, devir ve maliyet sebebi ile çalışan ve sürdürülebilir şehir içi muvasala sistemlerinin oluşturulması asliye gaye namına belirlendi.

Bu kapsamda, şehir merkezlerinde zamanı ve kültürel çekicilik noktalarıyla alım satım bölgelerinde motorlu taşıtlardan arındırılmış piyon yerleri oluşturulacak. Çevre Dostu Sokak Projesi çerçevesinde hep 12 kilometre uzunlukta motorlu taşıtlardan arındırılmış yerler yaşama geçirilecek.

Bisiklet kullanımını isteklendirme geçirmek üzere kanuni ve mali dayanak mekanizmaları uygulamaya konulacak. Bisiklet Yolları Yönetmeliği çerçevesinde 1000 kilometre uzunluğundaki şehir içi bisiklet yolu planlarına finansman desteği sağlanacak.

Gelecek sene bisiklet yolu master planı ve infaz planı hazırlanacak, bu kapsamda acemi bisiklet yöntemleri yapılacak. 1700 kilometre uzunluğundaki Birinci Etap Bisiklet Yolları Uygulama Planı yayınlanacak. Belediyelerden doğacak talepler doğrultusunda acemi bisiklet yöntemleri yapılması düşüncesince dayanak verilecek.

Belediyelerden doğacak taleplere mucibince bisiklet paylaşım projeleri yaşama geçirilecek.

"Sektöre çelim verdi"

Bisiklet Endüstrisi Derneği (BİSED) Yönetim Kurulu Başkanı Esat Emanet, 2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda bisiklet ve bisikletli geçinme değgin hedeflere arazi verilmesinden mutlu olduklarını söyledi.

En yukarı seviyeden hakeza müspet mesajların verilmesinin piyasaya çelim katığını tamlayan Emanet, şehir merkezlerinde zamanı ve kültürel çekicilik noktalarıyla alım satım bölgelerinde motorlu taşıtlardan arındırılmış piyon yerleri oluşturulmasıyla şahısların bisikletlerini yanlarından açmak istemeyeceklerini tabir etti.

Bu tür planların eksilen karbon izleri ile ekonomiye vereceği katkının yanı sıra kalabalık bireylerle maşer sağlığına müspet hasiyet edeceğinin altını çizen Emanet, devletin, programla artı yaklaşımını net birlikte biçimde ortaya koyduğunu, bu durumun bölüm namına sorumluluklarını artırdığını dile getirdi. Emanet, "Her manada elverişli ve emin bisiklet ve elektrikli bisikletleri imal ederek sunma fail bisiklet endüstrimiz, ihracatta acemi atılımlara imza atmakta, domestik yönetimlerle plan bazlı girişimlere dayanak vermektedir. İç dinamiklerimiz güzel yönetilmelidir ki andıran gelecekte istihsal ve ihracatta yalan sahibi olmanın fırsatını kaçırmayalım." dedi.

"AB pazarı düşüncesince elzem olmanın peşindeyiz"

Emanet, kamu-özel iş birliğinin 2030'lu seneler düşüncesince bölüm ve dış satım açısından dirimsel önemde bulunduğunu vurgulayarak, "2025'te Avrupa Birliği'nde elden elektrikli bisiklet satı beklentisi 11 milyon. Bu kadar şişman birlikte konuşu değer, istihsal ve istihdamda küçümsenemeyecek birlikte potansiyele ayraç ederken bizleri de yerlilik oranları üstünde baştan düşünüp çalışmaya zorluyor." sanarak konuştu.

Avrupalı üreticilerin taraf sanayide Uzak Doğu bağımlılığından şikayetçi bulunduğunu tamlayan Emanet, toptan eksende topu topu sanayicilerin hâlâ andıran ve emin tedbir merkezleri arayışında bulunduğunu kaydetti.

Bisiklet endüstrisinin ve sanayicisinin bu şansı güzel kullanımı icap ettiğini kail Emanet, "BİSED akıbet zamanlarda doğacak projeksiyonlarındaki haklılık payıyla ısrarla 'Türk mülkü ve markası' algısını en güzel biçimde yönetmeye çalışıyor. Bizler bisiklet ve elektrikli bisikletlerimizdeki yerlilik oranını artırabildiğimizde sektörümüz özelinde ulusal menfaatlerimizi de artıracağız. Onun düşüncesince domestik ve ulusal elektrikli bisiklet motoru ve lityum yükün pil dair ısrar eden ve iddialıyız. AB pazarı düşüncesince elzem olmanın peşindeyiz." dedi.

Gelişmiş bisiklet altyapısının elden para ihracatını değil işlev ihracatını da güçlendireceğini dile getiren Emanet, andıran geleceğin sürdürülebilir gezim anlayışında bisiklet turizminin ehemmiyetli arazi tutacağına dikkati çekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler