USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Biden’dan Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda Kuzey Akım 2’yi durdurma sözü

ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Beyaz Saray'da meydana getirdiği kuma matbuat toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Kuzey Akım 2'yi durdurma sözü vererek, “Eğer Rusya işgal ederse, o devir bundan sonra birlikte Kuzey Akım 2 olmayaca

Biden’dan Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda Kuzey Akım 2’yi durdurma sözü
08-02-2022 07:55

ABD Başkanı Joe Biden ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya ve Ukrayna arasındaki küsurat gerilimi ahbaplık etmek az daha Beyaz Saray'da müşterek araya geldikten sonradan kuma müşterek matbuat toplantısı düzenledi. İkili bitirdikleri kuma açıklamada, müttefiklerin bütünlük ortamında akım ettiğini belirterek, Almanya ve ABD'nin krizi halletmek düşüncesince işbirliğini yaptığını vurguladı.

Basın toplantısını başlatan Amerika Başkanı Joe Biden, "Almanya'ya, Doğu Avrupa'daki başka topu topu ortaklarımıza ve Avrupa Birliği'ne bu kuma çabadaki emek harcamaları düşüncesince teşekkürname ediyorum" dedi. Biden, "Bugün Almanya ile andıran işbirliğini görüştük. Almanya, bizim en güvenli ortaklarımızdan biri. Birlikte akım edeceğiz, mürekkep olacağız ve halis muhlis adımları bu arada atacağız." dedi.

Biden, "Almanya, Amerika ile müttefiklerimiz ve ortaklarımızla baş başa bu hale diplomatik analizör sağlamak düşüncesince çalışıyor. Almanya ile diplomasinin topu topu tarafların ilerlemesindeki en güzel tarz bulunduğu hesabına hemfikiriz" dedi

"Rusya işgal ederse, NATO hazır"

Rusya'nın, Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda NATO'nun harekete geçmeye amade bulunduğunu anlatım fail Biden, "Rusya ile müzakereleri güzel niyetle sürdürmeye hevesli olduğumuzu aşırı belirgin müşterek halde belirttik. Ancak Rusya Ukrayna'yı işgal etmeyi seçerse, ortaklarımızla bu arada hazırız, topu topu NATO hazır" dedi.

"Kuzey Akım 2'yi durduracağız"

Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Rusya'dan Almanya'ya doğal taş yağı lambası yağı taşıyacak bulunan müşterek tahtelbahir borazan hattı bulunan Kuzey Akım 2'yi durdurma sözü verdi. Biden, “Eğer Rusya işgal ederse, o devir bundan sonradan müşterek Kuzey Akım 2 olmayacak. Buna müşterek sonuç vereceğiz. Size söz veriyorum, bunu yapacağız" dedi

"Ukrayna'daki Amerika vatandaşları ülkeyi vazgeçme etmeli"

Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi niteliğine erinç Ukrayna'daki Amerika ülkeyi vazgeçme etmesinin "akıllıca" olacağını söyledi. Biden, "şu anda Ukrayna'da bulunan Amerikalıların ülkeyi vazgeçme etmeleri bence doğru olur. Diplomatik birliklerimizden bahsetmiyorum, orada bulunan Amerikalılardan bahsediyorum"dedi.

"Rusya'ya faziletli değer ödeyeceği hesabına belirgin olduk"

Biden ve Scholz, Rusya'nın Ukrayna egemenliğine ve arazi bütünlüğüne karsı ihlal eylemine geçmesi durumunda "hızlı ve ciddi" yaptırımların uygulanacağına nazarıitibar çekti. Almaya Başbakanı Scholz, "Çok zahmetli müşterek durumdayız. Ukrayna'ya müteveccih askeri müşterek yıldırma var ve buna kelimesiz kalamayız. Ukrayna sınırında aşırı sayıda er görüyoruz ve bu Avrupa güvenliği düşüncesince asıl müşterek tehdit. Bu sebepten dolayı baş başa akım etmemiz ve baş başa durmamız önemli. Bunun düşüncesince ne gerekiyorsa baş başa yapacağız" dedi

Scholz, "Biz biricik neva olmaya ve işbirliğimizi sürdürmeye bitmeme ediyoruz. Ukrayna'ya erinç müşterek askeri atılım olursa Rusya düşüncesince üstünde baş başa kararlaştırdığımız, faziletli bedellerin olacağını aşırı belirgin müşterek halde belirttik" ifadelerini kullandı.

Sczholz, Biden ile faziletli bedeller hesabına hem düşünüm bulunduğunu belirterek, “Başkan Putin'e erinç ile hem telefonda tıpkı zamanda bizzat aşırı belirgin yavuklu oldum. Şimdiye derece uygulanmamış en ağırbaşlı iktisadi yaptırımları uygulayacağız" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin; "Ukrayna'nın, Kırım'ı askeri yollarla arka almasına müsaade vermeyeceğiz"

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'u, Moskova'da ağırlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın, Kırım'ı arka ikrar etmek düşüncesince askeri yollara başvurmasının muharebeye illet olabileceğini söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki akse ve kendilerinin Amerika ve NATO'ya sunmuş bulunduğu asayiş garantileri başlıklarını ele ikrar etmek düşüncesince Kremlin Sarayı'nda, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'u ağırladı. Paris'ten şeb ezanı saatlerine doğru uçağıyla Moskova'ya vasıl Macron havaalanında kısaca sağlıksız ahit bekledikten sonradan Kremlin Sarayı'na geçti. Putin çeşidinden karşılanan Macron arkası esna toplantının yapılacağı salona alındı. Birebir formatta gerçekleşen görüşmeden ilkin Putin ve Macron gazetecilere endamsız açıklamalarda bulundu. TSİ 18:33'te süregelen görüşmede liderlerin baş başa aşındırmak yiyerek istişarelere bitmeme etmiş bulunduğu öğrenilirken 5 saati epey devam eden toplantının arkası esna Putin ve Macron kuma matbuat toplantısına geçti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin matbuat toplantısında eskiden sözü düzlük önder olurken gine hedefinde garplı devletler ve NATO oldu. Rus ordusunun Ukrayna sınırına konuşlanması ve tatbikatlar yapmasını eleştiren garplı devletlere ve NATO'ya kaba reaksiyon yayınlayan Putin, "Askeri altyapılarını sınırlarımıza derece yaklaştıran NATO ve uzuv devletler, silahlı kuvvetlerimizi nereye ve nite yerleştireceğimiz hesabına bizlere ibret vermeye kalkıyor. Rus birliklerinin zat topraklarındaki eylemleri "Ukrayna'ya erinç Rus tehdidi" namına sunuluyor" dedi.

"NATO üyeleri Ukrayna'ya tabanca pompalamaya bitmeme ediyor"

Sözlerinin devamında NATO üyelerini suçlayıcı ifadeler kullanmayı sürdüren Putin, uzuv devletlerin Ukrayna'ya bitirdikleri tabanca sevkiyatlarını eleştirerek, "NATO üyesi devletler çeşidinden çağdaş silahların sevkiyatına bitmeme edilmekte ve Ukrayna ordusunun modernizasyonu düşüncesince ehemmiyetli seviyede finansal kaynaklar ayırmaya bitmeme ediyor. Elbette bu mevzuları cumhurbaşkanıyla 6 saate andıran müşterek müddet konuştuk" ifadelerini kullandı. Putin nice el dile getirmiş bulunduğu NATO'nun menfaatlerini antagonist namına görmüş bulunduğu laflarını yineleyerek, "NATO'nun hisse senedi planında Rusya antagonist namına görülüyor" biçiminde konuştu.

"Kiev, Minsk anlaşmalarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor"

NATO'nun yanı esna Ukrayna'yı da gaye düzlük laflar kullanan Putin, Kiev yönetiminin Minsk anlaşmalarını ortadan kaldırmayı amaçladığını tez ederek, "Kiev'in bulunan yönetiminin Minsk anlaşmalarını kaldırmak düşüncesince müşterek tarz çizdiği kanaatindeyim. Anayasa reformu, umumi af, evcil intihabat ve hususi statünün yasallaşması az daha asliye mevzularda müşterek tekâmül yok" derken Minsk'te imzalanan 'Steinmeier formülü'nün hala ehemmiyetli müşterek arsa edinemediğini belirtti. Putin başkaca Macron'un, Kiev'e yapacağı ziyareti hatırlatarak burada kendisinin kavi müşterek konuşma beklediğini söyledi.

"Ukrayna'nın, Kırım'ı askeri yollarla arka almasına müsaade vermeyeceğiz"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın, Kırım'ı arka ikrar etmek düşüncesince askeri yollara başvurması durumunda NATO ile savaşabileceklerini anıştırma ederek, "Fransa karışma Avrupa devletleri Kırım'ın, Ukrayna topraklarına ilgilendiren olduğuna inanıyor, bizde buranın Rusya Federasyonu'nın müşterek parçası olduğuna inanıyoruz. Ukrayna doktorinlerine mucibince şayet bu durum askeri operasyonlarla değiştirilmeye kalkılırsa Rusya ile NATO ortada müşterek arbede olacaktır. NATO ile muharebeye mı gireceğiz?" dedi. Kırım hesabına Batı'ya yıldırma sağlayan Putin gine ayrımsız cümleyi vurgulayarak, "Rusya ile mücadele etmek mı istiyorsunuz?" laflarını kullanarak, "Ukrayna NATO'ya katılır ve Kırım'ı döndürmeye çalışırsa, Avrupa devletleri zat kendine namına muharebeye sürüklenecek ve bunun kazananı olmayacak" biçiminde konuştu.

"Poroşenko'ya korunma hakkı vermeye hazırız"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Zelensky'den geçmiş Ukrayna Devlet Başkanı Pedro Poroşenko'un ülkesinde edisyon altında tutulmasının altını çizerek ehemmiyetli ifadeler kullandı. Poroşenko'nun, Moskova yanlısı iktidarı devirerek yönetimi ele geçirdiğini hatırlatan ve deminden kendisinin ayrımsız hale düştüğünü anıştırma fail Putin, "Onun Minsk anlaşmalarını imzaladığı anıştırma edilerek ihanetle suçlanıyor. Evet anlaşmaları imzaladı. Ne olmuş? Bütün diyar ve asayiş konseyi bunu ikrar etti. Poroşenko'ya insancasına nedenlerden ötürü politik korunma hakkı vermeye hazırız. Ben mizah yapmıyorum. Gerçekten politikasını sevdiğimiz yahut beğendiğiniz düşüncesince değil, insancasına nedenlerden dolayı" diyerek konuştu.

"Bunun diyaloğumuzun sonu bulunduğunu düşünmüyorum"

Rusya'nın, Amerika ve NATO'ya sunmuş bulunduğu asayiş garantileri hesabına düşüncelerini dile getiren Putin, NATO'nun, Sovyetler Birliği'ne erinç kurulduğunu ancak 1997 yılından sonradan Rusya'ya erinç davranış alarak genişlemesini sürdürdüğünü anlatarak gelinen süreçte bu adımları kendileri düşüncesince yıldırma namına gördüklerini söyledi. Kendilerinin sunmuş bulunduğu asayiş garantileri taslağına değişken yakın NATO ve Amerika ile bu mevzuda diyaloğu bitmeme etmek istediklerini vurgulayan Putin, "Bunun diyaloğumuzun sonu bulunduğunu düşünmüyorum" biçiminde konuştu. Öte taraftan Rus yüklü er grubu namına bildik Wagner'in, Mali'deki varlığına ilişkin mevrut eleştirilere karşılık sağlayan Putin, "Mali'deki yetkililer, Wagner hususi asayiş şirketine mutluluk düzeyinde davette bulundu, Rus makamlarını buna itiraz edeceği müşterek durum yok" dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler