USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Biden: Ukrayna orada durduğu sürece Ukrayna'nın birlikte olacağız

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'ye "Endişelenmenize lazım yok, Ukrayna orada durduğu sürece Ukrayna'nın yanı sıra olacağız." dedi.

Biden: Ukrayna orada durduğu sürece Ukrayna'nın birlikte olacağız
22-12-2022 04:06
Washington DC

Rusya'nın ülkesine harp başlatmış bulunduğu 24 Şubat'tan buyana evvel dünya dışı ziyaretini önleyen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'daki düet görüşmelerinin peşi sıra kuma matbuat toplantısı düzenledi.

Toplantıda Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki eleştiri altyapıları gaye alarak mücadelesi hâlâ da tırmandırdığını söyledi.

Biden, 300 haset aşan muharebede Ukrayna halkının, Rusya'ya ve dünyaya ülkelerine bulunan sevgilerini ve sarsılmaz kararlılığını gösterdiğini belirtti.

ABD'nin bugüne denli Ukrayna'ya verdiği yardımları anlatan Biden, ülkesinin Ukrayna'ya iane sağlamaya bitmeme edeceğini kaydetti.

Biden, Amerikan halkının da Ukrayna'nın kararlılığından sabah yeli aldığını ve ABD hükümetinin Ukrayna’ya yardımlarını desteklediğini dile getirdi.

ABD'nin sebep Ukrayna'nın gereksinimlerini biricik seferde karşılamadığına bağlı soruya karşılık sağlayan Biden, ABD'nin şu anayasa denli Ukrayna'ya 20 bilyon doları hayli askeri iane yaptığını, Patriot kabil ümranlı iklim defans sistemlerinden roket ve roket sistemlerine denli nice tabanca verdiğini anlattı.

Biden, Zelenskiy'ye dönerek, "Sayın Başkan endişelenmenize icap yok. Ukrayna orada durduğu sürece tığ Ukrayna'nın yanı sıra olacağız." dedi.

"(Putin) NATO'yu hâlâ da güçlendirdi"

Rusya'ya gönül rahatlığı 2023'te Ukrayna'ya dayanak vermeye bitmeme ika hevesi üstüne birlikte değiş olup olmayacağına müteveccih istifham üzerinde Biden, NATO ve Avrupa Birliğinin (AB) on paralık bu denli bütünlük içre bulunduğunu görmediğini söyledi.

ABD Başkanı Biden, şu biçimde bitmeme etti:

"(Avrupa ülkelerinin iradelerinde) Bu mevzuda rastgele birlikte değişime ilişikli rehber görmedim. Burada neyin tehlikede bulunduğunu tamamımız biliyoruz. Avrupalı ortaklarımız ise bunu en güzel anlayanlardır. İkinci Dünya Savaşı'ndan buyana Avrupa’da birlikte ülkenin ayrıksı birlikte ülkeyi engelleme ettiğini görmedik. Biz dayanım göstermediğimiz, Ukraynalılara inat etmek düşüncesince dayanak vermediğimiz sürece Putin’in değişeceğine ilişikli birlikte rehber göremediler. Hepimiz neyin tehlikede bulunduğunu biliyoruz. Egemenlik fikri, BM Antlaşması tehlikede. (Putin) NATO'yu zayıflatacağını düşündü gücün bunun adına NATO'yu hâlâ da güçlendirdi."

Rusya-Ukrayna savaşının adaletli birlikte biçimde bitmesinin yolunun ne bulunduğu sorusuna ise Biden, Putin'in askerlerine incizap talimatı vermesi ile bu savaşın bitebileceği fakat bunun şu anda olmasını beklemediği cevabını verdi.

Biden, "Peki ne olacak? Bugün konuştuğumuz şey, Ukrayna'nın muharebede kalburüstü olması düşüncesince iane etmeye bitmeme edeceğiz. Savaş bölgesinde bizim, Avrupalı müttefiklerimiz ve diğerlerinin desteği ile kalburüstü olabilirler. Dolayısıyla Başkan Zelenskiy Ruslarla konuşmaya müheyya olduğunda o devir da kalburüstü olacak zira mücadelesi nail olacak." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Patriot iklim defans sistemlerini Ukrayna'ya vermesinin Rusya ile gerilimi açık açık tezyit olasılığını kesinlikle hesapladığına bağlı istifham üzerinde Biden, bu silahın hoppadak defans gayeli bulunduğunu ve gerilimi tırmandıracak birlikte yetenek olmadığını dile getirdi.

Zelenskiy: "Patriotlar Ukrayna düşüncesince aşırı önemli"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD'ye gerçekleştirdiği bu ziyaretin "tarihi" bulunduğunu belirterek, "Savaşın akıbet 30 gününde ABD ile ilişkilerimizde dünkü birlikte çağa girdik ve esas birer bağlaşık olduk." ifadesini kullandı.

Ukrayna'ya desteklerinden çevre ABD Başkanı Joe Biden'a teşekkürname fail Zelenskiy, Biden'ın açıklamış bulunduğu 2 bilyon dolarlık iane paketinin ve bu paketin en ehemmiyetli arasında ne bulunduğu bulunan Patriot iklim defans sistemlerinin kendileri düşüncesince enikonu ehemmiyetli bulunduğunu söyledi.

Zelenskiy, "Bu Ukrayna'nın tehlikesiz birlikte iklim alanı oluşturması düşüncesince aşırı ehemmiyetli birlikte adım. Ancak bu biçimde yıldırıcı ülkeyi (Rusya) ve onun erke kaynaklarımıza, halkımıza ve altyapımıza müteveccih yıldırı saldırılarını sona erdirebiliriz." halinde konuştu.

ABD'nin tahminî 45 bilyon dolarlık ek finansman desteği düşüncesince de teşekkürname fail Zelenskiy, "ABD'nin bu yardımının rastgele birlikte doları arsıulusal güvenliğin güçlendirilmesini sağlayacak." dedi.

Barış zirvesi önerisi

Zelenskiy, Rusya'nın yaptıklarının karşılığında mesul tutulması icap ettiğini söyleyerek, mavera taraftan barışın tesisi düşüncesince de birlikte yöntem oluşturmanın aşırı ehemmiyetli bulunduğunu kaydetti.

Bu kapsamda kendilerinin mahsus adımlar attıklarını ve ABD bölümüne da bunu ilettiklerini dile getiren Ukrayna Devlet Başkanı, arsıulusal birlikte sulh zirvesi düşüncesince kimi tavsiyeler sunduklarını ve bunların uygulanması düşüncesince ABD'nin de kendilerine iane etmesini umduklarını tabir etti.

Zelenskiy'den "öç" çıkışı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, kendisinin sulh dilediğini fakat "Rusya'nın zorbalığına" gönül rahatlığı birlikte uğraş verdiklerini belirterek, şu biçimde bitmeme etti:

"Gerçekler bunlar ve tığ kazanacağız, hakkıyla kazanmamızı istiyorum. Aslında isterim değil, kazanacağımıza eminim."

"Adil barış" ifadesinin hepsi düşüncesince ayrımlı birlikte atasözü tabir ettiğine dikkati çekici Zelenskiy, "Kaç pare anayasa ağababa evladını cephelerde kaybetti. Peki onlar düşüncesince 'adil barış' ne demek? Para, ödence onlar düşüncesince uğur boncuğu obje tabir etmiyor. Onlar intikam, 'öç almak' düşüncesince yaşıyorlar." dedi.

Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e birlikte mesajı olup olmadığıyla ait birlikte suali şu biçimde yanıtladı:

"Cumhurbaşkanı olduğumda 2019'da Normandiya'da Putin ile birlikte araya gelmiştik. Ona ülkemize müteveccih topyekun birlikte işgalin olmaması gerektiğini, saldırganlığı durdurmaları icap ettiğini ve bulunan sorunlara diplomatik birlikte hal bularak ülkemizin yer bütünlüğünün sağlanması ve Allah korusun topyekun birlikte harbe girmememiz icap ettiğini söylemiştim. O da 'Böyle birlikte obje olmayacak.' demişti. Ancak esassız söylüyordu. Bu vaziyette ona kesinlikle birlikte ileti iletebilirim?"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler