USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Biden: 'Putin'in Ukrayna'yı işgal kararı verdiğine inanıyorum'

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal etmeye karar verdiğine inandığını söyledi.

Biden: 'Putin'in Ukrayna'yı işgal kararı verdiğine inanıyorum'
19-02-2022 10:35
ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği matbuat toplantısında Rusya-Ukrayna krizine değgin ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Biden, "Son biraz gündür Donbass'ta Ukrayna'yı kışkırtmaya etkin Rus destekli güçlerin mütareke ihlallerinde şişman müşterek artma bulunduğunu gördük" niteleyerek Donbass'ta Rus destekli ayrılıkçılar kabilinden müşterek anaokulunun vurulmuş olduğu saldırının suçunun Ukrayna'ya atıldığını belirtti. Ayrıca Ukrayna'nın Donbass'ta şişman müşterek hücum başlatmayı planladığını tez fail Rus destekli ayrılıkçılar da engelleme peyda etmek az daha Rus tarafının henüz müşterek tomar dezenformasyon kampanyasına başvurduğunu tamlayan Biden, Rusya'nın sınırlarına 150 binden müşterek tomar er yığdığını söyledi.

"Rus kuvvetlerinin önümüzdeki günlerde, gelecek hafta Ukrayna'ya saldırmayı planladıklarına güvenmek düşüncesince nedenlerimiz var"

Biden, "Bütün bunlar, Rusların henüz önceki kullandıkları taktiklerle tutarlıdır, Ukrayna'ya huzur harekete devrolmak düşüncesince köksüz müşterek esbabımucibe oluşturmak. Bu bire müşterek sürede ABD'nin, müttefiklerimizin ve ortaklarımızın haftalardır uyardığı mazeret senaryolarıyla da uyumludur" dedi. Rus birliklerinin şu anda Ukrayna'yı Belarus'tan, Ukrayna sınırından ve Karadeniz'den kuşatmış halde bulunduğunu vurgulayan Biden, "Rus kuvvetlerinin önümüzdeki günlerde, gelecek hafta Ukrayna'ya saldırmayı planladıklarına güvenmek düşüncesince nedenlerimiz var. Ukrayna'nın başkenti Kiev'i, 2.8 milyon tertemiz kişiden oluşan müşterek şehri erek alacaklarına inanıyoruz" dedi.

"Ukrayna'da muharebeye er göndermeyeceğiz, fakat Ukrayna halkını desteklemeye bitmeme edeceğiz"

Biden, "Rusya'nın planlarını faziletli sesle ve tekraren dile getiriyoruz, müşterek arbede istediğimiz düşüncesince değil, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeyi muhik boşaltmak ve akıntı etmelerini mâni sürdürmek düşüncesince sunabileceği rastgele müşterek sebebi ortadan dağıtmak düşüncesince elimizden mevrut gelişigüzel şeyi yapıyoruz. Rusya planlarını sürdürürse savaştan mesul olacak" ifadelerini kullandı. "ABD ve müttefiklerimiz NATO topraklarının gelişigüzel santimetresini ortaklaşa güvenliğimize müteveccih gelişigüzel muhtelif tehdide huzur da savunmaya hazırlar" diyen Biden, "Ukrayna'da muharebeye er göndermeyeceğiz, fakat Ukrayna halkını desteklemeye bitmeme edeceğiz" biçiminde konuştu. Geçtiğimiz sene ABD'nin Javelin füzelerinden cephaneye denli defans yeteneğini pekitmek düşüncesince Ukrayna'ya 650 milyon dolar denli üstün dereceli oranda asayiş katkısı sağladığını dile getiren Biden, "Ayrıca henüz önceki Ukrayna'ya insanca iane ve konuşu dayanak noktası yerine da 500 milyon dolar sağladık ve bu haftanın başlarında Ukrayna'nın konuşu direncini pekitmek düşüncesince 1 bilyon dolara denli ek müşterek büyüklük kredisi garantisi de açıkladık" dedi.

"Müzakere masasına hâllenmek düşüncesince baş döndürücü geç değil"

Biden, "Ancak akıbet şudur, Amerika ve müttefiklerimiz ile ortaklarımız Ukrayna halkını destekleyecektir. Rusya'yı eylemlerinden mesul tutacağız. Batı birleşti ve kararlı. Rusya'ya Ukrayna'yı henüz müşterek tomar işgal ederse ağırbaşlı yaptırımlar uygulamaya hazırız" biçiminde konuşarak müşterek defa henüz müeyyide vurgusu yaptı. Biden, "Ancak yeniden söylüyorum, Rusya hala diplomasiyi seçebilir. Müzakere masasına hâllenmek düşüncesince baş döndürücü geç değil" ifadelerini kullandı. Dün Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un 24 Şubat'ta Avrupa'da müşterek araya hulul üstünde anlaştığını tamlayan Biden, "Ancak Rusya bu tarihten önceki Ukrayna'yı işgal ederse diplomasinin kapısını kapattıkları açık açık görülecektir. Savaşı seçmiş olacaklar ve atasözü müşterek değer ödeyecekler. Sadece bizim ve müttefiklerimizin yaptırımları değil, dünyanın art kalanının da tepkisiyle karşılaşacaklar" dedi. Biden, "Biliyorsunuz, milletimizi ve dünyamızı bölücü nice husus var, fakat Rus saldırganlığına huzur ara vermek bunlardan bir tanesi değil. Amerikan halkı birleşti. Avrupa birleşti. Transatlantik birleşti. Bu ülkedeki siyasal partilerimiz birleşti. Rusya, harp ile getireceği hepsi ıstıraplar veya geleceği hacısı hocası düşüncesince henüz emniyetli bir vaziyete getirecek diplomatlık ortada müşterek seçeneğe sahip" biçiminde konuştu.

"Zelenskiy'in kararı"

Bir gazetecinin, "Bir işgal ABD'nin dediği denli yakınsa, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin Ukrayna'yı vazgeçme etmesinin (Almanya'da başlamış olan Münih Güvenlik Konferansı için) doğru bulunduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu Biden, "Bu onun vermesi müstelzim müşterek karar" biçiminde yanıtladı.

"Putin'in işgal kararı verdiğine inanıyorum"

Biden, "Başkan Putin'in (Ukrayna'nın) işgale karar verip vermediğine değgin müşterek fikriniz mevcut mı?" problemi ise, "Şu andan itibaren kararı verdiğine inanıyorum. Buna güvenmek düşüncesince nedenlerimiz var" biçiminde yanıtladı.

Gazetecinin, "Başkan Putin bu hafta sonu birtakım çekirdeksel tatbikatları denetleyecek. Bunu elbette görüyorsunuz?" sorusuna müteveccih Biden, "Nükleer tabanca kullanmayı düşündüğünü sanmıyorum" dedi. Biden, "Başkan Putin'in Ukrayna'yı işgal edeceğine inandırma oldunuz mu? Birkaç dakika önceki söylediğiniz nesne bu mu?" sorusunu ise, "Evet" biçiminde yanıtladı. Biden, gazetecinin "Öyleyse diplomatlık masadan kalktı mı?" sorusuna müteveccih ise, "Hayır. Her devir var" dedi. "Bu seçeneği düşündüğüne güvenmek düşüncesince ne nedeniniz var?" sorusu üstünde Biden, "Önemli müşterek duyum yeteneğimiz var. Çok teşekkürler" niteleyerek matbuat toplantısını sonlandırdı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler