USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Biden, ABD iklim bölgesini Rus uçaklarına kapattıklarını açıkladı

ABD Başkanı Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri saldırısı dolayısıyla ABD'nin iklim alanını kâffesi Rus uçaklarına kapattıklarını duyurdu.

Biden, ABD iklim bölgesini Rus uçaklarına kapattıklarını açıkladı
02-03-2022 09:31
Washington

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Kongresinde Temsilciler Meclisi ve Senato'nun eş oturumunda önceki kat "Birliğin Durumu" konuşmasını yaptı.

Konuşmasına Rusya-Ukrayna savaşına yer vererek başlamış bulunan Biden, "6 gündüz ilkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, özlük tehditkar yollarında ilerleyebileceğini fikren engellenmeyen dünyanın temellerini sarsmaya başladı fakat aşırı bitik yanıldı. Ukrayna'ya girebileceğini ve dünyanın mesuliyet eğeceğini düşündü fakat on paralık düşünmediği müşterek kuvvet duvarı ile karşılaştı. Ukrayna halkıyla karşılaştı." dedi.

Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den halkın rastgele müşterek kesimine derece her insanın sonuna derece topraklarını savunduğunu belirterek Zelenskiy'nin Avrupa Parlamentosunda icra ettiği konuşmasındaki "Aydınlık, karanlığı yenecek." laflarını anımsattı ve Ukrayna'nın Washington Büyükelçisinin de Kongre'de bulunduğunu belirtti.

​​​​​​​Uyguladıkları yaptırımlar karşısında Rus rublesinin bugüne derece yüzdelik 30 bedel kaybettiğine ayraç fail Biden, "Bu geceleyin Amerikan abuhava alanını topu topu Rus uçuşlarına kapatarak Avrupalı ortaklarımıza katılıyoruz. Bu da Rusya'yı henüz aşırı izole yazar ekonomisinde henüz aşırı edisyon oluşturacaktır." değerlendirmesini yaptı.

ABD'nin ve Amerikan halkının Ukrayna halkının ardında bulunduğunun altını çizen Biden, şu ifadeleri kullandı:

"Tarihimiz süresince şu dersi öğrendik: Diktatörler saldırganlıklarının bedelini ödemediğinde, henüz aşırı kaosa tarz açarlar, yollarına bitmeme ederler. Amerika'ya ve dünyaya müteveccih tehditler de artmaya bitmeme eder. Bu sebeple NATO ittifakı 2. Dünya Savaşı'ndan sonraları Avrupa'da sulh ve istikrarı garanti dibine kabul kılmak düşüncesince kuruldu. ABD, başka 29 ülkeyle beraberce NATO'nun müşterek üyesidir. Bunun müşterek manası var. Amerikan diplomasisinin müşterek manası var. Amerikan çözümünün müşterek manası var."

"Putin yanıldı. Biz hazırlıklıydık"

Putin'in Ukrayna'ya savaşını "önceden tasarlanmış" ve "gerekçesiz" kendisine nitelendiren Biden, "Putin diplomatlık çabalarını reddetti. Batı ve NATO'nun mukamele vermeyeceğini ve bizi yurt içre bölebileceğini düşündü. Putin yanıldı. Biz hazırlıklıydık." diyerek konuştu.

Biden, Rusya'ya dirlik aşırı tetik ve şümullü hazırlıklar yaptıklarını belirterek Putin ile dirlik karşıya doğmak düşüncesince Avrupa, Asya, Güney Amerika, Kuzey ABD ve Afrika'dan ülkelerle eş yönetim kurduklarının altını çizdi.

Tüm evren ile Putin'in Ukrayna'ya müteveccih saldırısına ne cins bahaneler bulacağını paylaştıklarına ayraç fail Biden, "Rusya'nın yalanlarına gerçekler ile mukamele verdik. Şimdi topu topu evren onu yaptıklarından mesul tutuyor." ifadelerini kullandı.

Rus oligarklara "peşinizden geleceğiz" mesajı

Avrupa Birliğinin 27 üyesinin yanı esna İngiltere, Kanada, Japonya, Güney Kore, Avustralya, Yeni Zelanda ve fazladan İsviçre'nin Rusya'yı dünyadan on paralık bulunmadığı derece izole ettiğini kaydeden Biden, "Müttefiklerimizle beraberce şu anda çelimli hesaplı yaptırımlar uyguluyoruz. Rusya'nın en iri bankalarını arsıulusal para sisteminden koparıyoruz. Rusya Merkez Bankasının rubleyi savunmasını engelleyerek Putin'in 630 bilyon dolarlık harp fonunu değersizleştiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Biden, Rusya'nın teknolojiye erişiminin de kısıtlandığını ve bunun ilerleyici senelerde hesaplı güçlerini ve askeriyelerini zayıflatacağının altını çizerek "Bugün, bu hüküm yanlısı diyete milyarlarca dolar Rus oligarkları ve nizamsız liderlerine de sesleniyorum. ABD Adalet Bakanlığı, Rus oligarkların suçlarının ardına düşecek hususi müşterek fariza gücü kuruyor. Avrupalı ortaklarımız derece tığ de sizin yatlarınızı, gösterişli apartmanlarınızı, hususi jetlerinizi bulup ele geçireceğiz." dedi.

- "Askeri güçlerimiz Ukrayna'da Rusya'ya dirlik rastgele müşterek arbedede arazi almadı, almayacak"

Rusya borsalarının yüzdelik 40 bedel yitirilmesine uğradığına ve borsa işlemlerinin hala askıda olduğuna ayraç fail Biden, "Rus ekonomisi sersemlemiş vaziyette ve bunun yegâne suçlusu Putin." dedi.

Biden, ABD'nin Ukrayna'ya askeri, hesaplı ve insancasına iane sağlamaya bitmeme ettiğinin ve edeceğinin altını çizerek "Şu mevzuda bariz olayım. Askeri güçlerimiz Ukrayna'da Rusya'ya dirlik rastgele müşterek arbedede arazi almadı, almayacak. Askerlerimiz Avrupa'ya Ukrayna'da savaşım kılmak düşüncesince değil, Putin'in batıya ilerlemeye değişmeyen vermesi haklı NATO müttefiklerimizi korumak düşüncesince gidiyor." ifadelerini kullandı.

ABD'nin NATO müttefiklerine dayanak noktası amacıyla Amerikan kara, abuhava ve derya kuvvetlerini Polonya, Romanya, Litvanya, Letonya ve Estonya karışma NATO ülkelerine konuşlandırdığını anımsatan Biden, "ABD ve müttefikleri ortaklaşa güçlerinin topu topu kuvvetiyle NATO ülkelerinin rastgele müşterek vahit santimetre toprağını savunacaktır." mesajını verdi.

"Rus müşterek diktatör, ecnebi müşterek ülkeyi nehiy ediyor ve bunun bedelini ödeyecek"

Gelecek günlerin Ukrayna halkı düşüncesince emekli geçeceği uyarısında mevcut Biden, "Biden hüküm ve kaosun fitilini ateşledi. Sahada ihtimal kimi hasılatlar elde edebilir fakat bunun düşüncesince derinlemesine vadede erdemli bedeller ödemeye bitmeme edecek." diyerek konuştu.

Biden, 30 senedir affedilmiş bulunan Ukrayna halkının özgürlüklerini ellerinden kabul kılmak isteyenlere tolerans göstermediğini belirterek "Rus müşterek diktatör, ecnebi müşterek ülkeyi nehiy ediyor ve bunun bedelini ödeyecek." dedi.

ABD'nin Rus ekonomisini amaç alırken Amerikan iş enerjisini ve tüketicilerini de koruyacağını tamlayan Biden, zaman mühim arz yağı rezervlerinden 30 milyon varil petrolü kullanıma açtıklarını ve icabında henüz da fazlasını yapacaklarını kaydetti.

"En iri önceliğim tutarları arama dibine almak"

Biden, önceki "Birliğin Durumu (State of Union)" konuşmasında, Kovid-19 salgını ve iktisat ilkin kazanmak neredeyse iç politikaya bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Kovid-19 salgının etkilerine dirlik yaşama geçirilen önlemleri anımsatan Biden, "Önceki yönetimde sabık ve Amerikalıların en tepedeki yüzdelik 1'ine kâr sağlayıcı 2 trilyon dolarlık mevhibe indiriminin tersine Amerikan Kurtarma Planı etkin insanlara iane etti ve kimseyi geride bırakmadı." dedi. Biden, bu lafları üstünde salonda mevcut Cumhuriyetçiler kabilinden yuhalandı.

Ekonominin sabık sene 6,5 milyondan müşterek tomar insana istihdam sağladığını ve müşterek sene içre ABD tarihinde on paralık bulunmadığı derece aşırı iş yaratıldığını tamlayan Biden, ABD ekonomisinin sabık sene yüzdelik 5,7 büyüyerek tahminî 40 senenin en çelimli büyümesini gösterdiğini kaydetti.

"Amerika'da henüz müşterek tomar otomobil ve nısıf nâkil yapın"

Biden, istihdam artışı ve erdemli ücretlere karşın aşırı müşterek tomar ailenin faturalarını ödeyebilmek düşüncesince savaşım ettiğini, enflasyonun onları hissedebilecekleri kazanımlardan mahrum bıraktığını aktardı. Başkan Biden, "Bu nedenden dolayı en iri önceliğim tutarları arama dibine almak." diyerek konuştu.

Ekonominin kestirim edilenden henüz çabuk toparlandığına fakat işletmelerin üretimi bitmeme kılmak düşüncesince ehliyetli işçiyi istihdam etmekte zorlandığına yer veren Biden, salgının toptan tedbir zincirlerini de bozduğunu aktardı.

Biden, enflasyonla mücadelenin müşterek yolunun ücretleri dun döşemek ve Amerikalıları henüz serseri bir duruma iletmek bulunduğunu belirterek "Enflasyonla savaşım düşüncesince henüz dobra müşterek planım var. Ücretlerinizi değil, maliyetlerinizi düşürün. Amerika'da henüz müşterek tomar otomobil ve nısıf nâkil yapın. Amerika'da henüz müşterek tomar enfrastrüktür ve teceddüt yapın." dedi.

Yabancı tedbir zincirlerine inanılır gelişmek adına Amerika'daki üretimin önemini vurgulayan Biden, enflasyonla savaşım planının maliyetleri düşüreceğini ve açığı azaltacağını dile getirdi.

"Enflasyonla savaşım planım bütçe açığını da azaltacak"

Enflasyonla savaşım planının detaylarına da yer veren Biden, reçeteli ilaçların maliyetinin azaltılması, abuhava değişikliğiyle savaşım ve bebek bakımının maliyetinin düşürülmesi icap ettiğini anlattı.

Biden, enflasyonla savaşım planının evde ve derinlemesine kesiksiz iş ve akla yatkın pahalı ev derece başlıkları da içerdiğine ayraç ederek halis muhlis bunların maliyetleri düşüreceğini söyledi.

Vergi sisteminin adaletli olmadığını ve düzeltilmesi icap ettiğini yineleyen Biden, "Kimseyi tecziye ardında değilim fakat firmaların ve en varlıklı Amerikalıların adaletli oranlarını ödemeye başladıklarından mahzursuz olalım." diyerek konuştu.

Biden, planının maliyetleri düşürmekle kalmayacağını, bütçe açığını da azaltacağını dile getirdi.

Küçük işletmeler ve milyonlarca Amerikalı düşüncesince sağlanan milyarlarca dolarlık iane parasını araklayıcı suçluların ardına düştüklerini de tamlayan Biden, Adalet Bakanlığının "salgın sahtekarlığı" düşüncesince müşterek başsavcı atayacağını duyurdu.

Biden, firmaların rakiplik etmediği hallerde karlarının arttığını ve fiyatların yükseldiğini belirterek ABD'de servet haiz ana yoğunluk gemilerinde bunun gerçekleştiğini, müstevli sırasında ecnebi sermayeli bu firmaların tutarları yüzdelik 1000'e derece artırdığını, üstün dereceli karlar elde ettiğini ve bu şirketlere müteveccih müşterek hacir getirileceğini kaydetti.

“Yeni Kovid-19 varyantlarına hazırlanmalıyız”

ABD önderi dü yıldan müşterek tomar müşterek süredir Kovid-19 salgının şahısların ve ülkenin rastgele müşterek kararını etkilediğini tabir ederek “Kaydettiğimiz aksiyon ve ehil olduğumuz vasıtalar sayesinde, bu geceleyin şurası söyleyebilirim, mahzursuz müşterek biçimde ilerliyoruz, henüz da normale dönüyoruz.” dedi.

Biden, ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) dünkü müşterek direktif ile ülkenin nice haklı peçe zorunluluğunu kaldırdığını hatırlatarak ileriki günlerde ABD’de henüz müşterek tomar eyaletin bu noktaya geleceğini beklediğini dile getirdi.

ABD’nin dünkü Kovid-19 varyantlarını belirleme ika dair henüz dobra bir duruma geldiğini özetleyen Biden, “Yeni varyantlara hazırlanmalıyız.” uyarısında bulundu.

Biden, yönetiminin aşılama ve testlere henüz müşterek tomar envestisman yapacağını tabir ederek Kongreye bunun düşüncesince kaynak sağlaması çağrısında bulundu.

Seçimler ve oy istimal hakları yasaları düşüncesince Kongre üyelerine çağrı

ABD’deki en esas hakkın, oy istimal ve alma hakkı bulunduğunu tamlayan Biden, nice eyaletin seçme yasalarını değiştirmesini eleştirdi ve ülkede oy istimal ve oyların sayımının atılım altında bulunduğunu kanıt etti.

Biden, şu biçimde bitmeme etti:

“Eyaletler yekdiğeri ardına, sadece oylamayı diremek düşüncesince değil, topu topu seçimleri allak bullak kılmak düşüncesince dünkü kanunlar çıkardı. Bunun bulunmasına müsaade veremeyiz. Bu akşam. Senato'ya: Oy Kullanma Özgürlüğü Yasası'nı nakil çağrısında bulunuyorum. John Lewis Oy Hakları Yasası'nı geçirin ve müheyya başlamışken Amerikan halkının seçimlerimizi kimin akçalanmış ettiğini bilmeleri düşüncesince İfşa Yasası'nı çıkartın.”

2020 Başkanlık seçimlerinin oy istimal süresi ve oyların sayımına bağlı nice ağız dalaşı çıkmak ve nice eyaletteki seçme neticeleri yargıya taşınmıştı.

Biden başkaca konuşmasında ABD’de ateşin silahların sebep bulunduğu ölümlere de yer vererek ön tetkik yapılmadan izin verilmemesi ve derinlemesine namlulu silahlar ile askeri şarjörlerin satışının kısıtlanması düşüncesince Kongre’den kodifikasyon yapması istedi.

Biden, Ukrayna ile İran'ı karıştırdı

Putin'in Ukrayna cenginde Rusya'nın henüz zayıflarken dünyanın henüz da güçlendiğine ayraç fail Biden, dünyanın Ukrayna'ya dayanak noktası düşüncesince birleştiğini dile getirdi.

Biden, konuşmasında "Ukraynalılar" adına "İranlılar" ifadesini kullanarak "Milletlerimiz ortada yoğun bağlar kuran Sayın Ukraynalı Amerikanlar, sizinleyiz. Putin, Kiev'i tanklarla kuşatabilir fakat İran halkının kalbini ve ruhunu katiyen kazanamayacak." dedi.

Ukrayna'nın Washington Büyükelçisi konuşmayı Jill Biden ile izledi

Biden'ın konuşmasını Ukrayna'nın Washington Büyükelçisi Oksana Markarova da Biden'ın benzeri Jill Biden'ın indinde izledi.

Öte taraftan Kongre üyeleri de Ukrayna ile el birliği ile yakalarına Ukrayna bayrağının renkleri bulunan gökçe ve zerrin kurdelalar taktı.

Atanmış varis, tecim bakanı oldu

Ayrıca ABD'de anane bulunduğu neredeyse Ticaret Bakanı Gina Raimondo "Designated Survivor (Atanmış Varis)" kendisine atandı.

ABD'de başkanın Birliğin Durumu konuşmasını yapacağı geceleyin kabineden 1 organ "Atanmış Varis" oluyor. Başkanlık esnasındaki şahıslara ve başkana rastgele müşterek yıldırma oluşması ve bu insanların iş yapamayacak bir duruma düşmesi haklı bu insan reis bey oluyor. Konuşma sırasında tayin edilmiş oyunbozan mahzursuz müşterek yerde tutuluyor.

ABD
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler