USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan isim gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan kişinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi.

Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan isim gözaltına alındı
14-11-2022 06:08
İstanbul

İçişleri Bakanı Soylu, patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi’nde açıklamalarda bulundu.

Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan ferdin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını belirtti.

Beyoğlu'ndaki patlamada 6 insan yaşamını kaybetti, 81 insan yaralandıCumhurbaşkanı Erdoğan: Bu orospu çocuğu saldırının failleri ve arkasındaki mahfiller ortaya çıkarılacak

Terörün Türkiye’ye yakışmadığını dile getiren Soylu, "Yaklaşık 6 senedir İstanbul'da cemaziyelevvel şeb ezanı kimlik yaşadığımız üzere etkili nezdinde hadise, nezdinde yıldırı hadisesi yaşamadık. (Beyoğlu'ndaki patlama) Bu mevzuda milletimize mahcubuz. Bu sene hoppadak 200’e DOĞRU yıldırı vakası engelledik. Belki bu karşılaştığımız vakadan şimdi müessif neticelere sebebiyet oluşum edecek yıldırı olaylarıdır.” dedi.

Terörün değişik nezdinde yüzü bulunduğunu anlatım fail Soylu, “Dağda savaşım edersiniz. Sınır ötesinde savaşım edersiniz. Şehirde savaşım edersiniz ve nice yıldırı vakasını engellersiniz. Bir tanesini kaçırırsınız. Millet adına da yurt adına da kaybettiğimiz canlar açısından da şişman nezdinde değer ödersiniz. Elbette ki coğrafyamızda şişman nezdinde imtihanla gönül rahatlığı karşıya kaldığımızı biliyoruz.” niteleyerek konuştu.

Kimsenin coğrafyasında Kobani’nin, Tel Rıfat’ın, Münbiç’in Nusaybin’in, Kamışlı’nın olmadığını aktaran Soylu, şunları kaydetti:

“Bunlarla, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş bulunduğu şişman nezdinde iradeyle bütün arkadaşlarımızla nezdinde savaşım gerçekleştiriliyor. İstiklal Caddesi bizim milletimizin şiveli bebeğidir. Bu eylemi gerçekleştirenlerin bizlere ne ileti hasretmek istediklerini biliyoruz. Biz bu mesajı aldık. Hiç düşkünlük etmesinler, karşılığını şimdi ağırbaşlı vereceğiz. Bugün ABD çeşidinden meydana getirilen taziyet mesajını da katilin fenomen hesabına önceki gelenlerden biri bulunduğu üzere değerlendirmenin asal bulunduğunu ego düşünüyorum ve bu mesajın da karşılığı aşırı kupkuru nezdinde halde ortaya çıkacaktır. Yakın nezdinde sürede da görülecektir Allah'ın izniyle.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şişman nezdinde sıkıntı duyduklarını, 6 yıldırı şehidinin bulunduğunu dile getirerek yaşamını kaybedenlere Allah’tan yağmur diledi.

Soylu, şöyleki konuştu:

“Hepsinin ayrı nezdinde hikayesi var. Bir kısmının annesi, eşiyle, nezdinde kısmının babası, annesiyle baş başa olabilme olanağına erbap olduk. Sayın Valimiz, Başkan Yardımcımız, icra vekili yardımcılarımız baştan sona baş başa hastaneleri görüşme ettik. Bu esnada da tabii ki bu olayın faillerini bulmak düşüncesince de hem Emniyet Genel Müdürümüz burada, Terör Başkanımız, İstihbarat Başkanımız, İstanbul Emniyet Müdürümüzün koordinasyonunda doğrusu olayın bulunduğu saatten itibaren aşırı şişman nezdinde himmet gösterildi. Hem beceri adına hem fiziksel adına yapılabilecek herhangi nezdinde etap atılmaya çalışıldı.”

Süleyman Soylu, patlama dolayısıyla 1984 İstanbul tevellütlü Arzu Özsoy ve 2007 Ereğli tevellütlü kızı Yağmur Uçar, 1988 Palu tevellütlü Yusuf Meydan, 2013 Seyhan tevellütlü Ecrin Meydan, 1982 Gümüşhane tevellütlü Adem Topkara ile 1995 Rize tevellütlü benzeri Mukaddes Elif Topkara’nın yaşamını kaybettiğini bildirdi.

3 aileden 2’şer zayi yaşanmış olan saldırıda 81 yaralının bulunduğu ve 50 ferdin taburcu edilmiş bulunduğu bilgisini paylaşan Soylu, “Bunların nezdinde kısmı kulak çınlamasıyla tedbiren hastanede tuttuğumuz kardeşlerimizdi. Doktorlarımız gidebilirler dedikten sonradan bütünü evlerine geçiş ettiler. 5 yaralımız şu anda derin bakımda. 2 yaralımızın hali da ağır. Yine ötekiler tedbiren hastanede tutuluyorlar. Onlara da Cenabı Allah'tan onma diliyorum.” dedi.

Eylemin gerçekleştiği andan itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile bütün birimlerin, kaynaklandığı yer, talimatın alındığı arazi ve eylemi gerçekleştirenlerle ilişik emek hasretmek yaptığını aktaran Soylu, şöyleki bitmeme etti:

“İlk değerlendirmelerden itibaren bire nezdinde iz üstündeyiz. Eylemin emirinin Kobani'den geldiği dair nezdinde değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçmiş bulunduğu dair nezdinde değerlendirmemiz var. Ve gene tabii ki bu fenomen on paralık olmasaydı, on paralık dirilik kaybımız olmasaydı lakin şu anda sınırın ötesinde binlerce kahramanımız, sınırın içinde dağlarda binlerce kahramanımız, şehirlerin içinde binlerce kahramanımız hoppadak terörü engellemekle savaşım ediyor. Biraz ilkin vakası yapan, bombayı bırakan insan İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri çeşidinden gözaltına alındı. Ondan ilkin tahminî 21 insan şimdi gözaltına alınmıştı.”

"Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD yıldırı örgütü"

İçişleri Bakanı Soylu, laflarını şöyleki tamamladı:

“Özellikle bu mevzuda himmet yayınlayan arkadaşlarıma minnettarım. Çünkü şayet yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri mevzusundaki beyanlarını da verdiler. Nasıl nezdinde operasyonla gönül rahatlığı karşıya kaldığımızı da bu en açıkça nezdinde halde anlatım etmektedir. Belki şurası bildirmek gerekir. Terörün yüzü acıdır lakin bu mücadeleyi, bedeli ne olursa olsun sonuna denli sürdüreceğiz ve başta bizlere arkadaş üzere görünen, bütün teröristleri ya zat ülkesinde hafız yahut karışma etmiş bulunduğu alanlarda, egemenlik sürdüğü bölgelerde teröristlere canlılık veren, onlara zat senatolarından resmi adına mal gönderen güya müttefiklerimizin herhalde samimiyetsizlikleri ortadadır. Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD yıldırı örgütü. Ve yeniden söylüyorum. Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bizlere bu acıyı yaşatanların şimdi katı ve kıvrım kez acıyı yaşayabilecekleri nezdinde karşılığı DOĞRU nezdinde sürede onlara göstereceğiz. Şehitlerimizin ruhu neşeli olsun. Mekanları belirmek olsun. Ailelerinin, yakınlarının, arkadaşlarının ve milletimizin başı sağlıklı olsun.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler