USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Beyaz Saray, Ukrayna'yı hedef alan siber saldırılardan Rusya'yı sorumlu tuttu

Beyaz Saray, Ukrayna Savunma Bakanlığı'nı ve ülkedeki iri bankaları hedef alan akıbet siber saldırılardan Rusya'yı sorumlu tuttu.

Beyaz Saray, Ukrayna'yı hedef alan siber saldırılardan Rusya'yı sorumlu tuttu
19-02-2022 08:12

Beyaz Saray kabilinden meydana getirilen açıklamada, Rusya, Ukrayna bankalarına ve defans bakanlığına siber saldırı düzenlenmekten sorumlu tutuldu. Beyaz Saray'ın Baş Siber Yetkilisi Anne Neuberger, "Bu hafta, dü iri bankayı ve hükümet internet sayfasını çevrimdışı duruma getiren siber saldırılar, Ukraynalı yetkililerin sistemlerini çabuk eş halde baştan çalıştırabilmeleri zımnında hudutlu eş etkiye sahipti, fakat Rusların şimdi tahripkâr düşüncesince mefruşat hazırlıyor olması mümkün." dedi.

Neuberger, ABD'nin Ukrayna'ya müteveccih siber saldırılarından Rusya'yı sorumlu tuttuğunu söylerken, ABD'nin eş siber saldırı kabilinden hedef alınacağını yayınlayan tek duyu olmadığını belirtti.

Neuberger meydana getirdiği açıklamada, "Son on yılda Rusya, sınırlarının ötesindeki askeri faaliyetlerinin ehemmiyetli eş parçası adına siber saldırı kullandı. Bu sebeple ve Başkanın talimatıyla, Kasım ayından buyana gizil siber saldırılara erinç çalışıyoruz." dedi.

Neuberger, ABD'nin siber saldırılara erinç 3 maddeli eş planı bulunduğunu söyleyerek, "İlk adına siber savunmamızı sübvanse etmek düşüncesince acele çalışmamız mevcut. İkincisi Ukrayna'ya dayanaklık etmek terazi çabalarımızı hızlandırdık. Üçüncüsü ise şürekâ ve müttefiklerle defans düşüncesince benzeyen eş halde çalışıyoruz." halinde konuştu.

Neuberger, "ABD hükümeti, Rus siber aktörlerin tahripkâr siber ameliyat yürütmek, askeri ve eleştiri ağlar da müdahale edinmek gibi Ukrayna hükümetini hedef aldığına inanıyor." dedi. Neuberger, "Bu haftanın başlarında, Ukrayna defans bakanlığı ve büyüklük bankalarındaki çevrimiçi hizmetleri atıl duruma getiren DDOS saldırısı adına bildik eş cins siber saldırı gördük. DDOS saldırılarını vurmak düşüncesince çabucak ilerliyoruz. Rus hükümetinin bu hafta Ukrayna bankalarına müteveccih enli yetenekli siber saldırılardan sorumlu olduğuna inanıyoruz." ifadesinde bulundu.

Ekonomik yaptırımlar Rusya'ya ecnebi kapital girmesini engelleyecek

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Temsilcisi Daleep Singh, Rusya'nın Ukrayna'yı obstrüksiyon etmesi yerinde maali yaptırımların olacağına nazarıitibar çekti. Singh, Rusya'nın obstrüksiyon etmesi durumunda, "Mali yaptırımlarımız, en iri para kurumlarına yıpratıcı ve acele maliyetler bildirmek gibi tasarlanmıştır. Yanıt paketimizin eş parçası adına hem finansal yaptırımlar hem de çelimli dış satım muayeneleri uygulamaya hazırız." dedi.

Singh, "Mali yaptırımlar, Rusya'ya ecnebi sermayenin girmesini engelliyor ve dış satım kontrollerini ortaya koyuyor. Putin'in izlemsel hedeflerini yapmak düşüncesince gerekseme duyduğu eleştiri teknolojik girdilerini reddediyor." dedi.

Singh, "Rusya'nın Ukrayna'yı obstrüksiyon etmesine eş faktör bulunmadığı inancını paylaştığımız düşüncesince müttefiklerimiz ve ortaklarımızla maliyetler getirmeye ve eş hamle atmaya hazırız. Ortaklarımızla ehemmiyetli bulunan infaz mekaniklerimizin ayrımsız olup bulunmadığı değil, bütünlük testidir. mühim bulunan esas prensipleri paylaşıyoruz ve ağırbaşlı maliyetler uygulayacağız" dedi.

Psaki: "Diplomasi kapısı belirgin kalmaya bitmeme edecek"

Beyaz Saray mümessili Jen Psaki meydana getirdiği açıklamada, "Rusya'nın gelecek günlerde Ukrayna'ya sarmak gibi konumlandığına inanıyoruz. Ancak ayrımsız sürede diplomasinin kapısı belirgin ve belirgin kalmaya bitmeme edecek." dedi. Psaki, "Rusya'nın olup bitenler erinç kusur bilim yayacağı yahut bahaneler bulacağı derinlemesine zamandır kestirim ettiğimiz eş şeydi." niteleyerek ekledi.

Psaki, rastgele eş obstrüksiyon gerçekleşmezse, Çarşamba haset Amerika Başkanı Biden'ın Rus mevkidaşı ile görüşerek diplomatik münakaşaya bitmeme edeceğini söyledi.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler