USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Beyaz Saray: Bu hafta açıklanacak verileri 'resesyon' namına nitelendirmeyeceğiz

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, bu hafta açıklanacak katışık yurtiçi hasıla (GSYH) verilerini "resesyon" yerine nitelendirmeyeceklerini bildirdi.

Beyaz Saray: Bu hafta açıklanacak verileri 'resesyon' namına nitelendirmeyeceğiz
26-07-2022 03:03
Washington DC
Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Beyaz Saray'da düzenlemiş olduğu günce matbuat toplantısında, gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Perşembe haset açıklanacak GSYH verilerinin ülkenin resesyonda bulunduğunu gösterip göstermeyeceğinin sorulması ilişkin Jean-Pierre, "Şu anda başıboşluk verileri yönünde zamanı müşterek hatıra yaşamaktayız. İstihdam oranlarına da bakın. Bunlar, bizim resesyonda veya resesyon önceleri çağda olduğumuzu göstermiyor." ifadesini kullandı.

Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosunun "resesyon" düşüncesince makul müşterek tanımı bulunduğunu ve Beyaz Saray'ın da bu tanımı temel aldığını tamlayan Jean-Pierre, perşembe haset açıklanacak verileri "resesyon" yerine nitelendirmeyeceklerini kaydetti.

ABD Başkanı Joe Biden da ahit katılmış olduğu müşterek görüşmede perşembe haset açıklanacak ABD'nin faiz verisinin sorulması üzerine, "Resesyona girmeyeceğiz." cevabını vermişti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler