USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Belarus'tan AB topraklarına muhacir akışı bitmeme ediyor

Belarus’un Avrupa Birliği (AB) ile bulunan sınırından Avrupa’ya muhaceret arayışındaki insanların Polonya, Litvanya ve Letonya sınırlarına intikal çabaları sürerken, bu ülkelerin asayiş güçlerinin, bahis konusu grupları arka itmiş olduğu bildirildi.

Belarus'tan AB topraklarına muhacir akışı bitmeme ediyor
20-11-2021 21:49
Grodno
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Belarus-Polonya sınırındaki göçmenler bekleyişlerini boğunuk bölgede sürdürüyor

Belarus Devlet Sınır Komitesinden meydana getirilen açıklamada, halihazırda Belarus’un AB ile sınırlarındaki durumun sinirli yer aldığı vurgulandı.

Polonya, Litvanya ve Letonya’nın Belarus’a sığınmacıları hüküm eliyle arka irsal girişimlerinin bitmeme etmiş yer aldığı tamlanan açıklamada, "Litvanya düzenlilik güçleri 140’dan çok bireyin oluşturduğu 9 grubu, Polonya düzenlilik güçleri ise kestirmece 350 yabanlık 12 grubu Belarus’a göndermeye çalıştı. Letonya anlamında ise 20 yabanlık birlikte grubu güçlükle hudut dışı geçirmek düşüncesince teşebbüste bulunuldu." ifadeleri kullanıldı.

Şu anda Belarus sınırı yakınında bitişik devletlerin topraklarında güç şartlarda eş ve evlatları engelleme yer aldığı 3 takım mültecinin yer aldığı dökme açıklamada, Polonya tarafında 110 insandan çok dü grup, Letonya ve Litvanya yönlerinde ise 30’ar insandan oluşan birlikte grubun bulunmuş yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bütün bu insanoğlu Belarus’u elan çok duracak birlikte diyar yerine görmüyorlar, Belarus’a fahri yerine girmeyi reddediyorlar ve sığınmacı statüsü istihsal geçirmek düşüncesince Avrupa'ya gidişi planlıyorlar.” ifadeleri kullanıldı.

Dışarda muhacir kalmadı

Öte yandan, Belarus'un Grodno şehrindeki hudut boyunda, çoğunluğu Irak'tan ara sınav alarak Belarus'a gelen, Avrupa'ya muhaceret arayışıyla bu ülkeden de Polonya'ya geçmeye etkin eşhas düşüncesince hudut bölgesindeki mazi hizmet merkezinde ayrılan boğunuk düzlük genişletildi.

Çocuk ve hanımefendilerin da aralarında yer aldığı 2 bin civarındaki isim elan açık birlikte bölgede hayat bölgesine erbap olurken, eski günlerde ilgisiz iklim şartlarında dışarda artan kimseler de hapis alındı.

Gün içinde göçmenler düşüncesince Belarus hükümeti ve halkının, fahri şirketler aracılığıyla insancasına yardımları da bitmeme etti.

Belarus-Polonya sınırında 8 Kasım’dan bu yana, Avrupa’ya muhaceret arayışıyla çoğunluğu Irak ve Suriye'den gelmiş şekilde Belarus üstünden Polonya’ya geçmeye etkin eşhas ormanlık bölgede şahıs kurmuş oldukları kampta ve hudut uğrunda bekleyişini sürdürüyordu.

Bir müddet geçmiş bu eşhas hudut uzunluğunda kurmuş oldukları kampı ağız ağıza boşaltarak, Belarus hükümetinin bölgedeki hazırladığı boğunuk bölgeye geçmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler