USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Belarus, Rusya Müttefik Kararlılığı 2022 ortak askeri tatbikatı erte başlayacak

Rusya ile NATO ortada huzursuzluğun bitmeme etmiş olduğu birlikte çağda Belarus'un Rusya ile topraklarında yapacağı ortak askeri tatbikat ferda başlayacak.

Belarus, Rusya Müttefik Kararlılığı 2022 ortak askeri tatbikatı erte başlayacak
09-02-2022 16:12
Moskova

Belarus Savunma Bakanlığına göre, Rusya-Belarus askeri güçlerinin denetlenmesinin yapılacağı Müttefik Kararlılığı 2022 ortak askeri tatbikatı, 10-20 Şubat tarihlerinde düzenlenecek.

Belarus Silahlı Kuvvetlerinin kimi askeri birliklerinin arazi alacağı tatbikata, Rusya Silahlı Kuvvetlerinin de Doğu Askeri Bölgesi'ne ilişkin askeri birlikleri katılıyor.

Rusya, askeri tatbikat düşüncesince Belarus'a 2 S-400 iklim defans roket sistemi gönderdi. S-400'lerin yanı esna Pantsir-S iklim defans roket sistemleri ve 12 Rus Su-35 harp uçağı da tatbikatta fariza alacak.

Tatbikatlar Belarus topraklarında arazi düzlük Obuz-Lesnovskiy, Osipoviçskiy, Brestskiy, Gojskiy, Domanovskiy poligonları ve Baranoviç, Luninets, Lida, Maçulişçi askeri iklim üslerinde gerçekleşecek.

Katılan personel sayısı, tabanca ve donatı sistemleri ile ilgilendiren parametrelere layıkıyla tatbikatın 2011 Viyana Belgesi kapsamında bildirime naşir bulunmadığı bildirilmişti.

Putin tatbikatı DOĞRU izleme etmeyecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, meydana getirdiği açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tatbikatı yerinden izleme ika planının olmadığını bildirdi.

Tatbikatın aşırı iri ortak ortak tatbikat olduğuna dikkati çekici Peskov, Rusya ve Belarus'a müteveccih tehditlerin hem niteliğinin bununla beraber yoğunluğunun eskisinden hâlâ ortak tomar bulunduğunu vurguladı. Peskov, "Rusya ve Belarus benzeri yepyeni tehlikelerle gönül rahatlığı karşıya." diyerek konuştu.

Rus Genelkurmay Başkanı Gerasimov Belarus'a gitti

Belarus Savunma Bakanlığından meydana getirilen açıklamada, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'un tatbikatı DOĞRU izleme kılmak gibi Belarus'a eriştiği bildirildi.

Belarus ve Rusya mevki başkanlarının kararlarına makul adına tatbikatın hanuman ayında başlamış olan birliklerin denetlenmesinin akıbet evresi bulunduğu kaydedilen açıklamada, "Tatbikatın uygulanmış bulunduğu müddet boyunca, defans operasyonu yürütme, aut saldırıları bastırma ve püskürtme, başkaca terörle harp ve Birlik Devleti’nin menfaatlerini siper görevlerini adına getirmesi planlanmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Aralık 2021'de Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Belarus'un günindi ve cenup sınırlarında ortak askeri tatbikat yapılması dair anlaşmaya varmıştı.

Tatbikata müteveccih eleştiriler

Ukrayna krizi ile baş başa Rusya ile NATO ortada huzursuzluğun çizgi safhada bulunduğu ortak çağda Rusya ve Belarus’un NATO ve Ukrayna sınırları yakınında ortak tatbikat meydana getirecek olması eleştirilere sebep oluyor. Özellikle Baltık devletleri ile Polonya ve Ukrayna yapılacak bu tatbikattan rahatsızlıklarını açık açık belirtiyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Belarus’a 30 bin asker ve çağdaş silahlar gönderdiğini öne sürüyor.

Rus birliklerinin, Rusya'nın Ukrayna sınırına konuşlandırdığı birliklerle bütünleşmiş akıntı etmeye başlaması DOĞRU Baltık devletleri ve Doğu Avrupa'da düzenlilik durumunun yeniden sona değişebileceği öngörülüyor.

Rus askerlerinin tatbikattan sonraları Belarus’a yerleşeceği iddialarına ise Kremlin duruluk getirmişti. Kremlin Sözcüsü Peskov, Rus askeri birliklerinin tatbikatların peşi esna ülkeye arka döneceğini açıklamıştı.

Ukrayna’dan koşut tatbikat

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov da Belarus-Rusya ortak askeri tatbikatının yapılacağı 10-20 Şubat tarihlerinde ülkesinde koşut ortak tatbikat yapacağını duyurmuştu.

Ukrayna tatbikatlarda, Bayraktar insansız iklim araçları, Javelin ve NLAW tanksavar sistemlerini kullanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 937

The include file 'json/puan_48903_1_2.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler