USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

BDDK'den 'bankacılıkta sayısal dönüşüme' destek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, bankacılıkta sayısal inkılap trendlerini yakından strateji ettiklerini belirterek, "Bankacılıkta sayısal dönüşümü destekliyor ve baş döndürücü önemsiyoruz." dedi.

BDDK'den 'bankacılıkta sayısal dönüşüme' destek
01-07-2022 11:06
İstanbul

BDDK, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) iş birliğiyle planlı "Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Yaklaşık 200 dal çalışanını müşterek araya getiren toplantıya, TBB Genel Sekreteri Ekrem Keskin, TKBB Genel Sekreteri İsmail Vural, bankaların yukarı düzem yöneticileri ve mensupları katıldı.

BDDK'nin bankacılık sektöründe sayısal dönüşümü strateji etmiş bulunduğu ve acemi soy sop teknolojik gelişmelere dayanak noktası verdiği vurgulanan toplantıda, Türkiye'ye yatırımın önünü açabilecek ve istihdam alanları yaratabilecek teknolojik gelişmelerin önemine değinildi ve BDDK'nın çalışmalara bitmeme etmiş bulunduğu anlatıldı.

BDDK Başkanı Akben, Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'nda ele tahsil edilen "bankacılıkta sayısal dönüşüm" mevzusuna bağlı AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin elektronik bankacılık dalında erbap bulunduğu tecrübeler ve bu seviyeye gelmelerine enerjik fiil bulunan mevzuat değişikliklerine yer veren Akben, etkinlikte, Bankaların Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Hakkında Yönetmelik'in tedarik evresinde meydana getirilen çalışmalara, yönetmelikte ele tahsil edilen bilim sistemleri sürekliliğinin sağlanmasına, bilim güvenliği yönetimine, siber güvenliğe, düşünce bilişime, aut misyon alımı kabil ehemmiyetli hususlara değinildiğini anlattı.

"Bankacılıkta sayısal dönüşümün üstünde hassasiyetle duruyoruz"

Mehmet Ali Akben, organizasyonda, açıktan etiket tespiti ve elektronik ortamda kavil ilişkisinin kurulması ile bu arada bankacılık sektörüne acemi modeller sunan Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik kapsamında bilgilerin de paylaşıldığını söyledi.

Bağımsız denetleme uygulamaları, giz niteliğindeki bilgilerin raporlanması, dijitalleşmenin bankacılık sektörüne tesirleri kapsamında elde edilmiş istatistiklerin yorumlanması kabil konuların da ele alındığını anlatım fail Akben, "Ayrıca, siber düzenlilik ve dolandırıcılıkla savaş dalında akıbet dönemki faaliyetler, sektörden beklentiler ve gelecekte gerçekleştirilecek çalışmalara bağlı bilgiler paylaşıldı. Son namına metaverse mevzusuna da değinildi." diyerek konuştu.

Akben, etkinlikte, bankacılıkta sayısal dönüşümde yaşanmış bulunan gelişmelerin üstünde de durulduğunu aktararak, "Önümüzdeki 5 yılda elektronik bankacılık dalında yaşanması beklenen değişimler ele alındı. BDDK, bankacılıkta sayısal transformasyon trendlerini yakından strateji ediyor. Bankacılıkta sayısal dönüşümü destekliyor ve aşırı önemsiyoruz. Organizasyon süresince üstünde hassasiyetle durduğumuz konulardan müşterek tanesi de sektörümüzdeki sayısal dönüşümdü." ifadelerini kullandı.

BDDK kabilinden meydana getirilen düzenlemelerin önemi anlatıldı

BDDK Başkanı Akben, aktiflik çerçevesinde planlı panellerden birisinde "BDDK kabilinden meydana getirilen düzenlemelerin ve Türkiye'de arazi düzlük eke insanoğlu gücünün" öneminin vurgulandığını belirterek, doğacak 5 sene düşüncesince bilim güvenliği ve insanoğlu deposu hikayelerinde önlemler alınmasının öneminin vurgulandığını kaydetti.

Akben, "Etkinlik böylecene bankaların yukarı düzem yöneticilerinin katılmış bulunduğu ve BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın'ın yönettiği etkileşimli müşterek güruh gerçekleştirildi. Sektör temsilcilerinin enerjik gösteriş almış bulunduğu bu görüşmede bu sektörün sorunları, hal önerileri ve talepleri dile getirilirken endamsız ve ılımlı vadede yapılması gerekenler tartışıldı." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler