USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: '6’lı masada kim doğru söylüyor?'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 6'lı masayı eleştirerek “Demek ki devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali, milletin refahı düşüncesince değil, özlük alacakları cumhur reisi yardımcılığı, görü düşüncesince konuşuyorlar. Sonra çıkı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: '6’lı masada kim doğru söylüyor?'
15-01-2023 18:10

Bursa Merinos Mustafa Kemal Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde planlı BBP Bursa İl Başkanlığı 11. Olağan Kongresi, derin katılımla gerçekleşti. Kongreye dahil bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Daha ilkin yerlilik payı yüzdelik 20 ile 30 ortada bulunan defans endüstri sahamızda şu anda yüzdelik 80'nin üstünde yerlilik oranına kazanmış durumdayız. İnşallah mühendislerimizin, işçilerimizin, iş adamlarımızın gayretiyle yüzdelik 100 yerliye de ulaşacağız. Şimdi doğal bundan kim rahatsız? Bundan ABD, Avrupa Birliği, emperyalistler rahatsız. Bunları anlıyorum da, Kılıçdaroğlu ile Ali Babacan da rahatsız. Şimdi bizim anlamakta zorlandığımız bekçi burası. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşı, şayet bu devletin varlığının, ülkesinin bütünlüğünün, milletin istiklalinin ve istikbalinin yanındaysa ne parti, ne olursa olsun bu gelişmelerden hastalık huzursuz olur? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı'nın toy sıkıntı obüslerinin tanıtımı ve ordumuza kazandırılması töreninde konuştu. Tüm katılımcılar doğal ki bu başarıyı alkışladı. Biz de alkışlıyoruz. Peki, Kılıçdaroğlu bundan sebep huzursuz oluyor? Efendim neymiş, 'askerler sebep alkışlamışlar? Alkışlar. Elbette alkışlayacaklar. Bu eser, bu yapım edilen sıkıntı obüsleri özellikle peyda etmek üzere, defans sanayimizde, öz domestik fabrikalarımızda, domestik mühendislerimiz ve işçilerimiz çeşidinden yapım edilen bu ürünler ile çoğumuz alım çalım duyuyoruz. Elbette alkışlayacaklar. Niye alkışlamasınlar? Esas alkışlamayanı yada ‘Niye alkışladılar?' diyenleri sorgulamak gerekiyor. Tabii Babacan fire kalır mı? Kalmıyor. O da Baykar'a yükleniyor. Geçtiğimiz hafta, Yüksekova, Hakkari ve Van bölgelerindeydim. Bu sene içinde o alanda de gitmediğimiz il, kaymakamlık kalmadı. Gördük ki dağlar tertemiz, ovalar arı sili tek üstelik yıldırıcı bırakılmamış. İşte bunda da bu İHA'ların ve SİHA'ların iri yardımı var. Babacan bundan huzursuz oluyor. Onlar istiyorlar ki eskisi kabilinden olsun. Teröristler oralarda cirit oyunu atsın. Bir Türk siyasetçi, müşterek Türk yurttaşı sebep bundan huzursuz olsun ki? Eğer bundan huzursuz oluyorsa buyurmak ki onunla ilişik müşterek maslahat vardır, demektir. Anlaşılıyor ki toplantılar Ali Babacan'ı elden etkilememiş, köle almış esir. Onların esiri olmuş” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Anayasa'dan Türklük teriminin çıkarılmasını istediğinin altını çizen Destici, “O da yetmiyor. ‘Ana dilde yetişek de değişsin' diyor. Ey Babacan, sen Türk'ün ve Türklüğün nesinden rahatsızsın? Eğer bunu, büsbütün ağabey babalarına yaranmak düşüncesince yapıyorsan açık açık millete tabir etmelisin. Yok gene emperyalistlerin maşası şekilde kırk senedir Türkiye'nin gücünü bezdirmek düşüncesince kullandıkları PKK ve onun uzantılarına sevimli görünmek istiyorsan onların akıbeti her neyse senin akıbetinde o olur. Şimdi tığ bakın herhangi müşterek fikre, herhangi müşterek fikre saygılıyız. Ama müşterek endaze var. Ölçü nedir? Terör ve kuvvet bulaşmayacak. Ölçü nedir? Devletin varlığına, ülkenin bütünlüğüne, milletin bağımsızlığına ve geleceğine kastetmeyecek. Bunları yapmayacak. Eğer bunları yapıyorsa o devir tığ de muktezi yanıtı vermekle kalmayız. Milletimizle baş başa muktezi dersi de 2023'te sandıkta veririz Allah'ın izniyle” şeklinde konuştu.

Altılı masadakilerin ayarlanmış sayaç kabilinden bulunduğunu tamlayan Destici, “Bir devir biri, diğer devir ötekisi çalıyor. Bunlar fariza dağılımı yapmışlar. Biri ABD'ye ileti veriyor. Öbürü Avrupa Birliği'ne, Almanya'ya, Fransa'ya, İngiltere'ye ileti veriyor. Birisi PKK'ya ileti veriyor. Birisi de ayrıksı bölgelere ileti veriyor. Onun düşüncesince bunlardan yararlı çıkmaz. Bunlardan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti düşüncesince yararlı gelmez, yararlı beklenmez. Onun düşüncesince tığ inandığımız yolda Cumhur İttifakı'yla baş başa yürümeye milletimizle bu arada bitmeme edeceğiz. Bakın anca edepli iyice işliyorlar ki, milleti alıştırmaya çalışıyorlar. Televizyon programında Şirin Payzın, canlı müşterek kızın sorusundaki ‘Kürdistan' ifadesini düzeltmeye çalışırken, ‘Kürdistan derseniz, tığ göstergeç şekilde RTÜK'ten ukubet yeriz. Kürt illeri diyelim' diyor. Yani gene bölücülük yapıyor. Başta o hanımefendi peyda etmek neredeyse her insana buradan müşterek kez hâlâ sesleniyorum. Bu devletin ismi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Bu devletteki herhangi müşterek vilayetimizin, herhangi müşterek şehrimizin, herhangi müşterek ilçemizin de ismi bulunur ve bunların bütünü de Türkiye Cumhuriyeti devletinin şehirleri, illeri, beldeleridir. Bu ismi Şirin, aile ismi Payzın bulunan ferdin ırk adının sözlükteki anlamına baktım. Anlamı, esir, ayağına pranga vurulmuş, hizmetçi, tayfa ifadeleri yazıyor. Şimdi düşündüm. Dedim ki bu hatun mükemmel ırk namına makul müşterek şekilde, PKK'nın esiri olmuş. Bu avrat HDP'nin ve yandaşlarının, 6'lı masanın maşası olmuş. Emperyalistlerin uşağı reşit ve onlara hizmetkârlık yapıyor” diyerek konuştu.

Anayasa Mahkemesi, Anayasa'ya, hem iç hukuka ve arsıulusal hukuka uyarınca değişmeyen verirse HDP'nin yüzdelik 100 kapatması icap ettiğini tamlayan Destici, "Çünkü yıldırı örgütünün partisi olmaz. Sadece bizde değil dünyanın tek durumunda olmaz. Almanya'da da olmaz, Amerika'da da olmaz. Çin'de de olmaz, Rusya'da da olmaz. Finlandiya'da da olmaz, İsveç'te de olmaz. Ama İsveç'te ne olur? İsveç'te Türkiye düşmanı yıldırı örgütü olursa olur. Kendilerine huzur savaşım fail olsa müşterek kişisini üstelik barındırmazlar. Ama Türkiye'nin aleyhindeyse onu barındırırlar, barındırmakla da kalmazlar güçlendirirler. Bakın İsveç müşterek yandan Rusya korkusuyla NATO'ya tahavvül etmek istiyor. Bunun da yolu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ara sınav vermesinden, tasdik vermesinden, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin değişmeyen almasından geçiyor. İsveç hükümeti bu kafayla giderse, bunlara izin ederse, bunlarla ilişik muamelat yapmazsa ve Türkiye'nin istediği teröristleri Türkiye'ye reddetme etmezse NATO'ya üyeliği unutacak, Türk milleti hainlere, teröristlere erbap çıkanların NATO'ya girmesine izin etmemelidir ve etmeyecektir” dedi.

Türkiye'nin dengeli müşterek sistemle yönetildiğini kail Destici, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu da eleştirdi. Destici, “Her müşterek partinin umumi başkanı, cumhur reisi yardımcısı olacakmış. En az tek de bakma olacakmış. Arkadaşlar buyurmak ki 10 toplantıdır cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve bakma pazarlığı yapıyormuş. Sağ olasın Davutoğlu, bunu söyledin, milletimiz de bunu işitti. Demek ki devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali, milletin refahı düşüncesince değil, öz alacakları cumhur reisi yardımcılığı, bakma düşüncesince konuşuyorlar. Daha sonradan da müşterek televizyoncu, gazeteci açıklıyor. ‘9 bin takım hazır' diyor. Kazanırlarsa geldikleri devir il valilerinden, güvenlik müdürlerinden, kaymakamlardan, rektörlere derece müşterek günde hepsini değiştirecekler. Yani bu hakkıyla güvenilir kabilinden şeyler değil. Lakin adamı da dediğine nadim ettiler. Sonra bir tanesi baskı dedi ki ‘Oyu derece konuşsun'. Öbürü baskı dedi ki, ‘Onun dediği doğru değil', ötekisi baskı dedi ki ‘Biz hâlâ bu mevzuları konuşmadık'. Kim doğru söylüyor? 6'lı masada kim doğru söylüyor? Kılıçdaroğlu mu? Ona mı bakacağız? Sayın Akşener mi? Davutoğlu mu? Babacan mı? Diğerleri mi? Kim, hanginiz doğru söylüyorsunuz. Hepsi birbirini yalanlıyor. Bir yandan hususiyet diyeceksiniz. Bir yandan demokratlık diyeceksiniz. Bir yandan ulusal istek diyeceksiniz. Bir yandan bulunan cumhurbaşkanını, hükümeti anayasaya uymaya çağırma edeceksiniz. Yasalara uymaya çağırma edeceksiniz. Bu ne esrar müşterek çelişki. Ve ne esrar müşterek insicamsızlık ve ikiyüzlülük. Onun düşüncesince onlardan bu millete yarar gelmez. Bu devlete yarar gelmez. İnananlara, milliyetçiliğe, maneviyatçılığa, ahlaka ehemmiyet verenlere tek yarar gelmez. Yani bunlar maazallah hakeza müşterek bitirme ellerine geçirseler biri müşterek çeşidinden çekecek, ötekisi diğer çeşidinden çekecek. Yönetilemeyecek ve Allah korusun Suriye gibi, Libya gibi, Irak kabilinden kaosa gidecek müşterek Türkiye gördüğümüz” ifadelerini kullandı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, “Siyasi partiler milletin sesi olmalıdırlar. Siyasi partiler milletin değerleriyle hoşgörücü olmalıdırlar. 30 senedir BBP mazlumun yanındadır. BBP müşterek sorun hareketidir. Anadolu coğrafyasının iktidara uzanan elidir. Allah'ın izniyle TBMM'de herhangi müşterek kesimin sesi olduk. Bu kadrolar, bu cıvıl cıvıl bunun göstergesidir” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Milletin iktidarı düşüncesince ömrünü feda fail Muhsin Yazıcı'yı rahmet ve saygıyla anma ediyorum. Yaptığımız çalışmalarla Muhsin Yazıcı kabilinden ehemmiyetli insanların adları bu şahısların hafızalarından silinmeyecektir. Beklentilerini kent namına kail ve bizlere asistan bulunan BBP'ne teşekkürname ediyorum. Siyaset balçık at izi kalsın değildir. BBP'nin bu duruşunu kutlama kartı ediyorum. Zor müşterek coğrafyada yaşıyoruz. Her tarafta kargaşa var. Birlik ve el birliği düşüncesince bu milletin bekası düşüncesince gecemizi gündüzümüze katıyoruz" dedi.

BBP Bursa İl Başkanı Haldun Filizli, “Görevi devraldığımız geçmiş günden bugüne derece sorumluluklarımızı alegori getiriyoruz. Üye sayımızı arttırarak çelimli müşterek organizasyon yapısı oluşturuyoruz. Kapı bap dolaşarak çalışmalarınızı ve projelerimizi aktardık. Önümüzdeki intihabat düşüncesince sahada vatandaşlarımızla değinme biçiminde olacağız” diyerek konuştu.

Abdullah Çibir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler