USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

BBP Genel Başkanı Destici: Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşının müşterek tarafı olmadı

BBP Genel Başkanı Destici, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşının müşterek tarafı olmadığını, daima orta ve muvazeneli müşterek siyaset yürüttüğünü söyledi.

BBP Genel Başkanı Destici: Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşının müşterek tarafı olmadı
05-03-2022 17:46
Ankara

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin müşterek otelde planlı Genişletilmiş Divan Toplantısı öncesinde gündeme değgin açıklamalarda bulundu.

Emperyalistlerin umurunda bulunan biricik şeyin dünyayı istismar etmek ve hakimiyeti ellerinde bulundurmak bulunduğunu tamlayan Destici, yayılmacı ülkelerin arsıulusal ilişkilerde hususiyet ve diplomasiyi gitmek hesabına kendilerine kayıtsız, koşulsuz değgin kukla kurmayı yeğleme ettiklerini söyledi. Destici, "Hem ABD'si, İngiltere'si, Fransa'sı aynı sürede Rusya'sı, Çin'i ayrıca müşterek yönüyle Hindistan'ı kendilerine ilgilendiren kukla ülkeler peyda etmek istiyorlar." dedi.

Putin'in Ukrayna'yı silahsızlandırma nedeni öne sürülerek obstrüksiyon ettiğini vurgulayan Destici, "Peki seni ki silahsızlandıracak? Yani silahlanma hakkın var, çekirdeksel silahlara eş olma hakkın mevcut lakin Ukrayna'nın, Polonya'nın, Finlandiya'nın, Kazakistan'ın, Özbekistan'ın yok. Rusya'nın, Ukrayna'ya ne gerekçeyle olursa olsun saldırısını ve obstrüksiyon girişimini reddediyoruz, tanımıyoruz." diyerek konuştu.

"Mazlumların yanındayız, zalimlerin karşısındayız"

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşının müşterek tarafı olmadığını, daima ölçülü ve istikrarlı müşterek siyaset yürüttüğünü açıklanan Destici, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

"Biz, insanca ve vicdani şekilde savaşın tarafıyız. Biz, mazlumların yanındayız, zalimlerin karşısındayız. Biz, saldıranın beraberinde değiliz, saldırıya uğrayan ve toprakları obstrüksiyon edilmeye çalışılmış bulunan Ukrayna'nın beraberinde olduğumuzu da açık açık tabir ediyoruz. Eğer çağ Rusya, Ukrayna'da durdurulmazsa hedefinin erte Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, ayrıca Türkiye'mizin gün doğusu bölgesi, Karadeniz ve Boğazlar olmayacağının garantisini nazar boncuğu kimesne bizlere veremez. Tarihi gözümüzün önüne getireli, tarihten öğüt alalım."

Türkiye'de birtakımı kesimlerin Rusya'nın saldırılarını ve işgalini meşrulaştırmak hesabına NATO'yu suçladıklarını anımsatan Destici, "Onların vebali namevcut demiyoruz lakin Rusya'nın şu an Ukrayna'ya saldırısını nazar boncuğu biçimde onlar üstünden açıklayamazlar. Yanlışı ki yapıyorsa, saldırıyı ki yapıyorsa ilk önce onlar kınanmalıdır." açıklamasında bulundu.

"BM Güvenlik Konseyi'nin yapısı çabucak değiştirilmeli"

Birleşmiş Milletleri eleştiren Destici, "Birleşmiş Milletlerin yapısı, bu haliyle evren üstünde barışı, üyelerinin haklarını destek olmak hesabına bu sömürü düzeninin devamını ölçü fonksiyonunu hesabına getirmektedir. Bunun düşüncesince Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yapısı çabucak değiştirilmeli ve topu topu üyelerin denk haklara eş bulunduğu müşterek seviyeye getirilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

NATO'nun dünyanın değme durumunda ABD'nin çıkarlarını destek olmak hesabına öz üyelerinin adalet ve kendilerini koruması gerektiğine dikkati çekici Destici, NATO'nun tepme ölçün uyguladığını ati sürdü.

Türkiye'de birtakımı kesimlerin, Rusya-Ukrayna ortada savaşın nedenini Türkiye'nin sattığı İHA ve SİHA'lara bağladığını aktaran Destici, şunları kaydetti:

"Bir defa bu vesait Türkiye'nin ulusal gururu olmalı. İnşallah çelimsiz sürede da bu İHA ve SİHA'larla yetinmeyeceğiz. Kendi harp uçağımızı yapacağız ve şu an yapı aşamasında. Aynı biçimde öz füzelerimizi yapacağız. Ama görüyoruz ki hemen Rusya, Ermenistan, Yunanistan, Çin bunlardan tasalı değil, içimizdeki Rus, Çin, Ermeni uşakları da bunlardan rahatsız."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler