USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

BBP Genel Başkanı Destici: 'Allah muhafaza bir 3. dünya savaşı bile çıkabilir'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bir an geçmiş beklentimiz Rusya'nın saldırılarını ve işgali durdurması. evvel mütareke duyuru edilip sonraları gine emektar sınırlara değiştirmek üzere barışın sağlanmasını dilek ediyoruz. Yoksa bu gidiş aşır?

BBP Genel Başkanı Destici: 'Allah muhafaza bir 3. dünya savaşı bile çıkabilir'
03-03-2022 01:29

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nı görüşme etti. BBP Samsun İl Başkanı Ünsal Tokuç, il yönetimi, kaza başkanları ve partililerce karşılanan Genel Başkan Destici, burada gündemdeki mevzulara dair açıklamalarda bulundu. ad vermeden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i eleştiren Mustafa Destici, “Maalesef bizde de hala biliyorsunuz ki Mao'cu zihniyeti sürdürmeye çalışanlar var. Bunlar hala ısrarla Rusya'yı savunuyorlar. Rusya'nın saldırılarını savunuyorlar ve terbiyesizce ahlaksızcasına da Rusya'nın savaş açmasını, Resul-ü Ekrem Efendimizin isimlerini ağzına bildirme etme hadsizliğiyle açıklamaya, günahsız ve yasal göstermeye çalışıyorlar. Bu hakkıyla hem Peygamber Efendimize hem İslam evveliyatına bununla beraber dört başı mamur Müslümanlara gönül rahatlığı işlenmiş iri bir hakarettir. En hafifiyle” dedi.

Rusya'nın Türk ve Müslümanlara uyguladığı politikalardan uydurma ederek Perinçek'e yüklenen Destici, “Şimdi bir Rusya coğrafyasına bakalım değil mi, Müslümanlar ne biçimde diye. Daha elhak Mao'cuların, sosyalistlerin yönettiği coğrafyalara bakalım. Çin'de Doğu Türkistan gadirlik ve azap altında, obstrüksiyon edilmiş topraklar dejenere ediliyorlar soykırıma editör oluyorlar. Onları da korumak için çaba sarfediyor bire bir lafları kullanan emektar Mao'cu ve ya hala o zihniyeti sürdürenler. Şimdi Rusya'ya bakıyorsun Kırım'da Türk kalmamış. Kafkaslarda Ahiska Türkü kalmamış. Kendine dair kukla bir Çeçen bölgesi oluşturmuş. Tataristan oylama yapmış oldu bire bir Kırım kabil istiklal istedi. Niye onu tanımadı. Zorla güçle bastırdı. Saka Türkleri, Tuva Türkleri şu demek olmaktadır ki ne derece Türk, Müslüman camia var ise hepsini devre devre obstrüksiyon etmişler ve evvela hedefleri de topraklarıyla katıksız zenginlikleriyle enerjileriyle baş başa dinleri olmuş, dilleri ergin kimlikleri olmuş. Bunu namevcut etmeye çalışmışlar. Hal bu derece baş döndürücü açık ortadayken gündüz balçıkla sıvanmaz” diyerek konuştu.

“İçimizde çıyan çok”

Sert laflar kullanan Destici, “Bu derece rastgele obje gizlemeden sonuç 200 yılda yaşanmışken ve tığ Küçük Kaynarca Antlaşması'ndan bugüne ayrıca Karlofça'dan bugüne baktığımız devir dört başı mamur kayıplarımızın az daha çoğunu Rusya'ya vermişiz yahut Rusya dolayısıyla vermişiz. Rusya'yla yaptığımız harpler dolayısıyla vermişiz. Balkan Savaşları böyle Balkanlar'ın elimizden çıkması, Karadeniz'in, Kırım'ın, Kafkaslar'ın dört başı mamur bunlar Rusya'yla olmuş. Adamlar hala Rusçuluk yapıyorlar. Yani Türkiye'nin değil de Rusya'nın çıkarlarını savunuyorlar. Türk devletinin Türk milletinin değil de Rusya Devleti'nin ve özlük ideolojik yakınlıkları bulunan Mao'cuların hedeflerini savunuyorlar. Koministlerin, sosyalistlerin hedeflerini savunuyorlar. Türkiye'de maatteessüf dediğimiz kabil bazıları böyle Rusçuluk yapıyor. Rusya'yı savunuyor. Kimisi Çin'i savunuyor. Bazen bire bir şahıslar olmaktadır bunlar. Kimileri Ermenistan'la Türkiye bir anlaşmazlığa girdiğinde Ermenistan'ı savunuyor. Yunanistan'la giriyoruz Yunanistan'ı savunuyor. ABD'yle giriyoruz ABD'yi savunuyor. Maalesef içimizde çıyan çok. Zaten çıyan bitmediği düşüncesince Türkiye bu sıkıntıları çekiyor” biçiminde konuştu.

“Rusya saldırıları durdurmalı”

Türkiye'nin yürüttüğü politikayı stabil bulduğunu anlatım fail ve savaşın taraflarına mütareke çağrısı karşıcı Mustafa Destici, “Türkiye editör burada stabil bir yöntem götürüyor burada. Ukrayna'yla dostuz, Rusya'yla ilişkilerimiz var. Bu ilişkileri de kapmak istemiyor. Ama tavrını da açık bir biçimde koyuyor ve koymalı. Rusya'nın nahak olduğu, işgali bildirme etmediğimizi, Rusya'nın saldırılarının bildirme edilemez bulunduğunu anlatım ediyor. Sürdürülen danışmalar inşallah müspet neticelenir. Bir an evvela beklentimiz Rusya'nın saldırılarını ve işgali durdurması. evvel mütareke duyuru edilip sonradan esasen emektar sınırlara hâllenmek şartıyla barışın sağlanmasını istek ediyoruz. Yoksa bu gidiş baş döndürücü tehlikeli. Allah muhafaza bir 3. dünya savaşı bile çıkabilir. Bu çakım onun kıvılcımı bile olabilir. Tüm kesimlerin bu ihtimali de gözeterek cereyan etmesi gerekiyor. Montrö dair da Türkiye şu anne derece azimli bir biçimde gitti” ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulunun peçe ve kısıt sonucuna destek

Açık havada peçe zorunluluğu ve kurumlara girişte HES kodunun kaldırılmasına da desteğini açıklanan Destici, “Bu da müjdeli bir haber. İnşallah adım adım acemi bir ati kurda normalleşmenin adımı namına görüyoruz. İnşallah gelecek aylarda bu engellemeler ağız ağıza kaldırılır. Tabii, olay rakamları artarsa kısıtlamaları dağıtmak kimsenin elinde olmaz. Keyfi verilecek bir değişmeyen değil. Bu Bilim Kurulu kabilinden sunulan bir karar. İnşallah olay sayılarımız da düşer. Ölüm oranlarımız da düşer ve ağız ağıza özlediğimiz alışılagelen yaşama daima baş başa döneriz diyerek beklenti ediyorum” laflarına toprak verdi.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici konuşmalarının peşi sıra partililerle danışma toplantısı gerçekleştirdi.

Ünsal Karka

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler