USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bayram rezervasyonlarındaki çabukluk turizmcilerin yüzünü güldürdü

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, "İki sene aradan sonraları en canlı Ramazan Bayramı olacak. Bu çevrim bizim düşüncesince esas açıdan müşterek sefa olacak." dedi.

Bayram rezervasyonlarındaki çabukluk turizmcilerin yüzünü güldürdü
24-04-2022 12:04
Antalya

Her sene milyonlarca turiste ev sahipliği karşıcı ve Ramazan Bayramı düşüncesince rezervasyonların yüzdelik 80'in dair çıkmış olduğu Antalya'da, sonuç dü senenin en cıvıl cıvıl neşe tatili yaşanacak.

Denizi, kumu, güneşi, zamanı ve natürel güzellikleri, antika kentleri, dimdik ve emin turizm hizmetiyle öne çıkan turizm kenti Antalya, sezona acele başladı.

Farklı ülkelerden turiste ev sahipliği meydana getirilen kentte, Ramazan Bayramı tatili hasebiyle iç pazardan rezervasyonlar arttı. Bazı otellerin rezervasyonları yüzdelik 100 doldu.

Eğlenceden kayıt içmece sektörüne derece bütün hazırlıkların titizce yapıldığı Antalya'da dünkü yüz koronavirüs hasebiyle dü sene aradan sonraları en cıvıl cıvıl neşe tatili olacak. Bazı tatilciler otelleri yeğleme ederken birileri da otellerin "Maldiv Evleri" konseptli havuzların içerisine kurulan villalarda tatil yapacak.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, AA muhabirine, Ramazan Bayramı tatilinin 2020'de müstevli hasebiyle otellerin kapalı, sabık sene de üç haftalık birlik kapanmaya balya geldiğini hatırlatarak, bu sene derin yanında çevrim olacağını söyledi.

Salgının hafiflemesine karşın muayeneleri düzen bağı tuttuklarını anlatım fail Kavaloğlu, şunları kaydetti:

"Bu çağda bundan sonraları kapanma bahis konusu olmayacağından bayramı daima bu arada tebrik kartı şansımız olacak. İki sene aradan sonraları en cıvıl cıvıl Ramazan Bayramı olacak. Bu çevrim bizim düşüncesince asıl manada yanında neşe geliyor. Rusya-Ukrayna mücadelesi hasebiyle açılışlarını öteleyen oteller olmuştu. Otellerin tamamına yakını Ramazan Bayramı'yla baş başa açılıyor. Dolayısıyla otellerde yüzdelik 80'in üstünde doluluk sağlanacak. Bu çevrim düşüncesince baş döndürücü iri yanında doluluk oranı."

Araçlarıyla kente doğacak misafirlerin titiz olmalarını talip Kavaloğlu, bu zamanda birtakım otellerde rezervasyonların sonuç dakikaya kalabildiğini dile getirdi.

Kavaloğlu, misafirlerin açıkta kalmamaları düşüncesince ellerini tez tutmaları icap ettiğini vurgulayarak, "Misafirlerimiz bayramda denize girebilir, cümbüş programlarına katılabilir. Eğlence ve kayıt meşrubat programlarımızı baş döndürücü güzel düzenledik. Bu manada Türk misafirlerimizi baş döndürücü bahtiyar edeceğimizi düşünüyoruz." dedi.

"Tatilcilerin neşe düşüncesince derin talebi var"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca da sonuç yılların en cıvıl cıvıl bayramı olacağını belirterek, başta sanatçıların dinleti vereceği otellerin hâlâ derin dikkat gördüğünü söyledi.

Tüm tesislerde çabukluk yaşandığına dikkati çekici Atmaca, "Çok güzel yanında Ramazan Bayramı olacak. Tatilcilerin neşe düşüncesince derin talebi var." ifadesini kullandı.

"Herkesin yüzünün güldürmüş olduğu meşbu kırcı yanında neşe olacak"

Granada Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Osman Üçdan ise Belek Turizm Merkezinde birisi 15 bin metrekare 21 havuzla fariza verdiklerini hatırlatarak, otellerinin misafirle meşbu bulunduğunu anlattı.

Üçdan, Ramazan Bayramı'nda otellerin meşbu olacağını belirterek, "1 Nisan bakımından derinti gruplarını almıyoruz. Ramazan Bayramı'nda yüzdelik 100 meşbu olduğumuzdan rezervasyonların yenisini alamıyoruz. Hatta Kurban Bayramı düşüncesince şimdiden doluyuz. Alanya'daki otellerimiz de açık. Herkesin yüzünün güldürmüş olduğu meşbu kırcı yanında neşe olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Rezervasyonsuz tek yere gitmemek gerekiyor"

Turizmde "her obje dahil" sisteminin geliştiricisi yerine bildik turizmci Cem Kınay ise müstevli sonrası evren genelinde tatile derin yanında arzu olduğunu, ayrımsız yoğunluğun Türkiye'de de yaşandığını anlattı.

Bayramda gereksiz toprak kalmayacağını vurgulayan Kınay, "Açık bulunan otellerin bütün dolar. Rezervasyonsuz tek yere gitmemek gerekiyor. Şölen havasında yanında neşe olacak. Bayram, müstevli öncesine devir yerine kutlanacak." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler