USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bayram denetimlerine katılan Bakan Soylu’dan ‘emniyet kemeri’ uyarısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı öncesinde Kocaeli'nin Gebze ilçesinde mevcut kolluk yürütüm noktasında denetimlere katıldı.

Bayram denetimlerine katılan Bakan Soylu’dan ‘emniyet kemeri’ uyarısı
30-04-2022 16:18

Araçları ortak tane hiç durdurarak sürücülerle geveze fail Bakan Soylu, “Vatandaşlarımızın banko himmet limitlerine uyması gerekir. ‘Bayramınızı kemerli olsun' sloganımızın en ehemmiyetli amaçlarından bir tanesi emniyet kemeridir. Emniyet kemeri behemehâl takılmalıdır. Buradan dileyiş ederiz ayrıca yalvarıyoruz, lütfen anahtar kullanırken el telefonu kullanmayınız. Bunun aşırı iri facialara hastalık bulunduğunu görüyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı öncesinde Kocaeli'nin Gebze ilçesinde mevcut manşet yürütüm noktasında denetimlere katıldı. Burada araçları ortak tane hiç durduran Bakan Soylu, sürücülerle ve araçlarda mevcut yolcularla geveze etti. Araçlardaki bebekleri de muhip Bakan Soylu, küçüklere ayrışık hediyeler verdi. Bakan Soylu, sürücülere titiz gitmeleri ve emniyet kemerini takmaları dair uyarılarda da bulundu.

Trafikte tahsil edilen tedbirlere bağlı ehemmiyetli açıklamalarda mevcut Bakan Soylu “Öncelikle milletimize erinçli ve emin ortak şetaret diliyoruz. Allah dudak tadıyla ortak şetaret geçirmeyi baht etsin. Bayramlarda memleketlerine, tatile görmek talip halkımız zat planları doğrultusunda yolculuk programları ortaya koyuyorlar. Bu da gidiş geliş yoğunluğu oluşturuyor. Hem sahada hem de şetaret trafiğindeki yurttaşlarımızın gidecekleri istikamete şen ortak halde yetişebilmeleri düşüncesince tahsil edilen büyün tedbirleri uyguluyoruz. Gerek açıktan gerekse karadan tamamı denetimleri de yürütme etmeye çalışıyoruz. Bu bayramı 3 anne planlamayla emin ortak halde geçirmeyi düşündük” dedi.

“209 bin personelimiz fariza başlangıcında olacak”

Bakan Soylu, “209 bin personelimiz, 10 bin ekibimiz daim fariza başlangıcında olacaklar. Gerek emniyet gerekse jandarma ekiplerimiz. Toplu nakil dair aldığımız tedbirler var. 793 personelimiz, tahminî bin 600 otobüste denetim ortaya koyacaklar. Bu bayramdaki sloganımız, ‘Bayramınız kemerli olsun'. Buradan şurası tabir buyurmak istiyorum. Elbette ki yurttaşlarımızın hem sılayı meşime yapması hem dinlence yapması en katıksız hakkıdır. Ama yolda giderken hem zat canımıza hem yanımızdakilere hem de karşımızdakilere uyanıklık buyurmak zorundayız. Bu sene güzeşte yıla kıyasla gidiş geliş kazaları ölümlerinde az seviyedeyiz” diyerek konuştu.

“Emniyet kemeri behemehâl takılmalıdır”

Yaklaşık 50 milyonu fazla vatandaşın cep telefonlarına trafikte titiz olmaları hususunda uyarı mesajlarının gönderildiğini aktaran Bakan Soylu, “2021 senesinde yaptığımız çözümleme çerçevesinde gidiş geliş kazalarının yüzdelik 22'si piyon kazası. Bu kazaların çokları piyon kaynaklı. Hem bu bayramda ve sene içinde uyarılarımızı daim gerçekleştireceğiz. Yaya kazalarına ağır derecede ortak basamak henüz ehemmiyet vermenin ve farkındalık ortaya koymanın çabasında olacağız. Yaya ölümlerini azaltabilmek düşüncesince beş altı alanımız var. Kesinlikle himmet limitlerine uyulması gerekir. İkincisi, ‘Bayramınızı kemerli olsun' sloganımızın en ehemmiyetli amaçlarından bir tanesi de emniyet kemeridir. Emniyet kemeri behemehâl takılmalıdır. Burada dileyiş ederiz ayrıca yalvarıyoruz, lütfen anahtar kullanırken el telefonu kullanmayınız. Dikkatinizi dağıtmaktadır. Bunun aşırı iri facialara hastalık bulunduğunu görüyoruz” dedi.

“Amacımız, ortak tane ortak cana ortak nesne olmasın”

Ana yollara katılımda gidiş geliş yoğunluğu olabileceğini belirterek vatandaşları titiz olmaları gerektiği hususunda münebbih Soylu, “Ehliyetini gıcır almış olanların ve amatör olanların şetaret trafiklerinde ve levent boylu yollarda herkesten henüz aşırı uyanıklık etmesi gerekir. Bazı bölgelerimizde aşırı ağır yağışlar var. Sürücülerimizin yağışı dikkate alarak sürüşünü gerçekleştirmesi gerekiyor. Yakınlarımıza kavuşmayı dilek ediyoruz. Ama bunu kazayla ve acelecilikle banko yapmayalım. Yaklaşık 209 bin gidiş geliş personelimizle şetaret süresince çalışacağız. Bizim bu çalışmamızın ortak eşsiz tane nedeni var. Bir ortak tane cana ortak nesne olmasın. Bir gidiş geliş kazası olmasın. Kavuşacağımız kimseleri gam içinde bırakmayalım” dedi.

“İşçilerimizin 1 Mayıs'ını kutluyoruz”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde tahsil edilen tedbirlere bağlı de açıklamalarda mevcut Bakan Soylu, “Tüm sendikalarla eyyam öncesinden görüştük. Tüm valiliklerimiz lüzumlu tedbirleri aldılar. İstediklerimiz şudur, İşçilerimizin bayramı kendisine kutlanması, dirlik ve inanma içinde geçmesi ve ayrımsız sürede şetaret tadında geçmesidir. Bizim düşüncesince de işçilerimiz düşüncesince de mühim. Taksim Meydanı'nda sendikalarımız zaman dilimlerine layıkıyla çelenklerini koyacaklar, Aynı sürede ayrışık sendikalarımızın ayrışık bölgelerde kutlamaları var. Bayram halinde geçeceğine bulunan inancımız tamdır. İşçilerimizin 1 Mayıs'ını kutluyoruz” diyerek konuştu.

 

Mustafa Uslu - Gamze Erdemir - Aykut Zor
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler