USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bayburt’un şifa dolu lezzetleri Maltepe’de sergilendi

Bayburt'un lokal lezzetleri ve şifa deposu yiyecekleri 4 devir süresince Maltepe Sahil Etkinlik dalında sergileniyor. Bayburt'un adlı sanlı tatlısı bulunan lif helvası, 50 metrelik uzunluğuyla görenleri şaşırttı.

Bayburt’un şifa dolu lezzetleri Maltepe’de sergilendi
26-11-2021 12:35

El değmemiş doğasıyla dirlik şehri bulunan Bayburt'un lezzet dolu yiyecekleri İstanbul Maltepe'de sergilendi. Yöresel tatların buluşmuş bulunduğu “Bayburt Günleri” festivalinde; dokumadan pestile, peynir çeşitlerinden kavut çorbasından, 50 metrelik lif helvasına nice lezzet kemirmek severlerle buluştu. Bayburt yöresine ilgilendiren Kelkit peyniri alkan dem hücrelerini beslemesi ile ünlü. Bayburtların elzem lezzeti Kavut çorbası da bağışıklığı güçlendirerek hazmı kolaylaştırıyor. Enerji kaynağı bulunan Pestil'in yararları da saymakla bitmiyor. En ehemmiyetli niteliği Kalp ve Damar hastalıklarını önleme yönünde ehemmiyetli müşterek noktayı bulunduğu biliniyor. En derin merakı gören pestil, onlarca çeşiti ile mülevven görüntülere oyunluk oldu. Bayburt şifa dolu lezzetleri ve adlı sanlı yemekleriyle 4 çağ süresince Maltepe Sahil aktiflik dalında sergilenmeye bitmeme edecek.

Şef Ayvaz Akbacak, Keçi boynuzu pestilinin faydalarını sıraladı
Şef Ayvaz Akbacak, harnup pestilinin yararları üzerine bilgelik verdi. Akbacak, “Bugün Bayburt'un dernekevi günleri, Bayburt ürünleri mevcut lakin burada benimde dikkatimi çekici müşterek iki verim vardı. Onlardan size konuşmak istiyorum. Burada evvel kere keçiboynuzundan işlenmiş hasta var. İçinde el değmemiş şeker, ceviz, var. Keçiboynuzunun yararları ise birincisi cildi güzelleştiriyor. İkincisi dem şekerinizi dengelediği düşüncesince sizi tok tutuyor. Aslında kilo vermeye da faydası var. Üçüncüsü mızrap gelişiminde baş döndürücü etkili, Dördüncüsü ise ciğerleri temizliyor. Şu müstevli zamanında banko boşluk öğünlerimizde müşterek zerre harnup pestili yahut harnup tüketmenin hayır bulunduğunu uzmanlarımız söylüyor“ dedi.

“Tel helvaya müşterek iki insan evvela başlar, büyüdükçe insanları ekler, kıvıra kıvıra elimizle çekeriz”
Bayburt'un adlı sanlı tatlısı lif helva, 50 metrelik uzunluğuyla görenleri şaşırttı Tel helvasının yapılışı üzerine mütekellim Nedime Aydın, “Malzemelerimiz un, şeker, sulu zırtlak tuzu, tereyağı, su apayrı müşterek nesne yok. Bayburt lif helvasını evvel evvela şekerini tencereye koyar. Ağda biçimine getirdikten sonraları elimize Ağda'yı çekerek kıvamını tamamladıktan sonraları müşterek yandan da unumuzu tereyağıyla kavururuz. Ona tığ miyane deriz. Miyanesini içine alıp elimizi hazırlamış olduğumuz ağdayı müşterek iki insan evvela başlar. Güzelce kıvıra, kıvıra onu, elimizle çekeriz. Daha sonraları müşterek iki insan hâlâ ekleriz. Ekledikten sonraları sıradan müşterek büyüyor. Büyüdükçe de insanları ekler. Onu çekeriz, uzatırız. Tel lif olana derece el işi bitmeme ederiz. Daha hemen sonra filhakika gördüğünüz bir vaziyete geliyor. Afiyetle yiyoruz.” diyerek konuştu.

“Peynirin çağ dışı çözüm alması, katıksız antibiyotik dediğimiz peynir biçimine geliyor”
Şef Ayvaz Akbacak, Bayburt'un katıksız peyniri bulunan çivil peynir üzerine da konuştu. Akbacak, “Civil peynirinden şöyleki az buçuk bahsedelim. Bu homoseksüel sütünden meydana getirilen yağ payı baş döndürücü düşüt bulunan müşterek peynir. Burada körpe hali, burada da bundan sonraları mütekâmil ıssız var. Ama tekâmül evresi toprağın altında ve ya in dediğimiz mahsus düşüt nemlerde 8 ay, 9 ayda olgunlaştırılıyor. Ve bu çağ dışı ıssız alıyor. Küflü ıssız alması esasen katıksız antibiyotik dediğimiz baş döndürücü hayır müşterek peynir biçimine geliyor. Vücuttaki alkan kanın hücrelerini güçlendirip beslediği düşüncesince de beden direncini artırıyor. Eskiden muharebeye revan askerler civil peyniri, bu çağ dışı peynirden yerlermiş ki beden direnci efdal olsun. Peynirler düşüncesince plastik bidonlara ve küplere, konularak arazi altında saklanılırdı. Bakın bu mükemmel topraktan dünkü çıkmak hali. Bu da mükemmel hakeza yeşermiş. Doğal, antibiyotik vaziyetini almış durumda” ifadelerini kullandı.

“Ballarımız ağız ağıza bin 218 rakımlıdır”
Bayburt Günlerinde bal satan Sinan Bal ise, “Özellikleri; Akciğer dostudur, astım, soluk darlığı, bronşit, KOAH kabil hastalıklara güzel gelir. Ciğerleri ağız ağıza masum sili yapar. Sabahları aç karna müşterek lezzetli kaşığı geceleyin ezanı yatarken müşterek lezzetli kaşığı kendisine tüketilmesi gerekiyor. Fazla yersek bu bal bizi tutar. Çok faydalı, şifalı müşterek balımız vardır. Ayrıyeten beraberinde karaca kapçık balımız var, ağız ağıza doğaldır. Bu kasnaklara boş koyarız. Tamamını masum özlük üretir, mumuna derece kendisi üretir. Yayla çiçek ballarımız var. Ballarımız ağız ağıza bin 218 rakımlıdır. Çiçek plato ballarımız var. Ve ayrıyeten şöyleki Ayder yaylasının alkan müşterek balımız var. Bunun ortamında orman gülü var. Deli bal dediğimiz kestane mevcut ve cilt etkeni vardır.” dedi.

Enes Şamil Gönenç - Mustafa Ayabakan - Sevgi Canpolat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler