USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Batı Karadeniz'in tek kadın ekspertizi hem usta hem patron

Düzce'de 3 sene önceki açmış olduğu oto ekspertiz dükkanında hem usta hem patron bulunan Mübin Keleş, vasıtaların kontrollerini inceden inceye yaparak görenleri kendine fanatik bırakıyor. Batı Karadeniz'in tek kadın oto ekspertiz ustası, azmi ve hırsıyla da ölçüm topluyor.

Batı Karadeniz'in tek kadın ekspertizi hem usta hem patron
12-12-2021 11:34

Düzce'de canlı 30 yaşındaki Mübin Keleş, senelerce değişik sektörlerde çalıştıktan sonradan sanayide emek vermek sonucu aldı. 3 sene geçmiş endüstri sitesine oto ekspertiz dükkanı açan Keleş, bu bölgede kendisini geliştirdikten sonradan usta oldu. Batı Karadeniz'in tek kadın oto ekspertiz ustası bulunan Keleş, eş hükümran mesleğini başarıyla sürdürüyor. Sabah er saatte işinin başına güzeşte Keleş, müşteri ve satıcıların getirmiş olduğu vasıtaların kontrollerini yaparak, raporunu hazırlıyor. Mesleğini isteyerek örümcek Mübin Keleş, görenleri kendine fanatik bırakıyor.

"Ortamda benim olmam kavgayı engelliyor"

Araçların problemlerini bilmeyen müşteri ve satıcıların ortada ekspertiz muayenesi hemen sonra ağız dalaşı çıktığını kail Keleş, "Bence sanayide müşterek kadının olması mükemmel müşterek durum. Çünkü ortamdaki gerginliği, kabalaşmayı ve öbür etraflı problemleri hanımlar namına sünger kabil çekmiş oluyoruz. Bazen dükkanda insanoğlu şimşekli veya damarı bozuk caba olsa, benim olmam kavgayı engelliyor. O sebepten sanayide kadının olması baş döndürücü önemli. Hele ki ekspertiz kabil ayrıntı talip müşterek işlemde kadının gözü ve açılım hâlâ çarpıcı olmakta niteleyerek düşünüyorum. Batı Karadeniz branşında de bilgilerime göre benden ayrıksı kadın oto ekspertizi yok. Olsa bilirdim, onlarla irtibata makbul not görüşürdüm" biçiminde konuştu.

"En güzel yapabildiğim iş sanayide olmak"

Ailesinin de otomotiv sektöründe olduğunu, bu nedenle araçlarla ilgilenmeyi sevdiğini kail Keleş, "Ailemiz filhakika otomotiv sektöründe çalışkanlık yürütüyor. Bende bu sektörden değişik müşterek sistem yapabilir miydim bilmiyorum. Geçmişte hâlâ değişik işlerde çalıştım. Ama en bahtiyar olduğum, hakkıyla en güzel yapabildiğim iş sanayide olmak. Oto ekspertiz sektöründe idman beni baş döndürücü bahtiyar ediyor" dedi.

"Araçların gelişigüzel noktasını arama ediyoruz"

Mübin Keleş, dükkana getirilen araçları öbür ustaları ile baş başa inceden inceye arama ettiğini belirterek, şu halde konuştu:

"Bir taşıt buraya ulaştığında en herşeyden ilk olarak kaporta ve boya aksamını arama ediyoruz. Değişen, boya ve parçalarını teslim ediyoruz. Daha sonradan madun bina ve yukarı bina motosiklet mekaniklerini arama ediyoruz. Bazen satıcı, aracındaki beş altı zerre üzerine bilim sahibi olamayabiliyor. Alıcı ve vandöz da araçtaki sorunu burada öğrendiği düşüncesince etraf ortada gerginlik oluyor, bu kabil vakalara baş döndürücü tanık oldum. Şahıslar özlük aralarında tartışıyor, bağrışmalar oluyor. Bende anca vaziyette baş döndürücü müşterek tomar müdahalede bulunamıyorum. Taraflar kızgın halde birbirlerine saldırdıkları anda müşterek tomar müşterek nesne yapamıyorum, elimden müşterek nesne gelmiyor. Bazı vakitler sesimi caba duyuramadığım oluyor. Ama editör kadın iktisap etmek bu sertlik vakalarını yüzdelik 80 oranında indiriyor."

"Aracı baş döndürücü güzel bilseniz caba ekspertize gidin"

Araç alacaklara ehemmiyetli uyarılarda mevcut Keleş, laflarını şu halde noktaladı:

"Aracı kardeşinizden almaktadır olsanız da, otomobilin geçmişini baş döndürücü güzel biliyor olsanız da, ayrıca bakir taşıt almaktadır olsanız caba behemehâl ekspertiz yaptırın. Bazen bakir araçlarda tıra indirilip, bindirilirken türlü sorunlar olabiliyor. Boyalı, dernekevi boyalı, ezik, çizik, çökmüş vs. kabil vasıtalar olabiliyor. 2. el taşıt sektöründe de değişik sorunlar ortaya çıkabiliyor. Geçtiğimiz günlerde dükkanımıza müşterek taşıt getirildi. Beyefendi ara bulucu eşinin kardeşinden almış ve taşıt bitik çıkmıştı. Alan kişi, 'Ben bunu eşime de söyleyemem, eşimin kardeşine de söyleyemem' diyordu. Keşke ara bulucu almadan geçmiş ekspertize getirseydi. Yaklaşık 50 bin liraya yaklaşan müşterek dokunca kaybı beli ve baş döndürücü müşterek tomar bilakis satması gerekti. Böyle müşterek durumla karşılaşmamak, paranızı hüsran etmemek ve baş döndürücü hâlâ önemlisi akıllıca oranda ifa gerçekleştirmek düşüncesince behemehâl araçlarınızı ekspertize götürmenizi öneriyoruz."

Enes Bektaş - Selçuk Akyol
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler