USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Başkan Sayan: “Kaset olayı Türkiye’nin yeniden dizayn edilmesi olayıydı”

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, emektar CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve emektar MHP'li yöneticilerin hususi hayatlarına bağlı görüntülerin yayınlanmasıyla ilişik 171 sanıklı davada çıkan karara bağlı “Kaset olayı Türkiye'nin yeniden dizayn edilmesi olayıydı” ded

Başkan Sayan: “Kaset olayı Türkiye’nin yeniden dizayn edilmesi olayıydı”
27-04-2022 22:10

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve emektar MHP'li yöneticilerin hususi hayatlarına bağlı görüntülerin yayınlanmasıyla ait FETÖ sergerde Fetullah Gülen'in de aralarında bulunmuş yer aldığı 171 sanıklı davada değişmeyen çıktı. 120 maznun kendince cezaevi cezası sunulan davanın peşi sıra açıklamalarda mevcut Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, çıkan kararın dosyanın karşılığı bulunan nezdinde ukubet olmadığını söyledi. Deniz Baykal'ın kaset vakasının hoppadak nezdinde kaset davası olmadığını, Türkiye siyasetini yeniden dizayn ika amacını taşıdığını tamlayan Sayan, “Deniz Baykal'ın kaset olayı aşırı değişik ve ehemmiyetli nezdinde olay. Sadece kaset namına uyumak lazım. Türkiye'ye meydana getirilen iri nezdinde operasyondu, Türkiye'nin siyaseti yeniden dizayn edildi. Gelecek yıllardaki siyaseti üstelik dahi de nezdinde dizayn olayı yapıldı. CHP iri nezdinde operasyona uğradı, başına yeni yöneticiler yerleştirildi. Bugün meydana getirilen usa vurma kararında bazısı insanlara cezalar çıkmış. Dosyanın içi boşaltıldı, hedefinden saptırıldı. FETÖ'nün ve Türkiye'ye dizi eylem özne güçlerin eli vardı dosyanın içinde. CHP'nin içerisindeki bazısı yöneticilerin de eli vardı. Dolayısıyla boşaltılmış nezdinde dosyada simgesel cezalar çıkmıştır. Bu tek devir bu dosyanın karşılığı olacak cezalar değildir. Operasyonun geri kısmını dobra mütalaa etmek gerekiyordu ancak irdelenmedi. CHP'deki yöneticilerden kiminin birlikteliği vardı bu işin içinde, şu an fariza özne yöneticilerin bu kasetle ne bağlantısı vardı, elbette nezdinde durumla huzur karşıyayız bunların hiçbiri çözülmedi. Bu da Türkiye'nin geleceği açısından akıbet adım sakıncalı nezdinde durum. Türkiye'nin ulusal güvenliğini ait nezdinde durum. Eğer bu kasetin içerisindeki olayların hepsi çözgün olsaydı bugün CHP'de nice insan idarecilik yapamayacaktı. CHP tabanı buna razı olmayacaktı. Türkiye'nin siyaseti bu genişliğinde çirkin dizayn edilemeyecekti. Sayın Baykal muhalefette üstelik olsa bahis konusu yurt yer aldığı devir bütünlük ve birliktelikten tek devir ivaz vermiyordu. Bunu bilici güçler aşırı aceleci nezdinde dizi eylem yaptılar. Kendilerine uyan, kendileri üzere düşünen nezdinde hile ekibiyle CHP'yi ele geçirdiler ve CHP şu an karışma altında. 10 senedir bu karışma bitmeme ediyor.” ifadelerine arazi verdi.

“Cumhuriyeti kuran CHP ile Cumhuriyet yıkılmaya çalışılıyor”

Deniz Baykal'ın kasetinin peşi sıra Türkiye'de nice olayın meydana geldiğini kail Başkan Sayan, “CHP'nin asıl yapılış iradesine eş CHP olmadığını çoğumuz aşırı dobra biliyoruz. Zaten müessis iradeyim diyen nezdinde partinin ele geçirilmesinden sonraları o fırka ile Türkiye dizayn ediliyor. Yani Cumhuriyet'i kuran CHP ile Cumhuriyet yıkılmaya çalışılıyor. Maalesef bugüne genişliğinde bu ülkenin yazarları, gazetecileri girintisiz çıkıntısız nezdinde magazin olayıymış üzere ele aldılar. İlk günkü iddiamı tekrarlıyorum, kaset olayı Türkiye'nin yeniden dizayn edilmesi olayıydı. Hem AK Parti'nin ayağına çelme iliştirmek bununla müşterek muhalefeti tevkif operasyonuydu. Bugün de bunun acısını çekiyoruz. Dikkat ederseniz Baykal'ın kasetinden sonraları Türkiye'de nice nesne oldu. MİT krizi oldu, Gezi vakaları oldu, 15 Temmuz oldu. Bütün bunlar edilmek istendiği zamanlarda Cumhuriyet Halk Partisi'nin başlangıcında ulusal ve evcil nezdinde grup olsaydı hükümet ile beraberce bunlara huzur aşırı şimdi iri nezdinde savaşım vereceklerdi. Biz bu simgesel cezalarla bu olayı kurtardık diyorlarsa yanılıyorlardır. Asıl iri olay CHP'yi işgalden kurtarmaktır. Türkiye'nin iktidarı ile beraberce evcil ve ulusal nezdinde muhalefetin oluşması gerekiyor. Baykal'ın kasetiyle 6'lı masanın oluşması üstelik birbirleri ile ilişkilidir. Bu dizi eylem olmasaydı bugün ihtimal de bu 6'lı masa olmayacaktı. 6'lı masanın ilerde Türkiye'nin başına ne genişliğinde iri felaketler getireceğini ihtimal orada oturanlar üstelik bilmiyordur. Belki şimdi sonraları anlayacaklardır. Nasıl ki kılıç FETÖ'nün vakasını seneler sonraları anladıysak, inanırım o masada oturanların nezdinde bölümü ilerde o masaya oturmalarının ne genişliğinde iri nezdinde yazık bulunduğunu anlayacaklardır. Ben bu açıdan kaset vakasının çözüldüğüne inanmıyorum. Sadece kamuoyunda dosyayı durdurmak derler ya anca nezdinde nesne olduğuna inanıyorum. Ölene tabut, kalana tutanak üzere nezdinde şey. Dolayısıyla bu işin sevineceğim nezdinde tarafı yok.” dedi.

Oyunlar zarfında oyunlar oynandığını ve kaset içeriğine kurgu yapıldığını vurgulayan Savcı Sayan, bunun Türkiye'nin kötüye gitmesi düşüncesince kurulan nezdinde kapan bulunduğunu söyleyerek, “Kaset arasında ne yer aldığı ile ait namına o güneş ki koşullarda elbette kurgu yapıldığını kriminal laboratuvarlar ortaya çıkardı. Mahkeme bu boyutuyla da ilgilenmedi. Kılıçdaroğlu bazıları bana getirmiştir ve Cumhurbaşkanı bunu izlemişti ego de onları izledim, dedi. Peki onlar kimdi denildiğinde kafalarında peçe vardı tanımıyordum, dedi. Bir aykırılık umumi başkanı maskelenmiş kullanıcılarını ne sanarak odasına almaktadır ve ya ne düzenlilik vaziyetini esbabımucibe göstererek bunları ikrar edebiliyor. Doğrusunu dilerseniz nezdinde aldatmaca arasında oyunlar oynandı. Olan Türkiye'ye oldu. Mesele Sayın Baykal'ın kaseti ve ya bizim ve o güneş ki yöneticilerin likidasyon olayı filan değildir. Mesela Türkiye'nin doğacak günlerini kötüye dayanmak düşüncesince kurulan nezdinde tuzaktı. Bu tuzağa bariyer bulunan nezdinde CHP idaresi vardı o güneş ki şartlarda. Onu da ortadan kaldırıp, hükümeti ağız ağıza gayeye koyup namevcut ika modelini gerçekleştirmeye çalışıyorlardı. İnşallah CHP tabanı uyanır ve bu gidişata dur der.” halinde konuştu.

Merve Gökbakan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler