USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Başkan Aktaş: "Türkiye’de şeker krizi yok, bolluğu var"

Artan şeker fiyatlarına Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Eskişehir Pancar Kooperatifi dalavere oturmuş üyesi Sadi Aktaş'tan reaksiyon geldi. Aktaş, ”Ülkemizde şeker pancarı bolluğu var. Sanki kesat varmış kadar bindirim yaparak bunu tüketiciye yansıtıyorlar. Kim

Başkan Aktaş:
23-11-2021 18:49
Piyasalarda çükündür bolluğu yaşanırken şeker fiyatlarına baş döndürücü bindirim gelmesine tepkiler yağıyor. Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Eskişehir Pancar Kooperatifi dalavere yerleşmiş üyesi Sadi Aktaş, “Bugün şeker fiyatlarına mevrut zamlar tığ çükündür üretimi karşıcı üreticileri asimilasyon fail başkanları huzursuz ediyor. Ülkemizde şeker pancarı bolluğu var, çıkarmak talip fellah var. Şeker bolluğu olmasına rağmen üretimi kısaltanmış vaziyette bakıyoruz ki marketlerde şeker yokmuş üzere fiyatlar artışta bunu üreten yetiştirici pancarı 42 kuruşa satıyor.

Bunu bu fiyata düzlük üretimlik şeker üretirken bunun posasını da olta olaraktan hayvancıya 35 kuruştan satıyor. Bizim ürettiğimiz pancarın çuvalının fabrikalardan çıkışı 265 teklik namına fiyatlara yansıyor. Daha yenide yüzdelik 25 çoğalma oldu. Sanki yokluk varmış üzere tüketiciye yansıtıyorlar. Bizim devletimizde şeker sorunu yok. Bolluk var tığ şekeri dışarıya satıyoruz” niteleyerek konuştu. Başkan Aktaş, “Eğer bu iktisadi başağrısı ortak krize dönüştüyse, bunla ortak harp anons ettiyse Cumhurbaşkanımız, tığ üreticiler bu savaşın herhangi ortak devir içindeyiz. Sanayici de, marketçi de, 84 milyon vatandaşımız da bu savaşla savaşım edilecekse baş başa etmeliyiz. Kimse köylüyü ortaya atmayacak, kimesne çiftçinin üstünden çok menfaat kesbetmek düşüncesince uğraşmayacak” dedi.

FATİH AK

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler