USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başakşehir-Kayaşehir metro hattının yüzde 72’si tamamlandı

Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi-Kayaşehir, metro hattı ray eşme töreninde mütekellim Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ”Yüzde 5 bulunan ilerlemeyle, 22 Mayıs 2020'de devraldığımız projeyi yüzde 72 seviyesine getirdik. İstasyon demirli beton işlerini y?

Başakşehir-Kayaşehir metro hattının yüzde 72’si tamamlandı
25-10-2021 16:15

Başakşehir'de inşası bitmeme fail Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi ile Kayaşehir ortada mevcut metro hattının ray pınar töreni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılmış bulunduğu merasim ile yapıldı. Ray pınar töreninde mütekellim Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “İstanbul Havalimanı ile bu metropolü dünyanın nakil merkezi biçimine getirdiysek ayrımsız biçimde İstanbul'umuzu raylı sistemler ile dantel kabil işliyoruz. İstanbul'un gidiş geliş çilesini hafifletecek site içi metro projelerimizde de sona yaklaşıyoruz. İstanbul'da şehir içi ulaşımını, elan hızlı, elan ekonomik, elan çevreci ve elan konforlu bir duruma iletmek düşüncesince 7/24 fariza esasına layıkıyla mevcut gücümüzle çalışmaya bitmeme ediyoruz. İstanbul'un gereksinimleri değme sabık çağ artmaya bitmeme ediyor. Devlet aklı, doğacak görüşlülüğü ve düzenlenen müşterek yaklaşımla İstanbul'u yarınlara dört başı mamur namına alıştırmak düşüncesince üzerimize düşeni gerçekleştirmek bizim düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bu mevzuda İstanbullular müsterih olsunlar kılıç kesintisiz çalışmaya bitmeme ediyoruz. İstanbul'da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hattı uzunluğu, 80 kilometredir. Bugün ray deposu töreninde toprak aldığımız Başakşehir-Çam ve Sakura kent Hastanesi-Kayaşehir Metro hattı ile birlikte, İstanbul'da 7 ayrı metro hattının yapımına derin biçimde bitmeme ediyoruz. Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattı, Bakırköy -Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro hattı, Beşiktaş Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Küçükçekmece Halkalı-Başakşehir Kayaşehir-Arnavutkoy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Altunizade - Çamlıca - dolgunca mahallesi-Bosna Bulvarı Metro Hattı, Kazlıçeşme - Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Ray deposu yaptığımız Başakşehir-Kayaşehir metro hattı. Hâlen İstanbul'daki raylı sistemin yekûn hat uzunluğu 259,5 kilometre olup, inşası bitmeme fail projelerimizin tamamlanması ile birlikte, mega kentimizin raylı meslek uzunluğunu 363 kilometreye çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

"22 Mayıs 2020 tarihinde devraldığımız projeyi, yüzde 72 seviyesine getirdik"

Konuşmalarına bitmeme fail icra vekili Karaismailoğlu, “Ray pınar töreninde baş başa olduğumuz Başakşehir-Çam ve Sakura kent Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattının yapımına İstanbul Büyükşehir Belediyesi başlamıştı. Dünyanın en iri ve en ümranlı teknolojilerini barındıran hastanelerinden birisi bulunan Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi ile şişko konutların ve popülasyon yoğunluğunun baş döndürücü derin bulunduğu Kayaşehir'e ulaşımı sağlayacak En rüçhan hatlarımızdan birisi bulunan bu hattımızda Maalesef 2019 Temmuzun'dan devraldığımız güne derece metro hattının inşası durdurulmuş tek müşterek emek vermek yapılmamıştı. Hatırlayacağınız kabil ayrımsız kafa Çam ve Sakura Hastanesi yollarını da yapmamış hastaneye erişim düşüncesince muktezi bulunan kamu alternatifleri bakanlığımız yapmıştı. Bu sebeple Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile; Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı inşaatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredildi. Yüzde 5 bulunan ilerlemeyle, 22 mayıs 2020 tarihinde devraldığımız projeyi, yüzde 72 seviyesine getirdik. İstasyon demirli beton işlerini yüzde 80 düzeyine çıkardık, İnce İşlerde yüzde 37, Ray İşlerinde de yüzde 64 düzeyine ulaştık. Toplam 9 bin 523 mt. tünel kazısının; 6 bin 277 metrelik NATM tünel kesimlerinde, yüzde 93 seviyesine ulaştık. 3 bin 246 metrelik TBM tüneli kesimini ise 2 sayı TBM ile günde averaj 25 mt. inkişaf hızıyla tamamladık" niteleyerek konuştu.

“Başakşehir metrokent - Bakırköy Özgürlük Meydanı arası gezi süresi 29 dakika olacak”

Başakşehir-Çam ve Sakura kent Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattımızın uzunluğu 6,2 kilometre bulunduğunu kail Karaismailoğlu, "Bugün evvel ray deposu törenini gerçekleştirdiğimiz köprü yol imalatlarını da tamamladık. Başakşehir-Çam ve Sakura kent Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattımızın uzunluğu 6,2 kilometredir. 4 istasyonlu raylı sistemimiz saatte 80 kilometre hıza makul olarak, günde 70 bin geçici taşıyabilecektir. Başakşehir'den süregelen hattımız, Onurkent, Çam ve Sakura kent Hastanesi, Toplu Konutlar istasyonlarının ardından, Kayşaşehir Merkezine ulaşacaktır. Bugün Çam ve Sakura kent Hastanesi uğrunda düz yazı ettiğimiz 300 mt. uzunluğundaki köprü yol üstünde gerçekleşecek evvel ray deposu töreniyle; ray deposu işlemlerine başlayarak, projede dünkü müşterek etaba geçeceğiz. Kısa müddette imal işlerini tamamlayıp, çevir sesi ve meslek güven testleri tamamlanınca işletmeye edinmeyi planlıyoruz. Bu hattı işletmeye aldığımızda, site merkezi ile Çam ve Sakura kent Hastanesi ve Kayaşehir ortada hızlı, iktisadi ve tehlikesiz müşterek erişim sağlanacaktır. Bu metro hattımız ayrımsız zamanda, Metrokent İstasyonu'nda, Bağcılar-Kirazlı, Başakşehir-Olimpiyatköy hattı ile bütünleşmiş olacak. Yine başkaca hattımız, Kayaşehir İstasyonu'nda Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro hattı ile bağlanacak. Bu entegrasyonlarla, bölgenin Marmaray a, Havalimanına, Göktürk Kemerburgaz, Kağıthane, Beşiktaş, Gayrettep'ye metro ile ulaşımı da sağlanacaktır. Kayaşehir - Mahmutbey arası gezi süresi, 20 dakika, Metrokent - İstanbul Havalimanı arası gezi süresi 24 dakika, Kayaşehir -Beşiktaş Gayrettepe arası gezi süresi 45 dakika, Çam ve Sakura kent Hastanesi - Bağcılar (Kirazlı) arası gezi süresi de 23 dakika olacak. Bakanlığımız kabilinden inşası bitmeme fail Bakırköy Bağcılar metro hattı tamamlandığında da Başakşehir metrokent - bakırköy Özgürlük Meydanı arası gezi süresi 29 dakika olacaktır. Bizler görü olarak, hemen iri enfrastrüktür projelerini yapmakla kalmıyor, iri fariza hatlarımızın merkezi iskân yerlerine bağlantılarını da yapıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin rolü bulunduğu hâlde, yapmaktan kaçınma ettiği, Başakşehir kent Hastanemizin bağlantısı bulunan karayolu ve köprülerini de görü namına kılıç devraldık ve yapımını çabucak tamamladık” dedi.

“İstanbul'un daim indinde ve yakınında olmaya bitmeme edeceğiz”

Raylı meslek çalışmalarının devem ettiğine özen çekici Karaismailoğlu, ”Ülke genelinde raylı meslek çalışmalarımız bitmeme ederken, Raylı meslek ve ast bileşenlerinin yerel ve millilik rakamlarını yüzde 80'lere yükseltmeyi hedefliyoruz. Bizler, ‘hizmet odaklı' çalışıyoruz. Halkımıza hizmeti de ‘Hak'ka hizmet' gayreti ile yapıyoruz. temeller atıyor, tünelde hepyek kudret görüyor, ray kaynakları gerçekleştiriyoruz. Tamamladığımız işlerin de hizmete açım törenlerini sizlerle baş başa gerçekleştiriyoruz. Biz, hemen bugünü değil, önümüzdeki 10, 20, 50 salname geleceği fikren planlarımızı ve çalışmalarımızı yürütüyoruz. Her devir sağlıklı duyusuna inandığımız, değerbilir halkımızın, ‘Suyu getiren ile testiyi kıranı' göreceğine inanıyoruz. İstanbul yedi düvelin fanatik olduğu, medeniyetlerin beşiği bulunan müşterek evren kenti. İstanbul ve İstanbullular bizim düşüncesince kaderlerine vazgeçme edemeyeceğimiz derece değerli ve özel. Bugüne değin çağdaş müşterek evren kentinin erişim altyapısını ihdas etmek az daha çıktığımız bu yolda, İstanbul'a Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü kabil baş döndürücü ehemmiyetli eserleri kazandırdık. İstanbul Havalimanımızla şehrimizi dünyanın transit merkezi hâline getirdik. Başta İstanbul edinmek az daha ülkemizin değme müşterek köşesine yaptığımız kamu işlerde bize desteklerinden dolayı, Cumhurbaşkanı'mıza müşterek kat elan şükranlarımı sunuyorum. Projede emeği sabık topu topu arkadaşlarımı, kutlama ediyorum” halinde konuştu.

İLGİLİ HABER
Bitliste 48 ağır aksak muhacir yakalandı Bitlis’te 48 ağır aksak muhacir yakalandı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler