USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bankacılık alanı 2022'de yurt ekonomisini desteklemeye bitmeme edecek

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, "Bankacılık sektörümüzün ayrıntılı ve bedel yaratıcı birlikte yaklaşımla 2022 senesinde da türkiye ekonomisini desteklemeye bitmeme edeceğine inanıyorum." dedi.

Bankacılık alanı 2022'de yurt ekonomisini desteklemeye bitmeme edecek
29-12-2021 13:59
İstanbul

Aran, "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında AA muhabirine bankacılık piyasası ve İş Bankası'nın 2021 yılı değerlendirmesini ve 2022 yılına ilişikli öngörülerini paylaştı.

Dünya ekonomisinin, salgının ikinci senesinde aşılamaların salgının tesirini hafifletmesi ve tahsil edilen kârlı önlemlerin başlamış bulunan yardımı ile aceleci toparlanma kaydettiğin tamlayan Aran, IMF verilerine mucibince 2020'de yüzdelik 3,1 küçülen evren ekonomisinin, 2021 yılını yüzdelik 5,9’luk müşterek büyümeyle tamamlamasının ve 2022 senesinde da repo eğilimini iri seviyede sürdürmesinin beklendiğini söyledi.

Aran, bu aceleci toparlanmanın müşterek kararı adına ağır boyutlara vasıl sunma kısıtları ve hava değişikliği kaynaklı gelişmelerin de etkisiyle aceleci küsurat besin ve erke fiyatlarının enflasyonist baskıların global ölçekte fikir donör boyutlara ulaşmasına münasebet bulunduğunu belirtti.

Üretici fiyatlarındaki salname çoğalma oranlarının nice ülkede eş haneli seviyelere ulaştığının altını çizen Aran, mahveden tutarları enflasyonunun da Amerika ve Almanya kabilinden önde mevrut ekonomilerde 90’lı senelerden beri tanıdık en erdemli seviyelere çıktığını hatırlattı. Bu nedenle, şişkinlik beklentilerinin evren genelinde başarıyla yönetilmesinin doğacak devre düşüncesince anahtar ehemmiyet sunma etiğini vurgulayan Aran, "2022 senesinde global kârlı görünümün; pandemiye ilişikli gelişmelerin beraberinde iri seviyede sunma taraflı kısıtların elbette seyredeceğine ve enflasyonist baskıların ne seviyede kalımlı hasep taşıyacağına ilişikli olacağını düşünüyorum. Ayrıca, hava değişikliği kaynaklı risklerin ve bu risklere gönül rahatlığı alınacak önlemlerin de global iktisat ajandasında yukarı tam toprak almaya bitmeme edeceği kanaatindeyim." niteleyerek konuştu.

"2021 yılını yüzdelik 10 yöresinde müşterek repo ile tamamlayabiliriz"

Hakan Aran, Türkiye ekonomisinin 2021’in evvel dokuz ayında istihlak harcamalarının ve ihracatın çelimli katkısıyla erdemli repo sergilediğini belirtti.

Yılın akıbet çeyreğine ilişikli kılavuz gemisi göstergelerin kârlı faaliyetin iri seviyede enerjisini koruduğunu gösterdiğini kail Aran, "Türkiye ekonomisinin 2021 yılını yüzdelik 10 yöresinde müşterek repo ile tamamlayabileceğini kestirim ediyoruz. Bununla birlikte, 2021 yılındaki erdemli repo performansında pandemi kaynaklı ceninisakıt bazın da çarpıcı bulunduğunu dikkate aldığımızda, 2022 senesinde büyümenin bitmeme etmesini fakat aleyhte işleyecek baz etkisine de ilişikli adına ivme kaybetmesini bekliyoruz." dedi.

Aran, müspet repo ve müstesna satım performansına, ihtiyatkâr maliye politikası duruşunun korunmasına ve müstevli kaynaklı endişelerin iri seviyede arama altında tutulabilmesine karşın 2021 yılının Türkiye ekonomisi düşüncesince risklerin arttığı müşterek sene bulunduğunu söyledi.

Enflasyonla savaşım açısından lüzum global gerekse gayrimenkul içi koşulların şimdi zorba müşterek bir vaziyete geldiğine dikkati çekici Aran, "Fed’in beklenenden şimdi er repo artırımına gidebileceği yönündeki beklentiler, yükselen global mal fiyatları, gayrimenkul süresince çelimli seyreden iç istek ve Türk lirasındaki bedel kaybı enflasyonist baskıların artmasına münasebet oldu." ifadelerini kullandı.

"Enflasyon hastalık, repo bu hastalığa zevcelik fail ateş"

İş Bankası Genel Müdürü Aran, şu anda halen en iri kırılganlığın şişkinlik ve şişkinlik beklentileri bulunduğunu belirtti.

Enflasyonu müşterek illet faizi ise bu hastalığa zevcelik fail kin adına nitelendiren Aran, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Siz kin düşürücüyle müşterek kişiyi o tam güzel hissettirebilirsiniz, gücün kin gine yükseldiği devir bu müşterek dava bulunduğu anlamına gelir. Enflasyonu çözmeden bizim rastgele müşterek biçimde müşterek yatırımcıyı, müşterek görüntü sağlayıcıyı, plasman müşterisini inandırma etmemiz muhtemel değil. Bu süreci; sabırla, kararlılıkla, taraf yollara sapmadan, belirgin ve belirgin müşterek enformasyon kurarak yürütmeliyiz. İcraatımızla bu mevzuda meyve aldığımızı göstermemiz, meyve alacağımıza inandırmamız lazım.

Ekonomi politikalarına müteallik güvenin kalımlı adına bünye edilmesi; lüzum gayrimenkul içi nakdî piyasaların seyri gerekse şişkinlik açısından önemlice ehemmiyet taşıyor. Faaliyet gösterdiğimiz ekosistemdeki kâffesi değişikliklere ve belirsizliklere rağmen; çelimli müşterek nakdî bünyeye ehil olan, uygulayım bilimi kullanımında kılavuz gemisi gösteriş oynayan, arsıulusal standartlarla mevzun ve çalışan riziko hile anlayışına ehil bulunan bankacılık sektörümüzün ayrıntılı ve bedel mucit müşterek yaklaşımla 2022 senesinde da türkiye ekonomisini desteklemeye bitmeme edeceğine inanıyorum."

"Alınan kararlar vesile penceresi açtı"

Hakan Aran, 20 Aralık'ta açıklayan kârlı kararlarla birlikte, kurdaki yükselişten yararlanma edebilmek düşüncesince TL mevduattan dövize geçmenin muktezi olmadığı, dövizdeki kazanımın TL’de durarak da sağlanabileceği acemi müşterek olanak sunulduğunu hatırlattı.

Söz konusu kararların açıklanmasının peşi esna dövizden TL’ye geçisin başlamasıyla bu arada kurlardaki yükselişin durması, Türk lirasındaki kayıpların müşterek kısmının telafi edilmesinin ehemmiyetli müşterek avantaj bulunduğunu vurgulayan Aran, "Bu sayede soluk aldık. Bu gelişmenin, dilek edilen transformasyon anlamında muktezi adımların atılabilmesi ve normalleşmenin sağlanması düşüncesince ehemmiyetli müşterek vesile penceresi açtığını, bunu güzel müşterek biçimde değerlendirmemiz icap ettiğini düşünüyorum." dedi.

Aran, kırat korumalı TL vadeli plasman ürününün, en önce TL mevduata yönelimin baştan sağlanması itibarıyla ehemmiyet taşıdığını söyledi.

Bununla beraber, alıcıların inandırma olmaları şeklinde bankacılık sektöründe vakayiname müşterek maslahat bulunan çelimsiz vadeli plasman tercihinin de azda olsa değişmesi ve şimdi derinliğine vadenin yeğleme edilmesinin bahis konusu olabileceğini vurgulayan Aran, şunları kaydetti:

"Bu noktada bankacılık piyasası adına üzerimize sakıt görev; sistemi güzel müşterek biçimde kurgulayarak müşterilerimize belirgin ve belirgin adına anlatmak. Ayrıca, bu süreçte müşterilerimizin enflasyonun üstünde repo elde etmesini sağlayacak TL cinsi envestisman araçlarını çeşitlendirmemiz ve bunları müşterilerimizin kullanımına sunmamız gerekiyor. Bu mevzuda başarıya iktiran etmek düşüncesince sektörün inandırma olmasının, inanmasının baş döndürücü ehemmiyetli ve çarpıcı bulunduğunu düşünüyorum. Ülkemiz ekonomisinde istikrarın bünye edilmesi, ekonominin iyiye gitmesi lacerem her insanın eş menfaatinedir. Tüm kaynaklarımızı, eskiden bulunduğu kabilinden bugün ve ferda da memleket ekonomisinin kalkınmasına katkıda mevcut peyda etmek amacıyla kullanmaya bitmeme edeceğiz."

"Öncelikli adına ihracatı, üretimi, turizmi, tarımı ve girişimcileri desteklemeye bitmeme edeceğiz"

İş Bankası Genel Müdürü Aran, memleket ekonomisinde itimat tesisinin şimdi da ehemmiyet kazanılmış bulunduğu müşterek dönemde, gerçek dal ilkin peyda etmek az daha kâffesi kesimlere finansman desteği sağlamaya bitmeme edeceklerini belirtti.

Banka kaynaklarını bilhassa istihdam ve ek bedel mucit sektörlere tahsis etmeye dikkat gösterdiklerini özetleyen Aran, "Öncelikli adına ihracatı, üretimi, turizmi, tarımı ve girişimcileri desteklemeye bitmeme edeceğiz. Ekonomik ve teknolojik şartlar neyi muhtemel kılıyorsa, bunları girişimcilerin kullanımına sunmaya bitmeme edeceğiz. Çünkü girişimcileri destekleyerek esasında memleket ekonomisinin büyümesini desteklemiş oluyoruz. Geleneksel müşterek bölgeye nazaran girişimciliğe ayrılan sermayenin büyümeye yardımı kısaca 10 büküm şimdi fazla. Biz de ülkemizin kârlı kalkınmasında finansör adına gösteriş oynamanın indinde teşebbüs çabuklaştırma programlarından görüntü sağlamaya, eş girişimcilerden tarımda girişimciliğe derece ekosistemin kâffesi kesimlerine dokunuyoruz." niteleyerek konuştu.

Aran, Silikon Vadisi ve Çin’deki inovasyon merkezlerinde meydana getirilen çalışmaların uygulayım bilimi ihraç fail memleket olma hedefine yaklaştıracak ehemmiyetli müşterek teşrikimesai ağının örülmesini sağladığını söyledi.

Gelecek devirde de ifa sistemleri dalında şef olma maksadı doğrultusunda defa almaya bitmeme edeceklerini aktaran Aran, "Bankacılık sektöründe pandeminin etkisiyle şimdi da hızlanan sayısal dönüşümle bu arada İş Bankası’nın sayısal alıcı sayısı 10 milyonu aşarken, büro dışı kanallardan meydana gelen işlemlerin bütün işlemler içindeki oranı yüzdelik 96 seviyesinde gerçekleşti. Islak imzaların atılmayacağı, kâffesi iş ve mal döngülerinin sayısal platformlar üstünde gerçekleşeceği bâtın bankacılığa dayanıklı olacak mahsul ve hizmetleri müşterilerimizle buluşturmaya bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Tarım İhtisas şubemizin açılışını 2022 yılı süresince yapacağız

Hakan Aran, tarımın, hem tagaddi ihtiyacını aynı sürede tekstilden kimyaya, gıdadan akaryakıta katı baş döndürücü endüstri kuruluşunun kaba husus gereksinimlerini karşılayan, aut ticarette ehemmiyetli müşterek miktar oluşturan, istihdamda da yüzdelik 18’e DOĞRU paya ehil olması açısından önemlice müşterek dal bulunduğunu söyledi.

İklim şartlarını, zirai mal üretimindeki ve fiyatlarındaki gelişimleri de bu tabloya eklediklerinde 2022 senesinde da tarımın mihrak olmaya bitmeme edeceğini tamlayan Aran, "Tarımı desteklemek' dediğimizde, hemen ekincilik üretiminin finansmanını anlamıyoruz; tarlaya ekecek atan üreticiden, cep telefonunda kullanılacak bulunan tarımla ait müşterek infaz üreten girişimcinin envestisman almasına derece uzanan enikonu enli müşterek ekosistemin tamamını desteklemeyi anlıyor ve bunu rüçhan müşterek fariza adına görüyoruz. Yakın sürede yaşama geçirdiğimiz girişimcilik şubesinin peşi esna yetiştirici ile tüketicinin buluştuğu, baş döndürücü hususi dizaynı ve kurgusu bulunan Tarım İhtisas şubemizin açılışını 2022 yılı süresince yapacağız." dedi.

"Sürdürülebilirlik, 2022'de gündemimizden düşmeyecek müşterek husus olacak"

İş Bankası Genel Müdürü Aran, nice dal düşüncesince bulunduğu kabilinden bankacılık düşüncesince de sürdürülebilirliğin 2022 yılı süresince gündemden düşmeyecek müşterek husus olacağını söyledi.

2021 senesinde Türkiye'de yaşanmış bulunan orman yangınları ve su taşkını felaketlerinin sürdürülebilirlik mevzusunun gerçekte ne derece dirimlik müşterek husus olduğunu, global istinas ve hava değişikliği denildiğinde bunun kişiye elbette dokunabildiğini baş döndürücü biberli müşterek biçimde gösterdiğini özetleyen Aran, "Sürdürülebilirliği' kurumsal toplumsal günah yahut müşterek iş sürekliliği yaklaşımının baş döndürücü ötesinde ekonomik, çevresel, toplumsal ve yönetsel konuların total müşterek yaklaşımla ele alındığı iş modeli adına görüyoruz. Gezegenimizdeki hayatın bitmeme etmesi ve doğacak nesillere yaşanabilir müşterek evren bırakabilmemiz, bizlerden ahir nesillere, dünyaya, ülkemize gönül rahatlığı en asliye borcumuz. İnsan olmanın getirmiş bulunduğu müşterek borç… Herhangi müşterek nakdî hesapla, maliyetle yönetilmeyecek derece hassas, odağında çalışkan olan, avlu bulunan müşterek konu…" niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler