USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Balıkesir Gastronomi Atlası düşüncesince imzalar atıldı

Balıkesir Ticaret Odası'nın koordinasyonunda hazırlanmakta olan Balıkesir Gastronomi Atlası düşüncesince adlı sanlı Şef, Seyyah ve Yazar yaşam Akkor ile meydana getirilen işbirliğinin başlangıcına müteveccih imzalar EMITT Fuarında atıldı.

Balıkesir Gastronomi Atlası düşüncesince imzalar atıldı
09-02-2022 20:04

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde oluşturan EMITT fuarında bellik değerleriyle ziyaretçiler ile buluşuyor. Yüzlerce insan çeşidinden görüşme edilen Balıkesir standında, şehrin; tarihi, doğası, termali, denizi, gastronomisi ve ekin rotalarıyla tanıtılıyor. Fuarda başkaca Balıkesir Ticaret Odası'nın koordinasyonunda hazırlanmakta olan Balıkesir Gastronomi Atlası düşüncesince isminde sanlı Şef, Seyyah ve Yazar yaşam Akkor ile meydana getirilen işbirliğinin başlangıcına müteveccih imzalar atıldı. Gourmand Cookbook Awards'ta “Selçuklu Mutfağı” isminde yapıtı ile “Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı” ödülüne müstahak görülen, Ketebe Yayınları'ndan Türkiye Gastronomi Atlası kitabıyla ortak prensip de imza atan, hâlâ evvela gerçekleştirdiği Balıkesir ziyaretinde kentin gastronomisini deneyimleme fırsatı bulan ve kentin gastronomisinden enine boyuna etkilendiğini rastgele fırsatta dile getiren yaşam Akkor Balıkesir düşüncesince millî özellikte ortak gastronomi atlası hazırlayacak.

Hazırlanacak düzentileme Balıkesir'in hepsi ilçelerini havi evcil lezzetleri ile baş başa gezinsel değerlerini de içeren ortak seyahatname biçiminde olacak. Balıkesir'i görüşme edecek eşhas düşüncesince kanıt olma niteliği taşıyacak bu saten içinde ilçeler bazında coğrafi işaretli ürünler, yöresel yemekler ve görüşme edilmesi müstelzim mekânlara arazi verilecek. Çalışma sebebiyle Balıkesir'in değerleri biricik kaynakta yolculuk severlerin zevkine sunulacak. Daha ahir evrede ortak neşriyat evi ile ortaklaşa iş ile basma duruma getirilecek bu pınar satışa da sunulacak.
Ünlü reis ile meydana gelen imza törenine Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, evcil şefler ve sergilik ziyaretçileri katıldı.

“Lezzet şehri Balıkesir”
Balıkesir'i 50 peynirli site ve zeytin ülkesi namına tanımlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Balıkesir baş döndürücü çelimli ortak coğrafya. Şehrimizde Balkanlar'dan, Orta Asya'dan göçle mevrut şahısların köyleri var. Bu da ortak gastronomi zenginliği, ekin zenginliği meydana getiriyor. Topraklarımız elhak verimli. Türkiye'de en içimli balın alınacağı, peynirin en içimli bulunduğu arazi Balıkesir'dir. Bu istimara Türkiye'deki gurmelerin teşhisleriyle ortaya çıkmıştır. Peynirimizi, balımızı, kaymağımızı, kuzu etimizi, zeytinyağımızı ortak kahvaltı da yavuz buluşturabiliyoruz. Ekmek çeşitlerimiz de enine boyuna fazla. Hatta ortak nan kitabımız yavuz var. Balıkesirimizde ziyaretçilerimize budala dağlarında kepez yürüyüşü, Burhaniye'de sörf, natür yürüyüşleri, plonjon üzere ayrımlı sporlar, termal hikmet otama imkânları ve gastronomi namına ensesi kalın lezzetleri sunuyoruz” niteleyerek konuştu.

“Balıkesir, Türkiye'yi doyuran il”
Balıkesir'in gastronomi yönünde gayrı illere mucibince baş döndürücü hâlâ avantajlı bulunduğunu tabir fail Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, bundan dolayı çıkarılan Gastronomi Atlası'nı lansman yönünde baş döndürücü önemsediklerini dile getirerek, “Bizim elhak derinlemesine zamandır Balıkesir'i gezim yönünde takdim etmek düşüncesince nice projemiz vardı. Fuara da gezim ve gastronomi yönünde kendimizi takdim etmek düşüncesince ortaklık sağladık. Çok koyu ortak ortaklık ve iri ortak stantla geldik. Balıkesir'i kılıç Türkiye'yi doyuran il namına tanımlıyoruz. Çünkü besin sanayimiz baş döndürücü önde. Gastronomi namına da nice ile mucibince avantajlı konumdayız. Fakat maatteessüf bu vakte derece bunun duyurulması yönünde baş döndürücü ortak tomar minval büküm edememiştik. Gastronomi alanındaki faaliyetlerimizi ve lezzetlerimizi Türkiye'ye aksettirmek istiyoruz. Bu kapsamda yaşam Bey'in hazırlayacağı Balıkesir Gastronomi Atlası düşüncesince geçmiş imzaları atacağız. Balıkesir düşüncesince dobra ortak iş olacağını düşünüyoruz” dedi.

İlk minval ortak site düşüncesince gastronomi atlası hazırlanacak
“Bu derece emektar ortak coğrafyada bu derece natürel ürünü ortak arada gitmek sunturlu ortak duygu” diyen isminde sanlı lider yaşam Akkor, fuar baş döndürücü değerli bulduğunu söyleyerek, “Balıkesir standına enine boyuna şaşırdım. Çünkü Balıkesir'in emniyetsiz ortak mutfağı var. Çok ayrışık gastronomi kültürü ve ürünleri bulunduğunu gördüm. Fuara dört başı mamur lezzetlerini taşımışlar. Ekmeleri, peynirleri, zeytinleri, zeytinyağları, el işleri, halıları, kilimleri, motifleri hepsini ortak arada gitmek cümbüş verici. Daha evvela Ketebe Yayınları'ndan çıkan Türkiye Gastronomi Atlası'nı hazırlamıştık. Şimdi Balıkesir Gastronomi Atlası hazırlıyoruz ve gine Ketebe Yayınları'ndan da okuyucuyla buluşacak. İlk minval çabucak ortak site düşüncesince saten hazırlayacağım. Bu atlasla baş başa tatilcilerin Balıkesir'e enine boyuna koyu ortak halde gelmelerini bekliyoruz. Yaklaşık on senedir Balıkesir üstünde çalışmalarım var. Özellikle sonuç ortak senedir rastgele ay derneşik gidip, evcil ve emektar üreticileri, emektar lokantaları, pekmezciler, helvacıları biricik on paralık geziyorum. 6 aydır haritaları çiziyorum. Sonrasında eser baskıya gidecek ve bayramdan sonradan da hacısı hocası Balıkesir'i gezecek” niteleyerek konuştu.

Gastronomi Şehri Balıkesir, lezzetlerini öne çıkartacak
Turizm profesyonellerinin koyu ortak halde katılmış bulunduğu EMITT'te Balıkesir gastronomi değerlerinin ön plana çıkarılarak, gastronomi turizminden tahsil edilen payın artırılması hedefleniyor. Ayrıca “Ulusal Gastronomi Şehri” unvanını almaya doğruluk ele geçiren Balıkesir standına mevrut ziyaretçiler, 30 tür ürünü içinde barındıran Balıkesir kahvaltısı konseptini müşahede şansı elde ederek mamüllerin tadına dikiz fırsatı yakaladı. Böylelikle Balıkesir Kahvaltısı'nın markalaşma yolundaki adımları da güçlendirilmiş oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler