USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakırköy Belediyesi işçilerinin grevi 79 gündür sürüyor

Türk-İş'e ilişkin Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) İstanbul 2 No'lu Şubesi üyelerinin, Bakırköy Belediyesindeki dolgun iş sözleşmesinde bindirim yapılmaması nedeni öne sürülerek başlatmış olduğu grev, 79. gününde bitmeme ediyor.

Bakırköy Belediyesi işçilerinin grevi 79 gündür sürüyor
11-01-2022 15:34
İstanbul

Belediye binası uğrunda düğün kuran sendika üyeleri, çaldıkları düdük eşliğinde ayrışık çarpıcı sözler atarak protestolarını sürdürdü. Sendika temsilcilerinin de dayanak verdiği grevde üyeler, türküler eşliğinde halay çekti.

Yağmur altında halay çekici sendika üyelerinden birileri da tüplü sobalarla ısınmaya çalıştı. Belediyenin girişindeki makale yaban tahtasına "Grevimizin 79. günü" yazısı yazan işçiler, duvara da "Bakırköy işçileri ile ki helalleşecek", "Direnen işçiler yenilmezler" ve "Helalleşmek Bakırköy işçisiyle başlar" pankartlarını astı.

Belediye-İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Doğan, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, çağ grevlerinin, iş mücadelelerinin 79. gününde olduklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile güzeşte cuma namazı haset görüşüp problemlerini aktardıklarını tamlayan Doğan, Kılıçdaroğlu'nun da problemi halletmek düşüncesince şehremaneti başkanına emir vereceğini dediğini kaydetti.

Belediyeden sendika namına 2020, 2021 ve 2022 yılları düşüncesince şişkinlik oranında bindirim ve zenginlik oranı arzu ettiklerine yer veren Doğan, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun ise "sıfır zam" teklifi verdiğini hatırlattı.

"Haklı taleplerimizin karşılığını bölgeye denli bitmeme edeceğiz"

Bu sebepten belediyenin uğrunda soğukta, karda, kışta hanımlarla ve çocuklarla birlikte iş bırakımı sergilediklerini özetleyen Doğan, şu şekilde bitmeme etti:

"Haklı taleplerimizin karşılığını bölgeye denli da uğraş bitmeme edeceğiz. Biliyorsunuz iklim şartlarını. Kovid-19 salgını bilinen Türkiye'de maça yaptı. Burada arkadaşlarımız hastalandı. Yakınlarını kaybeden arkadaşlarımız evet fakat bizim de belediyeden ayrıksı birlikte gelirimiz bulunmadığı düşüncesince işin ucunda ahiret yolculuğu de olsa bu mücadeleyi hasretmek zorundayız. Hava hali çağ kar yağışı gösteriyor. Kar da yağsa taş da yağsa evimize nan atmak düşüncesince bu mücadeleyi hasretmek zorundayız. Başka şansımız namevcut çünkü."

Doğan, grevin masada bitmesi düşüncesince talebi doğrultusunda çağ Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu ile görüşeceklerini dile getirdi.

"Hatırlatmak şartıyla duvara yazdık"

Belediye-İş İş Yeri Temsilcisi Ahmet Kuruçay, Başkan Kerimoğlu'nun en ürün görüşmede, 2020 yılı düşüncesince yüzdelik 5, 2021 yılı düşüncesince yüzdelik 7, 2022 yılı düşüncesince ise yüzdelik 9 bindirim teklifi verdiğini anlatarak, şişkinlik oranında bindirim taleplerini yineledi.

Grev zımnında işçilerin aylık almadığını ve cesaret kartlarından gider yaptıklarını, bankalara borçlandıklarını dile getiren Kuruçay, Kerimoğlu'ndan ve Kılıçdaroğlu'ndan sunulan lafları tutmalarını istedi.

Duvara astıkları, "Helalleşmek Bakırköy işçisiyle başlar" pankartına yer veren Kuruçay, "Biz Kemal Kılıçdaroğlu'nun o sözünü (helalleşme) burada uyarmak şartıyla duvara yazdık. Biliyorsunuz 'Helalleşmek gerekiyor.' denildi fakat kılıç inanıyoruz ki ilk emekçilerle, çecik misyon fail zat belediyesindeki emekçilerle helalleşmesi icap ettiğini düşündüğümüz düşüncesince elden sesimizi yaymak düşüncesince astık." dedi.

"Umutla kararı bekliyoruz"

İşçi Yılmaz Şutanrıkulu, 27 senedir belediyede iştirakçi bulunduğunu belirterek, umutla görüşmelerin sonucunu beklediklerini söyledi.

Millet İttifakı kaza temsilcilerinin çıkarlarını desteklediğini özetleyen Şutanrıkulu, seslerini halis muhlis siyasal öğür temsilcilerinin duymalarını istedi.

Grev çadırında kendilerine yardıma mevrut belediyenin taşeron kadrosunda arazi meydan 5 işçinin de kameralarla belirleme edilip işten atıldığını korumak için çaba sarfeden Şutanrıkulu, bu insanların tekrar işe alınmasını istedi.

Kerimoğlu, işçilerle konuştu

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, şehremaneti binasına girerken iş bırakımı karşıcı işçilerin yanına geldi.

Burada iştirakçi mümessili Belediye-İş Genel Mali Sekreter Bayram Özkan ile mütekellim Kerimoğlu, meraklı sendikacılarla aşırı derinlemesine müddet konuştuklarını, ürün alamadıklarını, şehremaneti yönetiminin bundan sonra az buçuk da emekçilerle bahsetmek istediğini söyledi. Kerimoğlu, bu nedenle de çağ 10 amele ile vakit 14.00 derece mülaki olmak istediklerini dile getirdi.

Özkan'ın, sendika temsilcilerinin de şehremaneti mensubu bulunduğunu ve onların geleceğini anlatması ilişkin Kerimoğlu, "Ben amele arkadaşlarımızın problemlerini uymak istiyorum, varsa taleplerini uymak istiyorum. Sendikadan hür namına aykırı uzlaşıyı sağlayabileceğimiz birlikte düz olsun arzusundayım. İnşallah çözeceğiz. Çözülmeyen, tükenmez şişko anlaşma yoktur. Mutlaka böylece imza atacağız fakat belediyenin hesaplı koşullarını delik uğrunda bulundurarak atacağız." dedi.

Bunun ilişkin Özkan ise çalışanların hayat koşullarının delik uğrunda bulundurulması gerektiğine dikkati çekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler