USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Yanık: “Türkiye dünya genelinde bayanların ve kız evlatlarının güçlendirilmesini destekliyor”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, New York'ta BM Kadının Statüsü Komisyonunun 66. Toplantısı kapsamında planlı celsede meydana getirdiği konuşmada, ‘Türkiye, şümullü kalkınma katkısı programları marifetiyle dünya genelinde acil, arbede yahut arbede sonrası hallerd

Bakan Yanık: “Türkiye dünya genelinde bayanların ve kız evlatlarının güçlendirilmesini destekliyor”
16-03-2022 20:14

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, BM Kadının Statüsü Komisyonunun 66. Toplantısı kapsamında planlı "Afgan Kadınların ve Kız Çocuklarının Haklarının Korunması" oturumuna katıldı. Yanık, celsede meydana getirdiği konuşmada arbede ve gayrı çabuk gidiş müstelzim koşullarda canlı tamamı kadın ve kız evlatları ile birlik el birliği zarfında olduklarını anlatım etti. “Kadın ve kız evlatlarının tamamı arbede ve çöküntü durumlarında eritme çabalarına müdahale olduklarından, asliye ihtiyaçlarının karşılandığından ve haklarının ihlal edilmesi yerinde kanuncu yollara başvurabilecek olduklarından güvenli olmalı ve asliye hizmetlere erişimlerini sağlamaya bitmeme etmeliyiz” diyen Bakan Yanık, sulh ve güvenliği iletmek düşüncesince eş çabaya gerekseme olduğuna ayraç etti.
Bunun düşüncesince hükümetlerin, arsıulusal ve diyalekt şirketlerin mevzun çabasının icap ettiğini vurgulayan Bakan Yanık, kadınlar, sulh ve asayiş hikayelerinde çalışan uygulamanın total ve stabil hissedar yaklaşımla katılım, çatışmayı önleme, esirgeme ve hafifletme, iyilik başlıklarının hepsine odaklanmayı mecburi kıldığını söyledi.

“Afganistan'dan bambaşka değme yerde şimdi güzel hissedar dirim arayışı ülkesini ayrılma fail nice insanı muhacir niteliğine getirmiştir”

Bakan Yanık, 1325 mahdut kararın bildirme edilmesinden 22 sene sonradan bile bunların çalışan halde uygulanmasında güçlükler yaşandığını belirtti. BM'nin Afganların yaşamlarını iyileştirme, ülkeye hayat ve oturma getirmeye müteveccih vebal üstlendiğini kaydeden Bakan Yanık, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Ancak dirim şartları Afganlar düşüncesince görünür kendisine biçimsiz hissedar eritme almıştır. Afganistan'daki kadın ve kızlar, hesaplı ve mali dengesizlik ile güvenliğin fire olması nedeniyle dehşet kurda etkilenmişlerdir. Çoğu gailesiz kız kesat ve yoksulluktan uzaklaşmak düşüncesince baş döndürücü önemsiz yaşta evliliğe ahlaksız bırakılmaktadır.
Afganistan'dan bambaşka değme yerde şimdi güzel hissedar dirim arayışı ülkesini ayrılma fail nice insanı muhacir niteliğine getirmiştir. Diğerleri ise sonu ölümle bile sonuçlanan baş döndürücü sakıncalı koşullarda ülkesinden kaçarak hayatlarını riske atmışlardır. Umutları kalmadığı düşüncesince nice insanoğlu hala bulundukları güç şartlardan kaçmayı düşünmektedir. Yoksulluk seviyesi dehşet kurda artmıştır. Afganlılar hayat ve istikrarın kalmadığı sıkıca durumlarla alın karşıya kalmışlardır ki bu halden en baş döndürücü dokunca görenler kadın ve kız evlatları kendisine karşımıza çıkmaktadır.”

Verilen laflar ve meydana getirilen eylemler arasındaki açığı durdurmak düşüncesince şimdi hissedar tomar çalışmanın yetmediğini vurgulayan Bakan Yanık, düzentileme biçimini fark etmek icap ettiğini dile getirdi.

“Türkiye Afganistan'da 45 meslek işletiyor”

Bakan Yanık, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Eşitsizlikler ve kırılganlıkların asliye sebeplerine odaklanmalı, güçlükler ve infaz arasındaki linkleri da delik önüne almalıyız. Ayrıca kadınları, yardımdan edilgen fiil halde yararlanma fail şahıslar kendisine değil, bilakis değişimin oyuncuları kendisine bildirme etmeliyiz. Türkiye, şümullü kalkınma katkısı programları tarafından dünya genelinde türlü acil, arbede yahut arbede sonrası hallerde bayanların ve kız evlatlarının budunsal orijin yahut diyanet kabilinden rastgele hissedar farklılık gözetmeksizin güçlendirilmesini ve güzel oluşlarını desteklemektedir. Eğitim ve afiyet hizmetine müteveccih alanlar özellikle iktisap etmek kıl payı Afganistan'da yürüttüğümüz planlar bu hedefimize müteveccih çalışmalarımızın konkre örneğini oluşturmaktadır. Türkiye, Afganistan'ın iklim genelinde 14'ü kız çocuklarına hususi iktisap etmek kıl payı halihazırda 45 okulu işletmektedir. Bunun dışında, siyasal kapsayıcılık, insanoğlu hakları ve ehemmiyetli özgürlüklerin korunmasının ve geliştirilmesinin Geçici Hükümet düşüncesince önemini vurgulamaktayız. Mevcut hükümeti şümullü olmaya, her insanoğlunun asliye haklarına hürmet duymaya ve kadın ve kızların terbiye ile istihdama erişmelerini güvence etmeye çağırma ediyoruz.

“Türkiye kendisine deneyimlerimizi sunmaya değme devir hazırız”

Bu amaca müteveccih meydana getirilen tamamı müspet açıklamaların ve atık adımların iri ciddiyete taşıdığını anlatım fail Bakan Yanık, “Türkiye kendisine kadın haklarını geliştirmeye müteveccih deneyimlerimizi, uygulamalarımızı ve projelerimizi Afgan bayanların ve dünyanın gayrı bölgelerindeki tamamı bayanların yararına sunmaya değme devir amade olduk. Geçen sene Afgan çıplak toplumundan bayanların katılımıyla Türkiye'de arttırma sulh süreci konferansı gerçekleştirmeyi planladık. Ne eyvah ki bölgedeki siyasetçi gelişmelerden çevre bahis konusu konferansı gerçekleştiremedik. Afgan hanımları ve kızları asayiş ve değer zarfında yaşam sürmeyi doğruluk ediyor. Endişelerinin duyulmasını iletmek düşüncesince seslerini duyurmaya kararlıyız. Tüm örgen devletleri alanda barış, abra ve insanoğlu haklarının kuruluş edilmesine deli dolu kendisine katkıda bulunmaya ve Afganistan'ın kadın ve kız evlatlarının haklarını esirgeme taahhüdünü güçlendirmeye çağırıyoruz. Ayrıca, tamamı Afgan halkının dirim koşullarının iyileştirilmesine değme halde asistan olmalıyız ki değme insanoğlunun doğruluk etmiş olduğu kabilinden onlar da hayatlarını haysiyetli hissedar halde taayyüş şansına erbap olabilsinler. Buna ek olarak, Afgan halkının kendileri ve devletleri düşüncesince şimdi güzel hissedar doğacak düz yazı etmesine asistan olmaları amacıyla onlara düş aşılamalıyız” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler