USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Yanık: Hükümet olarak, öz işinin patronu kazanmak talip hanımlara teşvikler veriyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, "Hükümet olarak, öz işinin patronu iktisap etmek talip hanımlara düşlerini gerçekleştirebilmeleri düşüncesince bağış kredileri yahut teşvikler veriyor hanımlara zait ayrımcılık ilkesini bu sahada da uyguluyoruz." dedi.

Bakan Yanık: Hükümet olarak, öz işinin patronu kazanmak talip hanımlara teşvikler veriyoruz
15-11-2021 16:10
Ankara

Derya Yanık, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda planlı Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) Geleneksel Üretimin Genç Gönüllü Elçileri Projesi'nin kapanış törenine katıldı.

Bakan Yanık, konuşmasında, güre kızlar düşüncesince baş döndürücü kıymettar deneyimler ve farkındalıklar sağladığına inanılmış olduğu Geleneksel Üretimin Genç Gönüllü Elçileri Projesi'nin kapanış töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gençlere değiştirilmiş dünyaların pencerelerini aralayan, onların çıkarlarını yenilemelerini ve geliştirmelerini sağlayıcı kip çalışmalara yardım verenlere teşekkürname fail Yanık, "Hepimiz bundan hakeza farkındayız, Türkiye toptan dünyanın ehemmiyetli müşterek aktörü olarak, kadını-erkeği, genci-yetişkini, kamusu-sivil maşer kuruluşlarıyla kabuğunu kırmış müşterek ülke. Eskinin 'Biz yapamayız.' anlayışı, elan doğrusu, 'Siz yapamazsınız.' dayatması bundan hakeza bu topraklarda cevap bulmuyor. Gençler lazım aldıkları eğitimler lazım koşulları zecrî idealistlikleriyle hem kendileri aynı zamanda türkiye düşüncesince değme şeyin en iyisine, en güzeline istekli olmakta ve kompleksli zihniyetlerin onları sindirmesine müsaade vermiyor." biçiminde konuştu.

Şehirde doğmuş, yaz aylarında bile Anadolu'da gidecek karye veya ilçesi sıfır gençlerin, anadan görme değerler, motifler yahut yevmi hayat ve istihsal biçimleri üzerine baş döndürücü müşterek tomar bilgelik sahibi olamadıklarını tamlayan Yanık, bu kültürel kopukluğun zenginliklerin, birikimlerin yeteri kadar değerlendirilememesi ve anbean bulunmayan olması anlamına geldiğini söyledi.

Kadın kooperatiflerini, baştan çelimli ve fonksiyonel sistemler adına istihsal çarkının içerisine karışma geçirmek istediklerini dile getiren Yanık, şu biçimde bitmeme etti:

"Kadınların hem kendilerine aynı zamanda ailelerine yardım sağlayacakları bu sistem, malum dünya ekonomisinde de anbean elan çalışan müşterek pozisyona gelecektir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına biz de avrat emeğinin ve girişimciliğinin teşkilatlanma kültürüyle desteklenmesini baş döndürücü izlemsel müşterek ilke, müşterek evolüsyon adına değerlendiriyoruz.

Gerek el donanması ruhunun ve tecrübesinin geliştirilmesi gerekse sürdürülebilir kalkınma modellerinin anadan görme yapılarla bütünleşmiş edilmesinde kooperatifleşme sakıncasız müşterek formül adına karşımıza çıkıyor. Buradan hareketle avrat kooperatifçiliğinin güçlendirilmesi hedefi, 2012'den beri Bakanlığımız çalışmalarındaki rüçhan yerini daim korumuştur."

Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bitirdikleri teşrikimesai protokolleriyle avrat kooperatifleri dair kusursuz müşterek seferberlik süreci başlattıklarını özetleyen Yanık, birleşke oluşturmayı kolaylaştırıcı katı baş döndürücü mevzuat düzenlemesini de bu zamanda ivedilikle yaşama geçirdiklerini kaydetti.

"Kurulması sağlanan 510 toy avrat kooperatifi, çalışmalarımızın en somut, en motive edici meyveleri oldu." diyen Yanık, bakanlıklarla bitirdikleri teşrikimesai protokolünü ise 2021'in Temmuz kocaoğlan bakımından dü sene elan uzattıklarını tabir etti.

Kooperatifler Kanunu'ndaki değişiklik

Kooperatifler Kanunundaki değişiklikle, artı ayrımcılık prensibi çerçevesinde, avrat ve özürlü kooperatiflerine bazısı ödemelerle ilgilendiren muafiyetler getirilmiş olduğu bilgisini verici Yanık, bu kooperatifler düşüncesince yapı evresinde ve çalışkanlık dönemlerinde ödenen tescil ve anons ücretlerinin, tecim odasına pırtı ücretlerinin, salname ödenti ve eklenmiş aidatlarının kaldırıldığını aktardı.

Yanık, kanunla getirilen ehemmiyetli yeniliklerden müşterek ötekinin de kâffesi kooperatifleri havi olgunlaşmak üzere, ayrı ayrı hükümlere yayımcı kooperatifler ortada uyumu sağlayacak Kooperatif Bilgi Sistemi'nin (KOOPBİS), müşterek sene içre kurulumunun gerçekleşmesi bulunduğunu belirtti.

"Kadınlar kalkınma ve sosyal gelişimin toy başı çeken gücüdür"

Hükümet adına avrat girişimciliğini destekleyen çalışmaların bunlarla sınırlanmış olmadığına ayraç fail Yanık, şunları kaydetti:

"Bakanlıklarımız da öz sahalarında hanımefendilerin eğitimi, güçlendirilmesi, istihdamda elan baş döndürücü arazi alması ve üretebilmesi düşüncesince türlü programlar uyguluyor. Hükümet olarak, öz işinin patronu kazanmak istekli hanımlara düşlerini gerçekleştirebilmeleri düşüncesince bağış kredileri veya teşvikler veriyor, hanımlara artı ayrımcılık ilkesini bu sahada da uyguluyoruz. Bizler inanıyoruz ki yaşadığımız dünyanın elan müreffeh, güvenli, dobra ve elan insanca müşterek çehreye kavuşmasında, avrat ruhu ve eli değme güzeşte çağ tesirini elan çelimli müşterek biçimde gösterecektir.

Kadınlar bugünün ve geleceğin dünyasında artık, kalkınma ve sosyal gelişimin toy başı çeken gücüdür. KADEM Ankara Temsilciliğince planlı bu projenin gönüllüleri bulunan kızlarımız, bizlere bu anlamda şişman umutlar veriyor. Güçlü kadın, çelimli aile, çelimli ve şişman Türkiye hedefimiz, onların dil aynasında değiştirilmiş ağıt kazanıyor."

"KADEM adına hakeza müşterek projeyi gerçekleştirmekten alım çalım duyduk"

KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ise Geleneksel Üretimin Genç Gönüllü Elçileri Projesi'nin, nice unutulmaz anıyla meşbu dobra müşterek birikim bulunduğunu söyledi.

KADEM adına hakeza müşterek projeyi gerçekleştirmekten alım çalım duyduklarını dile getiren Bayraktar, projenin, şişman müşterek emeğin ürünü bulunduğunu belirterek, emeği güzeşte ve yardım sunanlara teşekkürname etti.

Kadınların, anadan görme üretimin dirilik damarları bulunduğunu vurgulayan Bayraktar, "Bugün kooperatiflerin çatısı altında toplanan hanımlar istihdama katıldıkları üzere istihdam da sağlıyorlar. Gelir düzeyleri artıyor, ailelerinin refahına ve hayat standardına şişman müşterek yardım yapıyorlar. Kadınların bu gayreti yardımıyla mahallî ürünler, el sanatları ve zanaatın nice kolu yaşama tutunuyor. Kadınların üretmesi, kültüre, geleneğe ve yerli üretime dirilik suyu oluyor. Dolayısıyla kültürün korunarak geleceğe aktarılmasında avrat emeğinin dirimsel önemi bulunan müşterek güreşçi köprüsü bulunduğunu görüyoruz." sanarak konuştu.

Bayraktar, günümüzün en kesif mezkûr terimlerinden bir tanesi bulunan girişimciliğin hoppadak metropollere katışıksız olmadığının, asal girişimciliğin Anadolu'da yaşatılmış olduğu gerçeğinin algı edildiğini söyledi.

Proje kapsamında gönüllülerin, Ankara'nın ve ilçelerinin yerli üretimini lanse etmek düşüncesince Beypazarı'ndan Kalecik'e derece nice yerde yerli istihsal süreçlerine katılarak meydan deneyimi kazandıklarını özetleyen Bayraktar, şunları kaydetti:

"Proje katılımcıları, istihsal süreçlerinde emeğin, kendisince terinin ve kâffesi bunların peşindeki şişman avrat gücünün farkına vardılar. Tam da bu aşamada değme bir tanesi müteşebbis bulunan Anadolu'nun eski kadınlarının özgürlüğünü ve nüfuzlu olduklarını gördüler. İnanıyorum ki bu kıymettar kazanımlar gençlerimizde şişman müşterek ilhama dönüştü. Geleneksel ve yerli yönetimdeki şişman potansiyelin bundan hakeza farkındalar. Dolayısıyla terbiye hayatlarının böylecene bu tecrübenin, onların müteşebbis ruhuyla birleşeceğinden hem yerli üretimin aynı zamanda kültürün korunmasında ehemmiyetli işlere dönüşeceğinden eminim."

Programdan

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Programı 2020-1 Sivil Toplum Çağrısı kapsamında KADEM Ankara Temsilciliği koordinatörlüğünde yaşama geçirilen Geleneksel Üretimin Genç Gönüllü Elçileri projesi, 19-24 gözyaşı aralığındaki güre kızların, çıkarlarını ve yaşadıkları kentin anadan görme istihsal şekilleriyle kültürel niteliklerini tanıyarak şahsi becerilerinin geliştirilmesini ve yerli istihdam alanlarını tanımalarını amaçlıyor.

1 Haziran-30 Kasım 2021'de Ankara'da meydana gelen projeye, 30 fahri katıldı.

Projenin kapanış töreninde, KADEM Ankara Temsilcisi ve Proje Koordinatörü Asiye Güneş ve plan katılımcısı çoluk çocuk de birer mülakat yaptı.

Programda, avrat kooperatiflerine teşekkürname plaketleri, plan katılımcılarına da paydaşlık belgesiyle türlü ödüller verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler