USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Varank, yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini sağlayacak Ankara TEKMER’in açılışını yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni teknolojiye ve inovasyona müteveccih girişimciliğin özendirilmesi ve desteklenmesi ile yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini sağlayacak merkezlerden bir tanesi bulunan Ankara TEKMER'in resmi açılışını yaptı. Varank, “Kurduğumuz

Bakan Varank, yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini sağlayacak Ankara TEKMER’in açılışını yaptı
07-02-2022 14:10

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından, girişimcilik ekosisteminde toprak düzlük erkek oyuncular arası ortaklık ile millî yazı ve programlar doğrultusunda işletmelerin kurulmasını ve sürdürülmesini gelmek düşüncesince inkübasyon hizmetleri sağlayacak yapıların kurulması ve işletilmesine dayanaklık etmek sağlamayı amaçlayan İŞGEM/TEKMER Programı başlatılmıştı. Bu kapsamda, yeni teknolojiye ve inovasyona müteveccih girişimciliğin özendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla yaşama geçirilen Ankara Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin (TEKMER) açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın iştirakı ile gerçekleştirildi.

Bakan Varank burada icra ettiği konuşmasında, 2020 senesinde pandemi şokunun halk dünyada en ağırbaşlı halde yaşandığı birlikte dönemde, Türkiye'den birlikte şirketin, Unicorn (bir firmanın veya girişimin değerinin 1 bilyon dolar veya elan birlikte tomar olması) bulunduğunu hatırlatarak, bu durumun rastlantısal birlikte muvaffakiyet bulunduğunu fikren bahis konusu potansiyeli küçümseyenlere temerrüt yollarına bitmeme ettiklerini dile getirdi. Unicorn terimini Turcorn yerine anlatım fail Bakan Varank, 2021 senesinde Turcorn sayısının 5'e çıktığını hatırlatarak, Avrupa basının bu başarıyı manşetlere taşıdıklarını söyledi.

“Türkiye'de 300'den birlikte tomar teşebbüs toplamda 1 buçuk bilyon doların üstünde envestisman alarak halk zamanların rekorunu kırdı”

Bakan Varank, 2021 yılının hemen Turcornlar açısından değil, birlikte etraflı olarak, Türkiye'nin halk teşebbüs ekosistemi açısından zamanı birlikte sene bulunduğunu belirterek, “Türkiye'de 300'den birlikte tomar teşebbüs toplamda 1 buçuk bilyon doların üstünde envestisman alarak halk zamanların rekorunu kırdı. Maşallah diyelim, bu bedel birlikte eskiden senenin kusursuz 10 katı. mühim birlikte muvaffakiyet ancak elan borç aşırı yolumuz var” dedi.

“Emin olun bura önümüzdeki devirde teşebbüs ekosistemimizin en flaş yerlerinden birisi olacak”

Sanayi ve Teknoloji Stratejisi'nde 2023 yılına kadar, Türkiye'den 10 Turcorn çıkaracaklarını kendilerine amaç yerine koyduklarını hatırlatan Bakan Varank, “Kısa müddette büküm ettiğimiz mesafeye bakınca, ego düpedüz bunu ulaşılması zahmetli birlikte amaç yerine görmüyorum. Bugün burada açılışını yaptığımız Ankara TEKMER'in de bu amaca revan yolda ülkemize aşırı ehemmiyetli katkılar sunacağına kalben inanıyorum. Emin olun bura önümüzdeki devirde teşebbüs ekosistemimizin en flaş yerlerinden birisi olacak” niteleyerek konuştu.
Ankara TEKMER'in, girişimcilerin halk gereksinimlerini menfez uğrunda bulundurarak analizör üretecek halde tasarlandığına dikkati çekici Bakan Varank, eğitim, danışmanlık, mentörlük, eş altyapılar, ofisler, iş birlikleri, sinerjinin açılışı meydana getirilen TEKMER'de bulunan bulunduğunu dile getirdi.

“Dünya çapında ahenk getirecek başarılara ulaşmanızın uğrunda birlikte bariyer yok”

Girişimcilere seslenen Bakan Varank, “Siz kâfi ki inovatif ve teknolojik iş fikirlerinizin potansiyelini burada tanıt edin. Dünya çapında ahenk getirecek başarılara ulaşmanızın uğrunda birlikte bariyer yok. Biz filhakika elan ilk nice konuda, olanak verildiğinde Türk gençlerinin, Türk girişimcilerinin neler başarabildiğine tekraren tanık olduk” dedi.

Bakan Varank, Ankara TEKMER'e güvendiklerini belirterek, buradan çıkma birlikte Turcorna şaşırmayacağını söyledi.

İŞGEM/TEKMER programı ile uygulayım bilimi tabanlı girişimciliğin geliştirilmesine önayak bulunan inkübasyon merkezlerini odağa aldıklarını anlatım fail Varank, şunları kaydetti:
“Mesela bu merkeze topu topu arka ödemesiz kazanmak kıl payı 2 milyon 200 bin liranın üstünde birlikte bütçe aktaracağız. Helali güzel olsun. Özverili güre girişimcilerin emek harcamaları sonucunda bu desteğin ülkemize misliyle ilişik bedel yerine döneceğinden en küçük şüphem yok. İşte bu nedenle gayrı nice şehrimizde de, yeni TEKMER'lerin açılmasını destekliyoruz. Ben hem Ankara TEKMER'in bununla beraber ayrımlı şehirlerdeki gayrı TEKMER'lerin siz altın güre girişimcilerimiz düşüncesince iyi kademli olmasını diliyorum.”

“Kurduğumuz teknoparklar, gurk merkezleri ve TEKMER kabil altyapılarla yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini sağlıyoruz”

Varank, Milli Teknoloji Hamlesi gösterimi ile hazırladıkları Sanayi ve Teknoloji Stratejisinde girişimcilik mevzusuna ayrı birlikte iç kulak oluşturduklarını belirterek, “Çoğunuzun şahsen sınama etmiş olduğu kıl payı girişimcilik etraflıca soluklu ve sıkıntılı birlikte süreç. Bu sürecin değme evresini hızlandıracak altyapıları ve gerekseme duyduğunuz destekleri sağlayarak siz kıymetli ziyaretçilerimizin işini kolaylaştırıyoruz. Kurduğumuz teknoparklar, gurk merkezleri ve TEKMER kabil altyapılarla yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini sağlıyoruz” dedi.

2022 TEKNOFEST'e Samsun ev sahipliği yapacak

Bakan Varank, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bulunan TEKNOFEST'in delege sayısının değme sene katlanarak arttığına aksan yaparak, bu sene yapılacak TEKNOFEST'in Samsun merkezli halde düzenleneceği bilgisini verdi.

Bakan Varank, 26-29 Mayıs tarihlerinde Bakü'de TEKNOFEST Azerbaycan'ı gerçekleştireceklerini bildirerek, “17 Şubat'a derece TEKNOFEST Azerbaycan yarışmalarına müracaatlar bitmeme ediyor. Yarışmaların birlikte bölümüne Türkiye'den de bulunmak mümkün. Bu vesileyle dirilik Azerbaycan'a buradan merhabalar gönderiyor; hem Azerbaycanlı kardeşlerimi bununla beraber sizleri yarışmalara başvurmaya çağırma ediyorum” dedi.

TEKMER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Yücelen ve Bakan Varank'ın açılış konuşmalarının ardından, TEKMER'in resmi açılışı düşüncesince temsili kurdele kesildi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ın da katılmış olduğu tören, bağış takdimi ve hatırat fotoğrafı çekilmesinin peşi sıra sona erdi.
Bakan Varank, törenin peşi sıra TEKMER'de bulunan birlikte e-skuter'e binerek, açılışı meydana getirilen yapının içini turladı.

Öte yandan, Ankara TEKMER CEO'su İmran Gürakan'a emektar birlikte TEKNOPARK'çı yerine TEKMER'lerde doğacak görüp görmediğini geveze etmiş olduğu esnada soran Bakan Varank, şu yanıtı aldı:
“Görüyorum elbette. Ar-Ge harcamalarının yüzdelik yüzü matrahtan düşüyor. Ama TEKNOPARK'ta KDV istisnası vardı. Bunun olması banko TEKMER'leri güçlendirir. TEKNOPARK'lar az buçuk elan vurdumduymaz yapılar. Yatırımcılara direkt muvasala değme devir muhtemel değil. TEKMER'lerin bu mevzuda TEKNOPARK'ların önüne geçeceğini düşünüyorum.”

“TEKMER'lerde KDV istisnasına çalışabiliriz”

Bunun hesabına Bakan Varank, şunları söyledi:
“Vergi muafiyeti dair çalışalım. İkinci birlikte TEKNOPARK sistemine getirmemek lazım. Ama buradaki hakkıyla er hamle girişimlere yardım sağlayacak ne var ise onu devreye sokabiliriz. Arkadaşlarımızla çalışalım. Tabii mezun meclisimiz. Biz de elimizden mevrut desteği veririz. Bu yol de şişman şirketler buraları birlikte avantajlı düzlük görüp, TEKNOPARK'larda gördüğümüz süreci burada da görür müyüz niteleyerek birlikte ide oluşabilir. Buraları o şişman yapılarla doldurmamak gerekir. Hasan Basri ile de birlikte araya kadın bu konuda. Burada hakeza birlikte yarar getirebiliriz. Çalışalım.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler