USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Varank: Türkiye'yi ek kıymetli üretimle büyüyen müşterek iklim durumuna gelmek istiyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'yi, ilişik giranbaha üretimle büyüyen ortak diyar biçimine gelmek istiyoruz. Türkiye'yi, dünyanın en ehemmiyetli istihsal üslerinden birisi biçimine gelmek istiyoruz." dedi.

Bakan Varank: Türkiye'yi ek kıymetli üretimle büyüyen müşterek iklim durumuna gelmek istiyoruz
15-11-2021 10:39
Sakarya

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sakarya'da alüminyum sektöründe çalışkanlık yayınlayan fabrikayı ziyaret etti.

Akyazı ilçesi Küçücek Sanayi Alanı içinde çalışkanlık yayınlayan ASAŞ Alüminyum Fabrikası'na mevrut Varank'ı, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, firmanın kuruculardan ASAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Safa Bayar Yavuz ve ASAŞ Alüminyum Genel Müdürü Derya Hatiboğlu karşıladı.

Yönetim binasında basına gizli planlı toplantıda, fabrikanın faaliyetleri ilişkin Varank'a banak yapıldı.

Toplantının peşi sıra fabrikayı gezen Varank, emek harcamaları inceledi ve yetkililerden bilim aldı.

Fabrika gezisinin peşi sıra Varank, AA muhabirine, ASAŞ Alüminyum Fabrikası'nın Türkiye'de alüminyum sektöründe en ehemmiyetli firmalardan birisi bulunduğunu belirterek, "ASAŞ, alüminyum sektöründe raylı sistemlerdeki yapılardan alüminyum folyoya denli gelişigüzel çeşitli ürünü üretebilen, Türkiye'nin en şişman evvel 100 firması ortada arazi alan, güzeşte sene 550 milyon dolar iş hacmi yapmış, dünyada 90'dan birlikte tomar ülkeye dış satım yapabilen birlikte firmamız." dedi.

"ASAŞ, iklim ekonomisine yardım sağlamaya bitmeme edecek"

Varank, ASAŞ'ın ileriki devirde istihdama baş döndürücü ağırbaşlı yardım sağlayacak dünkü yatırımların ardında olduğunu, Bakanlık olarak, hem kendilerinden doğacak dönemdeki envestisman planlamalarını dinlediklerini bununla beraber ne desteklerin verilebileceği mevzularını danışma ettiklerini anlatarak, "Türkiye'yi, ilişik kalburüstü üretimle büyüyen birlikte iklim biçimine bildirmek istiyoruz. Türkiye'yi, dünyanın en ehemmiyetli istihsal üslerinden birisi biçimine bildirmek istiyoruz. ASAŞ da meydana getirmiş olduğu ürünlerle, alüminyum sektöründe geliştirdiği ürünlerle, raylı sistemden otomotive, defans sanayinden ambalaj sektörüne denli ürettiği değişik ürünler ile şişman birlikte ilişik bedel oluşturuyor. İnşallah önümüzdeki devirde de Sakarya'ya kazandıracağı dünkü yatırımlarla ülkemizin ekonomisine yardım sağlamaya bitmeme edecek." sanarak konuştu.

Alüminyumun belli belirsiz birlikte materyal olması nedeniyle baş döndürücü değişik bölgelerde kullanılabildiğine ayraç fail Varank, şunları kaydetti:

"Özellikle anahtar araçlarında rahatlık baş döndürücü ehemmiyetli mahrukat sarfiyatını dökmek için. Bu manada da ASAŞ, Türkiye ve hayattaki değişik otomotiv projelerinde, raylı sistemlerde çalışmalarını sürdürüyor fazladan Türkiye'nin gök alanındaki planlarında de baş döndürücü kalifiye alüminyum parçalar üretmeye başlamış. Dünyada küresel açıdan neva getirecek birlikte oyuncunun çıkıyor olması bizim açımızdan önemli. Özellikle otomotiv endüstrisinde bundan böyle ASAŞ'ın ismini baş döndürücü hâlâ birlikte tomar duyacağız. Otomotiv sahası şişman birlikte değişimden geçiyor. Özellikle elektrifikasyonla araçlarda şişman değişimler oluyor. ASAŞ da o dönüşümle Türkiye sanayisine ehemmiyetli yardım sağlayabilecek birlikte firma."

"Ülkenin potansiyeline baş döndürücü inanıyoruz"

ASAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Safa Bayar Yavuz da ASAŞ Alüminyumu 1990'lı senelerde üniversiteyi bitirdikten sonradan kurduklarını söyledi.

Yavuz, hâlâ evvela de polat sektöründe çalışkanlık gösterdiklerini, 30 yılda etkin sayısını 2 bin 800'e, ciroyu da bu sene bakımından 750 milyon dolar seviyesine taşımış olacaklarını kaydetti.

Dünya genelinde 90'dan birlikte tomar ülkeye dış satım yaptıklarını aktaran Yavuz, "Ülkenin potansiyeline baş döndürücü inanıyoruz. Endüstri ve endüstri boyutuna baktığınız devir baş döndürücü şişman fırsatlar bulunduğunu görüyoruz. Nüfusumuzun dinç olmasının getirmiş olduğu birlikte gürecilik var. Coğrafi yapımız gereği doğuyla batıyı birleştirmenin bizlere sağlayacağı nice üstünlük var. Başta otomotiv peyda etmek kıl payı raylı erişim dair katar gövdeleri üretiyoruz. Elektrikli araçlara verdiğimiz 'battery housing' profilleri var. Enerji sektöründe solar endüstriye verdiğimiz profiller başı çekmekte." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank'a ziyaretinde, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu da haremlik etti.

ASAŞ hakkında

Kuruluşu 1990'da gerçekleşen ASAŞ, Sakarya'da toplamda 630 bin metrekare düzlük ilişkin oturmuş 300 bin metrekare gizli bölgeye eş istihsal tesislerinde alüminyum profil, PVC profil, alüminyum kompozit, panel, panjur ve kepenk sistemleri ile alüminyum ortam mamuller üretiyor.

2018 bakımından şeriklik kurulumu meydana gelen ASAŞ GmbH yapılanmasıyla ilkin Almanya peyda etmek kıl payı Batı Avrupa'daki müşterilere hâlâ yakından işlev verilmesi, teknolojik ilişik kalburüstü ürünlerde faaliyetlerin artırılması ve dünkü ticari iş eşiyle bulunan evliliği imkanlarının değerlendirilerek Avrupa ile bulunan ticari faaliyetlerin geliştirilmesi hedefleniyor.

İnşaat, otomotiv, raylı sistemler, ticari araçlar, enerji, ambalaj, tüketim, ürünleri, denizcilik kabil nice tüketicilere işlev veren, 90'dan birlikte tomar ülkeye dış satım meydana getiren firma, Türkiye'nin evvel 1000 ihracatçısı 2020 araştırmasında 52. sırada, 2020 yılı verilerine mucibince ISO 500 listesinde 63. tam arazi aldı.

Firma meydana getirmiş olduğu yatırımlarla alüminyum yanay konusunda, Türkiye'de "en şişman ve en serbest kesitli" profilleri üretiyor.

ASAŞ Türkiye'de sektöründeki "ilk" Bakanlık musaddak Ar-Ge merkezi içinde halita geliştirme, süreç ihya ve mahsul ihya çalışmalarını yürütüyor.

Otomotiv, erişim sektörü, raylı sistemler kabil ilişik kıymeti faziletli sektörlerde arsıulusal şişman şirketlerin musaddak tedarikçileri ortada arazi düzlük firma, başkaca lüzum mahsul ve süreç ihya gerekse sürdürülebilirlik dalında meydana getirilen Avrupa Birliği planlarında eş kendisine arazi alıyor.

Her sene Ar-Ge harcamalarını; küsurat ilişik kalburüstü plan sayısı, istikbal düzem alet ve bilirkişi ekibiyle koşut çoğalma firma, Ar-Ge 250 araştırmasında 2020 yılı verilerine göre, çıpa ve çıpa dışı metaller sektöründe Ar-Ge'ye en birlikte tomar gider karşıcı evvel 10 kululuş ortada 2. sıraya yerleşti.

ASAŞ, Ar-Ge merkeziyle ülkenin dışa bağımlılığını azaltarak üretimlerin yerlileştirilmesi dair da çalışmalarını sürdürüyor.

Firma ayrıca, Türkiye'nin gök emek harcamaları kapsamında uydulardaki elektronik devrelerin soğutulmasında geçer not "eksenel oluklu ısı borusu"nun geliştirilmesine dayanak vererek Türkiye'de "ilk ve tek" müstahsil konumunda bulunuyor.

Raylı sistemler sektöründe geçer not mevzi altı treni ve belli belirsiz raylı manzume araçlarına erke sağlayıcı birlikte elektriklendirme sistemi bulunan ve bu vakte denli emlak dışından hazırlık edilen "rijit katenary" sistemlerini de Ar-Ge kadrosunun yardımı ile geliştirerek, domestik mahsul kendisine pazara sunan firma, Türkiye'den Uluslararası Demiryolu Endüstrisi Standardı bulunan IRIS sertifikasına eş "ilk" alüminyum üreticisi olarak, 2020 senesinde lansmanı meydana getirilen 160 km/saat hıza akla yatkın tasarlanan ve Sakarya'daki TÜRASAŞ tesislerinde imal edilen Türkiye'nin evvel domestik elektrikli treninin yerlileşmesi projesine dayanak sağladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler