USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Varank: 'Türkiye’nin her tarafında yatırımlar dursuz duraksız devam ediyor'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ramazan buluşmaları çerçevesinde bu kere Ankara'da 86 bin metrekarelik istihsal sahasıyla Türkiye'nin möble sektöründeki en şişman tesisi bulunan ortak möble firmasında işçilerle beraberce iftar zamanı vakti yaptı.

Bakan Varank: 'Türkiye’nin her tarafında yatırımlar dursuz duraksız devam ediyor'
30-04-2022 14:17

Bakan Varank, paketli möble dalında Türkiye'nin en şişman istihsal tesisi bulunan ortak möble firmasının Gölbaşı'ndaki fabrikasını görüşme etti.

Şirket yöneticilerinden fabrikaya bağlı bilim meydan Varank, istihsal hattında araştırmalarda bulunarak, işçilerle geveze etti.

Varank'a şirketin ürünlerinin 50'den ortak tomar ülkeye ihraç edilmiş olduğu ve tesisin 1,5 bilyon dolarlık yatırımla kurulan devir panelleriyle, geçer not elektriğin tamamını kendisinin ürettiği bilgisi aktarıldı. Fabrikadaki incelemelerinin peşi sıra işçilerle baş başa sıraya giren Varank, karavanadan aşındırmak aldı ve iftar vakti vakti yaptı.

Yeni fabrikası nesir halinde

Varank, iftardan sonradan icra ettiği açıklamada, Ramazan ayında işçilerle ortak araya gelmekten sevinme duyduğunu belirtti.

Firmayı reklamlardan bildiğine ayraç fail Varank, “Bu derece güçlü, ağır istihsal kapasitesi ve yetenekleri bulunan ortak şirket olduğunu, sektörde bu derece inovasyona, müfit modele, tasarıma imza attığını bilmiyordum. Sanayi ve Teknoloji Bakanı kendisine eksikliğimi de ortak araya gelmiş şekilde gidermiş oldum. Kocaman ortak tesis, görür görmez etkileniyorsunuz. Bunun ortak benzerinin geçenlerde olduğunu, yenisinin de nesir biçiminde bulunduğunu duyar duymaz doğrusu Rabbimize şükrediyoruz” sanarak konuştu.

“Türkiye'nin her tarafında yatırımlar dursuz duraksız devam ediyor”

Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her devir Türkiye'yi yatırım, istihdam, istihsal ve ihracatla büyütmenin yollarına icra vekili ortak nüfuz olduklarının altını çizdiğini anımsattı.

Özellikle pandemiden sonradan Türkiye'nin istihsal kabiliyetlerinin şimdi güzel anlaşıldığını dile getiren Varank, şu ifadeleri kullandı:

“Gerek diyar içerisindeki ister diyar dışındaki firmalarımız Türkiye'nin istihsal kabiliyetlerinin ne derece çelimli bulunduğunu gördüler ve kılıç dünyada nite seçenek ortak tedarikçi olabiliriz sanarak Türkiye'nin her tarafında yatırımlar dursuz duraksız devam ediyor. Binaları yapabilirsiniz, araba teçhizatı koyabilirsiniz lakin istihsal yapmanın yolu amele kardeşlerimizden geçiyor. Cefakar, vefakar, iş yerlerini zat iş noktayı üzere sahip çıkan amele kardeşlerimiz sebebiyle akıbet devirde üretimde ağır ortak ivme yakaladık. Ben onun düşüncesince her gittiğim yerde amele kardeşlerime teşekkürname ediyorum, Allah sizlerden razı olsun.”

“Başaramayacağımız tek nesne yok”

Varank, ülkeye mevrut toptan markalara illet Türkiye'yi yeğleme ettiklerini sorduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“Bize ‘Biz dünyanın her tarafında fabrikalarımızda istihsal yapıyoruz lakin Türk personeli çalışmış olduğu noktayı zat evinden değişik görmediği düşüncesince iş adına o derece baş döndürücü erbap çıkıyor ki en ortak tomar verimi Türkiye'deki fabrikalarımızda görüyoruz' diyorlar. Bu gerçekte bizim medeniyetimizden, kültürümüzden, gelenek, göreneğimizden, inancımızdan mevrut ortak anlayış. Patronlarımız da bu tradisyon görenekten geldikleri düşüncesince çalışanların hakkını vermekte gereğini adına getiriyor ki ortak insanoğlu burada 18-20 yıl çalışabiliyor. Emekçi-iş sağlayan dayanışmasını sağladığımız sürece Allah'ın izniyle Türkiye'nin başaramayacağı tek nesne olmaz.”

"Türkiye'yi dünyanın en güzel 10 ekonomisinden bir tanesi arasına sokmamızın uğrunda tek bariyer yok"

Fabrikada meydana getirilen müheyya paketli möble üretimiyle Yunanistan'da meydan hakimiyeti bulunduğundan bahseden Varank, şöyleki devam etti:

“Biz bunları başarabilecek ortak ülkeyiz, bunları başarabilecek ortak medeniyetten geliyoruz. Üretimin her dalında başta faziletkâr ek altın işlerde de hem firmalarımızı hem amele kardeşlerimizi destekleyerek inşallah kılıç Türkiye'yi kalkındırmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi çağdaş medeniyetler düzeyinin adına çıkaracağız. Biz çaba etmeye devam edelim, hakkıyla Türkiye'yi dünyanın en güzel 10 ekonomisinden bir tanesi arasına sokmamızın uğrunda tek bariyer yok.”

Huzeyfe Tarık Yaman - Doğukan Gürel
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler