USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Varank, Macaristan'a Türk inşası bazuka sistemi öneri etti

Bakan Varank, Macaristan'ın gündeminde toprak düzlük Amerika inşası HIMARS çoklu bazuka sistemiyle ilgilendiren ''HIMARS'a seçenek ürünleri Türkiye'de üretiyoruz bunlarla ilgilendiren de gerekseme var ise kılıç bu ürünler ile ilgilendiren lazım desteği vermeye hazırız.''

Bakan Varank, Macaristan'a Türk inşası bazuka sistemi öneri etti
16-01-2023 23:07
Budapest

Resmi görüşme kapsamında Macaristan'da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı binasında planlı Türkiye-Macaristan 8. Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı'na katıldı.

Toplantı sonrası Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile eş matbuat toplantısı düzenleyen Varank, aykırı fevk dozaj ziyaretlerle, kurulan danışma mekanizmaları ve meydana getirilen yatırımlarla, dü gayrimenkul arasındaki ilişkilerde değme bölgede koskoca ivme yakalandığını söyledi.

Kendisine verme edilen değim nişanının dü gayrimenkul arasındaki durumun işareti bulunduğunu tamlayan Varank, ''Bu nişanı ülkem hesabına bildirme ederken ilişkilerimize yardım elde etmiş olmaktan ötürü itibar duyduğumu da anlatım kılmak isterim. Özellikle ülkemin istiklal mücadelesinin yüzüncü yılı bulunan 2023’te bu nişanı bildirme kılmak bu vaziyeti aşırı elan manalı kılıyor. Bu değim nişanının, ilerleyici yıllarda bizim yerimizde fariza meydana getirecek mevkidaşlarımızın taşıyacakları sorumluluğa da dayanıklı olacağına inanıyorum.'' dedi.

Macaristan'ın, Türkiye'nin Avrupa'daki en ehemmiyetli müttefiklerinden birisi olduğunu, bu birlikteliğin çabucak hesaplı ve ticaretle sınırlanmış olmadığına ayraç fail Varank, ''Başta NATO, Avrupa Birliği (AB), Avrupa Konseyi ve Türk Devletleri Teşkilatı iktisap kılmak az daha arsıulusal ve lehçe kurumlar çerçevesinde DOĞRU siyasal ortaklaşa iş ve koordinasyonumuz var.'' sanarak konuştu.

Savunma sanayisinde ortaklaşa iş bitmeme edecek

Savunma sanayisinin sonuç senelerde dü gayrimenkul ortada işbirliğinin arttığı müşterek düzlük olduğunu, Macaristan'ın gayrimenkul dışından almış bulunduğu zırhlı vasıtaların müşterek yönünü Türkiye hazırlık etmeye başladığını anlatım fail Varank, ''Bunlarla ilgilendiren yaptığımız görüşmelerde Macaristan'ın bundan mutlu olduğunu, Türk şirketlerinin bu ilişkiden mutlu bulunduğunu gördük. Önümüzdeki çağda de tığ bu süreci bitmeme ettireceğiz. Savunma sanayisi yönünde Macaristan'ın en ehemmiyetli ortaklarından müşterek tanesi iktisap kılmak istiyoruz. Bildiğiniz az daha Türkiye insansız iklim araçlarında aşırı ağır müşterek oyuncu. Şu an dünyanın en ehemmiyetli oyuncularından müşterek tanesi. Bu kabiliyetimizi de arkadaş ve bağlaşık Macaristan'la paylaşmaya hazırız. Bu bölgelerde da lazım ortaklaşa iş görüşmelerini yapıyoruz.'' dedi.

2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı şekilde kutlanacak

Macaristan'ın, Türkiye'nin AB üyelik sürecine esasen buyana en çelimli desteği vermeyi sürdürdüğüne uyanıklık çekici Varank, dü gayrimenkul arasındaki ülfet anlaşmasının 100'üncü sene dönümü münasebetiyle 2024'ün Türkiye-Macaristan Kültür Yılı şekilde kutlanacağını, 2025'in ise Teknoloji Yılı şekilde planlandığını aktardı.

İkili ilişkileri elan da ileriye çekmek ve derinleştirmek düşüncesince hem Türkiye aynı sürede Macaristan'ın çelimli müşterek kâm ortaya koyduğunu dile getiren Varank, şunları kaydetti:

''Bugün Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığımız (KOSGEB) ile Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı (HEPA) ortada müşterek uzlaşma zaptı imzaladık. Ardından beceri heyetlerimizin derinlemesine süredir üstünde çalışıp uygun kaldıkları Karma Ekonomik Komisyonu uzlaşma zaptını imzaladık. Yıl boyu sürdürdüğümüz müzakerat değme devir bulunduğu az daha aykırı basiret atmosferinde gerçekleşti. Her dü gayrimenkul de hesaplı ve ticari ilişkilerimizi çeşitlendirme ve ihya dair iradesini kararlılıkla ortaya koydu. Karşılıklı yatırımlar ve üstencilik hizmetlerinden üçüncü ülkelerdeki işbirliklerine, bilgi ve teknolojiden yeşil dönüşüme, enerjiden tarıma, sağlıktan turizme elan dayanıklı aşırı bölgede bulunan işbirliğimizi elan da güçlendireceğiz.''

İkili ilişkilerde karşılaşılan sorunları diyalogla ve Bakan Szijjarto'nun yardımı ile çözüme kavuşturduklarını anlatım fail Varank, Türk iş insanlarıyla icra ettiği görüşmede namına dökme sorunları Szijjarto'ya aktardığını ve bunların çözümü dair lazım adımların atılacağını söyledi.

''Türkiye enerjide müşterek hub olma noktasında azimli adımlarla ilerliyor''

Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'nı toptan erke krizi gölgesinde gerçekleştirdiklerini tamlayan Varank, enerjide dışa bulunan bağımlılığın azaltılması ve devletlerin bu alandaki yetkinliklerinin eş plan ve yatırımlara dönüşmesi düşüncesince elan müşterek tomar güç harcama etmeleri icap ettiğini vurguladı.

Türkiye şekilde hem gündüz hem yel enerjisinde kapasiteyi tasarruf kılmak düşüncesince adımlar attıklarını dile getiren Varank, ''Türkiye enerjide müşterek hub olma noktasında azimli adımlarla ilerliyor. Biliyorsunuz Azerbaycan'dan mevrut hattın kapasitesini önümüzdeki çağda dü katına çıkarıyoruz. Yine Türkiye'de Trakya'da dünkü müşterek erke terminalinin de hazırlıkları beğenmek üzere. Buradan da ülkemize naturel kavara yağı lambası lambası gelmeye başlayacak. Son sürede Karadeniz'de naturel gazda iri müşterek his yaptık. Hidrokarbon kaynaklı Türkiye'nin hub olması naturel ki bizlere ehemmiyetli katkılar sağlayacak lakin tığ bu kabiliyetimizi, gücümüzü de naturel arkadaş ve bağlaşık ülkelerle paylaşmaya bitmeme edeceğiz. Macaristan'la bulunan ilişkilerimizi de düzen bağı müşterek biçimde sürdürerek Macaristan'ın ihtiyacının ne karşılayabiliriz bunlarla ilgilendiren de elimizden mevrut desteği vermeye bitmeme edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

TürkAkım, Macaristan'ın naturel kavara yağı lambası lambası tedariğinde ehemmiyetli gösteriş oynuyor

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ise Avrupa'nın harp dolayısıyla ağır bunalım yaşadığını, Türkiye ile Macaristan arasındaki işbirliğinden ötürü ülkesinin erke güvenliğinin güvence altında bulunduğunu söyledi.

TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı'nın ülkesinin naturel kavara yağı lambası lambası tedariğinde ehemmiyetli gösteriş oynadığına ayraç fail Szijjarto, ''TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı, Avrupa'da, Doğu-Batı ortada yüzdelik 100 sığa ile etkin ve ülkemizin erke güvenliğini sağlayıcı müşterek tane emniyetli borazan hattı. Geçen sene Macaristan'a mecmu tüketiminin tahminî ½ si bulunan 4,8 bilyon metreküp naturel kavara yağı lambası lambası bu yolla ulaştı.'' dedi.

Ülkesinin erke tedariğini çeşitlendirmek düşüncesince kimi adımları attığını tamlayan Szijjarto, bu kapsamda en realist seçeneğin Azerbaycan gazının yanında Türkiye limanlarına getirilecek bulunan sıvılaştırılmış naturel gazın (LNG) Macaristan'a ulaştırılması bulunduğunu söyledi.

İki gayrimenkul arasındaki düet ticaretin güzeşte sene üstün dereceli kırdığını, Macaristan'da 100 Türk şirketinin tahminî 2 bin 200 kişiyi istihdam ettiğini kaydeden Szijjarto ayrıca, Rusya-Ukrayna arasındaki sulh görüşmelerine müteveccih düş sağlayan müşterek tane adımı hububat koridoru ile Türkiye'nin attığını belirtti.

Macar gazetecinin, ülkenin gündeminde toprak düzlük Amerika inşası HIMARS çoklu bazuka sistemlerinin satın alınıp alınmayacağına müteveccih sorusuna evvel şekilde Bakan Varank cevap verdi.

Varank "Macaristan (HIMARS konusunda) müşterek hamle atacak mı atmayacak mı bilmem lakin şurası söyleyebilirim; ona seçenek ürünleri tığ Türkiye'de üretiyoruz. Bunlarla ilgilendiren de gerekseme var ise tığ bu ürünler ile ilgilendiren lazım desteği vermeye hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Bu soruya Szijjarto da “Macar ordusunun silahlarını yeniliyoruz. Silahları satın alınca evvel şekilde müttefikler aklımıza geliyor. NATO ülkeleri, söz gelimi Türkiye ve öbür NATO müttefikleri. Türkiye ile de mutabık olmamız var. Masada belirgin tekâlif var. Tabii ki dört başı mamur bunları evvel şekilde Savunma Bakanlığı elan sonraları da hükümet değerlendiriyor.” cevabını verdi.

Basın toplantısı evveliyat Varank ve Szijjarto, Türkiye-Macaristan Karma Ekonomik Komisyon Toplantı Protokolü ile KOSGEB ve HEPA ortada hisse senedi planı anlaşmasını imzaladı.

Bakan Varank'a, dü gayrimenkul ilişkilerine icra ettiği katkıdan ötürü Macaristan Liyakat Nişanı sunma edildi.

Toplantıya, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ile KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt da katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler