USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu'dan Ekonomik vesayet vurgusu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığını görüşme ederek burada gençlerle buluştu. Gençlere seslenen Soylu, hesaplı vesayetten çıkacaklarını belirterek, "Darbe vesayetini aştık, defans uran vesayetini aştık, üzerimize siz siyasa yapamazsınız di

Bakan Soylu'dan Ekonomik vesayet vurgusu
05-12-2021 23:55

Bakan Soylu, Balıkesir'deki temaslarına AK Partili gençlerle buluşarak bitmeme etti. AK Parti Balıkesir İl Başkanlığında mütekellim Soylu, Türkiye'nin önüne koyulmaya çalışılmış bulunan tamamı engelleri aştıklarının altını çizdi. Soylu, "Yıllarca Türkiye'nin önüne koymaya çalışmış oldukları kırık hatlarını ve travmaları sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hukukun üstünlüğü ve demokratikleşme adımları ve Türkiye'nin evolüsyon adımları ile bu arada doğacak ortak noktaya getirdik. Ve etrafımızdaki coğrafyada acı çemberi bulunmasına karşın istikrarını bozdurmayan, hemen DEAŞ denilen ortak yıldırı örgütü Suriye ve Irak'ın otoritesini muhtemelen ortak çevrim ortadan kaldırdıkları ortak süreci düşünürsek PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ tamamı yıldırı örgütlerinin senkronik saldırısına madun yapısını güzel izleme eden, milletiyle güzel ortak kelep kuran, Türkiye'nin eski etraflı tecrübelerini milletiyle bu arada halleşerek geleceğe bütünlük - el birliği içinde aktaran ortak anlayışı ortaya koyduk. Şimdi akıbet şekilde daima bu arada görüyoruz ki, etraflı saldırılarına karşın ayakta duran, hala Türkiye'nin büyümesinin Türkiye'nin en iri fırsatı bulunduğunu etraflı dünyaya söylemeye etkin ortak kadronun temsilcileriyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile baş başa Siirt'te açılışını gerçekleştirdikleri bünye hesabına bilgelik verici Soylu, "Türkiye'nin tutya imalatının yüzdelik 50'sini doğrusu yarısını yapabilecek ortak bünye Siirt'te açıldı. Ama hemen Siirt'ten müteşekkil ortak bünye değil. Bir devir terörün hakimiyetinde bulunan Hakkari'nin eroin ocaklarından madenin oraya getirildiği, orada işlendiği ve Türkiye'nin tutya ithalatının yüzdelik 50'sini karşılayabilecek ortak kazanımın sergilendiği, eklenmiş değerin ve üretimin bulunduğu ortak tesis. Siyaset çalışmaktır, yöntem üretmektedir, yöntem milletin ve ülken hesabına görünüm geliştirmektir. Siyaset umutsuzluğa sakıt insana, etrafındaki coğrafyaya, haksızlıkla dirlik karşıya eksik kıygın ve mazlumlara el uzatabilecek güce ulaşmayı sağlayabilmektir" halinde konuştu.

1960 darbesinden itibaren Türkiye'ye halkı dışlayan, milletin kararlarına önemsiz düşürmeye ve milletin kararlarına ekşi ortak cümle getirmelerine karşın bugün Türkiye'nin elde etmiş bulunduğu başarıların sonucunun netliğine uyanıklık çekici Soylu, "AK Parti kadroları sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugün de Cumhur İttifakımız ile bu arada Türkiye'nin gayrisıhhi yüzyıl süresince dirlik karşıya kalmış bulunduğu etraflı tehditleri yenik etmiştir, yenmiştir. Bu tehditlerin tamamını sırtını yere yapıştırmıştır. Arzu ettiğimiz ortak vahit tane nesne var. Nasıl bizim ülkemizi zılgıt etmişlerse, etrafımızdaki dindar coğrafyayı, etrafımızdaki Türk coğrafyayı, etrafımızdaki Balkan coğrafyasını, etrafımızdaki Orta Asya coğrafyasını, etrafımızdaki Orta Doğu coğrafyasını da ayrımsız halde istikrarsızlığa, yoksulluğa ve ayrımsız tehditlere verilen tasarruf etmek istemişlerdir. Bizim ortak amacımız şimdi var. Nasıl Türkiye'yi Cumhuriyetin ön 100 senesinde zat küllerinden bu noktaya getirebilme şansına ve iri ortak çalışmasına erbap olmuşsak ve 21.yüzyılda bu iri devrimi gerçekleştirmişsek üzerimizdeki fariza şudur; hem zat ülkemizi çelimli ve iri Türkiye yapacağız. Hem de etrafımızdaki coğrafyayı batının onları bu tahkir etmesinden, aşağılamasından, karıştırmasından ve istikrarsızlığa düşürmesinden daima bu arada kurtaracağız. Göreceksiniz. Bunu sağlayacak bulunan bizleriz" sanarak konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkede güvenin simgesi olduğuna uyanıklık çekici İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tayyip Erdoğan bu ülkede gelişmişliğin simgesidir, Tayyip Erdoğan bu ülkede hürriyetin ve adaletin bayrağıdır. Tayyip Erdoğan bu ülkede milletin değerleri ile bu arada nite kudret olunacağının, nite dünyaya yalan söyleneceğinin, nite mazlum ve mağdura el uzatılacağının bayraklaşmasının halidir. Tayyip Erdoğan bu ülkede siz yapamazsınız, siz gerçekleştiremezsiniz, siz beceremezsiniz, siz bizlere yalan söyleyemezsiniz diyenlere karşı, Hayır kılıç bunu söyleriz diyen ve Türkiye'yi 300 senedir gerilemeye mahkum etmeye çalışanlara dirlik itirazın adıdır ve bu milletin evladıdır, bu milletin adamıdır" dedi.

Soylu konuşmanın devamında şunları söyledi:
"Bizim vatanımızda terörle savaş ederken, elin mühimmatını üreten değil zat defans sanayindeki devrimi gerçekleştirerek o vesayetiyle o vesayeti de elinin tersiyle iten ortak Türkiye'den Allahımıza şükürler olsun, dünyada kimesne kımıldayamazken, Çanakkale köprüsünden, çekirdeksel santrallere derece on paralık ortak yatırımını durdurmayan, bu milletin özgüvenini baştan bu iri milletle birleştiren kavuşturan ortak anlayışı ortaya koymuştur. Şimdi yapacağımız ortak tane ortak nesne var. Cumhuriyetin ikinci asrına bu kadroların imzasını atmak, Cumhuriyetin ikinci asrına daima baş başa baş döndürücü fiilen bu ülkeyi Dünyada parmakla yayınlanan ortak iklim biçimine getirebilmek ve dünyanın 10 ekonomisinden biri biçimine getirebilmek ve bizlere bugün hudut bildirmeye personelleri Türkiye'nin uğrunda hürmet duruşuna getirmektir. Hep bu arada bunu gerçekleştirmek durumundayız. Bunu inancımızla, imanımızla, ulusal kültürümüzle, benliğimizle, birliğimizle ve bunu kendimize bulunan saygımızla bu arada yapmalıyız."

Dönem çevrim sıkkın süreçlerin yaşanabileceğini ve bu süreci de atlatacaklarının vurgusunu işleyen Bakan Soylu, "Eğer zemininiz güçlüyse, şayet kuvvetliyse sıkıntıları bitmek ve kaldırılmış etmek, etraflı evren o sıkıntıların içinde boğulma olurken, boğuşurken sizin düşüncesince şimdi rahattır. Bir baş döndürücü vesayeti aştık. Darbe vesayetini aştık, defans uran vesayetini aştık. Üzerimize siz yöntem yapamazsınız diyenlerin yöntem vesayetlerini aştık. Terör vesayetini aştık. Şimdi ortak vahit tane vesayet kaldı. Bu ülkenin hesabına giydirilmek maksut o da kazançlı vesayettir. Onu aştığımız andan itibaren ki Allah'ın izniyle aşacağız. Bunu Türkiye'de aşabilecek ortak tane ortak isim var. Tecrübesiyle, bilgisiyle, milletin güveniyle, dünyayı tanımasıyla ve bugüne derece Türkiye'yi getirmiş bulunduğu noktayla Recep Tayyip Erdoğan'dır. Biz kazançlı vesayeti de Recep Tayyip Erdoğan ile bu arada aşacağız ve bu ülkeyi Dünyanın ön 10 iri ekonomisinden biri biçimine getireceğiz. Buna bulunan inancımız tamdır. Biz PKK'nın da hakkından geliriz, DEAŞ'ın da hakkından geliriz, FETÖ'nün de hakkından geliriz. Yeter ki sert duralım, kâfi ki çelimli duralım, kâfi ki onların ortaya koymuş oldukları bu kalleşlikleri görebilme fırsatına erbap olduktan sonraları esasi onların arkasındakileri yenik edebilme gücünde bütünlük olalım daima beraber" halinde konuştu.

Taşkın Sarıca

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler