USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu'dan CHP'nin sınır söylemine tepki

Bakan Soylu: "Bir politik partinin 14. katından 'Türkiye'de sınırlar dobra tutulmuyor, sınır namustur' diye burada yapılanları görmezden neşet etmek vicdana da insanlığa da serdengeçti dirilik ederek buralarda savaş fail yiğit düzenlilik güçlerimize kara ve iftiradır"

Bakan Soylu'dan CHP'nin sınır söylemine tepki
24-04-2022 21:04

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin sınır güvenliğiyle alakadar söylemlerini eleştirerek, "Bir politik partinin 14. katından 'Türkiye'de sınırlar güzel tutulmuyor, sınır namustur' niteleyerek burada yapılanları görmezden neşet kılmak vicdana da insanlığa da serdengeçti dirilik ederek buralarda uğraş fail alp düzenlilik güçlerimize bühtan ve iftiradır. Bunu hakeza söyleyerek arkası esna bunu şehirlerin billboardlarında, fevk geçitlerde pankartlama emek vermesi yaparak devletini milletinin gözünde idaresizlik hali düşürmeye idman sonuç adım insanoğluna yakışmayacak davranıştır" dedi.

Çeşitli araştırmalarda mevcut olmak nerdeyse İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Van'a mevrut Bakan Soylu, Ferit Melen Havalimanında Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve tören düzeni üyeleri çeşidinden karşılandı. Daha sonraları helikopterle Çaldıran-İran sınırında düz yazı edilen düzenlilik duvarı ve düzenlilik şeklini inceleyerek icraat üzerine Vali Bilmez ve şirket yetkililerden bilim meydan Bakan Soylu, 3,5 yılı hayli süredir gün doğusu ve cenup sınırında düzenlilik duvarı çalışmalarının yürütüldüğünü söyleyerek, "Bugüne genişliğinde Ağrı, Iğdır sınırları ve onun da doğrudan üzerinde Ermenistan sınırı şekilde nitelendireceğimiz sınırlarda icap cidar icap ışıklandırma ve yazma emek vermesi yapılmıştır. Bir politik partinin 14. katından 'Türkiye'de sınırlar güzel tutulmuyor, sınır namustur' niteleyerek burada yapılanları görmezden neşet kılmak vicdana da insanlığa da serdengeçti dirilik ederek buralarda uğraş fail alp düzenlilik güçlerimize bühtan ve iftiradır. Bunu hakeza söyleyerek arkası esna bunu şehirlerin billboardlarında, fevk geçitlerde pankartlama emek vermesi yaparak devletini milletinin gözünde idaresizlik bir hale düşürmeye idman sonuç adım insanoğluna yakışmayacak davranıştır" dedi.

"Toplam 1028 kilometre cidar şu anne genişliğinde yapılmıştır"

Van-İran sınırında kestirmece yanında ay evvela 5-6 m. anayasa rahmi altında küsurat ve rastgele yanında muhtelif çalışmanın az elan olanaksız hala geldiği yanında bölgede düzenlilik duvarının düz yazı edildiğini tabir fail Bakan Soylu, şu halde bitmeme etti:
"Şu anne genişliğinde 26 mayın tarlası temizlendi. Bugüne genişliğinde başta Ağrı, Iğdır sınırı ve içerisine bulunduğumuz Çaldıran piyasası müdahale 191 kilometre cidar yapılmıştır. 837 kilometre cidar da Suriye sınırında gerçekleştirilmiştir. Toplam 1028 kilometre cidar şu anne genişliğinde yapılmıştır. Bir duvarın yapılması düşüncesince neler lazım? Bunu gine CHP'nin 14. katından anlayabilmek isteyenlere tabir kılmak istiyorum. Şu anda şu sektörde 26 mayın tarlası temizlenmektedir. Mayın tarlasını temizleyenler jandarmanın mayın bölüğüdür. Bunu akredite edenler de Milli Savunma Bakanlığının MAFAM anlı şanlı bu konudaki birliğidir. Ondan sonraları burada düzenlilik yolu açılır. Bu yapılırken burada düzenlilik önlemi alınır. Çünkü dirlik yandan ve yıldırı örgütünün rastgele yanında noktadan rahatsız etme edebilme yeteneğine dirlik burada sınır birliklerimiz ayrımsız sürede Polis hususi Harekat (PÖH) ve jandarmamız sınır düzenlilik yolların ferah ferah yapılabilmesi düşüncesince burada hazırlık alırlar."

"14. kattaki konfor bunu idrak edebilecek yetenekte tabii olmayacaktır"

Soylu, cidar ihalelerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) senelerdir sınırda bunları yapmak düşüncesince güç ortaya koyduğuna değinerek, "Peki bunu zahir sağlarlar, İran ile koordinasyon ortamında çalışırlar. Bunların nereden ve zahir geçebileceğini, bilgili içtima neresi bulunduğunu burada realizasyon ederler. 14. kattaki konfor bunu idrak edebilecek yetenekte tabii olmayacaktır" dedi.
Bu çalışmaların yanı esna imal edilen duvarların kurgu edildiğini, düzenlilik güçlerinin de bölgede lüzumlu önlemleri aldığını özetleyen Soylu, "Zaman devir buranın eksiklik 40 dereceye düştüğünü tabir etmem gerekir. Birileri düşüncesince yanında obje tabir ediyorsa, halis muhlis bunlar yapılırken ayrımsız sürede buranın aydınlatılmasının organizasyon edilmesi gerekir. Bu da Ağrı'dan Hakkari sınırına kadar, Hakkari sınırında da Irak sınırı Hezil Çayı'na genişliğinde bulunan alana kadar, Hezil Çayı'ndan Suriye'de duvarların başlamış olacağı alana genişliğinde halis muhlis alanlarda canlılık idaremizle TEDAŞ'la bütünleşmiş edilerek buralar baş döndürücü güç koşullarda canlılık getirilmektedir. Buradan teröristin, kaçakçının, gümrüksüz göçmenin geçmesini engelleyebilmek düşüncesince ayrımsız sürede apayrı muhtelif adımları atıyoruz. Bu bölgenin ortamında başta en ehemmiyetli meselelerden bir tanesi üs bölgeleridir. Aynı sürede sınır birliklerimizin konuşlandığı karakollardır. Bir yandan üs yerleri bilgili tepelerde, yanında yandan sınır birlikleri yanında yandan da yalnızca gün doğusu sınırında 250 sayı optikçi kulelerimiz var. Bunların yüzdelik 95'i bitti. Bu kuleler ne yapıyor. Bazıları 16 kilometreye kadar, birileri 10 kilometreye genişliğinde gövde ve insanoğlu görebilme yeteneğine eş bulunan 4 kilometrede insanı ne şekilde algılayabilen elektrooptik kuleler burada konuşlandırılmaktadır. Bunların da rastgele yanında birinin kedine ilgilendiren imalatı olmaktadır bunlar da ASELSAN çeşidinden gerçekleştirilmektedir. Optik kulelerin yanı esna 284 kıta termal alıcı vardır. Yüze andıran bu bölgede ve cenup dalında organizasyon edilmiş karakol atan kendine ilgilendiren kuleleri olabilecek araçlarımız uydurma konusudur. Bunların bütünü bizim Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sınır birliklerimizin bu düzenlilik yollarında ferah ferah dü tarafı görebilecek halde konuşlandırılmışlardır" niteleyerek konuştu.

"26 tarlada mayın emek vermesi yapıldı"

Birinci, ikinci ve üçüncü evrede 26 tarlada mayın emek vermesi yapıldığını kail Bakan Soylu, "Van'da 295 kilometrelik yanında meydan var. Çaldıran, Özalp, Saray piyasası inşallah bu senenin sonuna genişliğinde tamamlanacak. Geri küsurat gelenler ve Albayrak ve Başkale piyasası de doğacak sene tamamlanacak ve gün doğusu sınırımızın topu 2023 senesinde Cumhuriyetimizin 100. senesinde hem duvarlarla hem optikçi kulelerle hem termal kameralarla hem düzenlilik yollarıyla lif çitleriyle arama altında tutulacak. Burası sınır ve burada karakollarımız var. Bir tarafta manşet hususi harekatımız burada. Sınır birliklerimizin gerisinde rastgele yanında kaçış bahis konusu mümkün niteleyerek uç birliklerimiz de ağız ağıza bütünleşmiş halde PÖH hem duvarların yapıldığı bölgede ayrımsız sürede jandarma burada bulunmaktadır. Kaçak muhacir geçişinin bulunduğu tığ nerede hazırlık almalıyız ne yolda hazırlık alırsak gümrüksüz muhacir geçişini engelleyebiliriz niteleyerek yorum yaptılar bu zahirî noktaların tamamında hudutta Türk Silahlı Kuvvetleri, onun gerisinde jandarma ve PÖH, ayrımsız sürede bu alana genişliğinde bulunan alanlarda PÖH ve jandarma birlikleri kişi sahalarına ilgilendiren halis muhlis kapamaları gerçekleştirmektedir" ifadelerini kullandı.

"Doğu ve Güneydoğuda evvela kere yanında gölde yahut yanında bölgede kıyı düzenlilik evvela kere fariza almaktadır"

Başka yanında aşama elan yaptıklarını dile getiren Bakan Soylu, şu halde bitmeme etti:
"Van Gölü'nün güvenliğini sabık senenin yazından itibaren kıyı güvenliğimize verdik. Doğu ve Güneydoğuda evvela kere yanında gölde yahut yanında bölgede kıyı düzenlilik evvela kere fariza almaktadır. Çünkü onun Akdeniz ve Ege denizinde muhacir kaçakçılığından ve gayrı kaçakçılıklardan elde etmiş bulunduğu tecrübeyi burada yararlanma edelim. Van Gölü'nün umum konuşlanmasını sağlayarak bunu gerçekleştirebilecek yanında anlayışı ortaya koymaktadır. Bu alanlarda güveliğin sağlanabilmesi fayans mayın tarlaları temizlenmektedir, ışıklandırma düşüncesince alana Ağrı sınırından Hakkari sınırına genişliğinde canlılık çekilmektedir. Burada baş döndürücü güç koşullarda ve ayrımsız sürede terörün saldırmasını da menfez uğrunda bulundurarak burada yanında düzenlilik duvarı ve düzenlilik yolu yapılıyor. Aydınlatmalar yapılır ve düzenlilik duvarının üzerine lif yazma çekilmektedir. Termal kameralar yerleştiriliyor ve optikçi kuleler yapılıyor. Araçlarla karakol yollarında güç sarfiyat edilmektedir. İnsansız iklim araçlarımızla daima zahir düzenlilik yollarında ve gayrı alanlara karakol atılıyorsa onlarla da daima karakol atılmaktadır. Keşif ve dikiz faaliyetleri de dronlarla ve kaygı altı İHA'larla bunlar sağlanmaktadır." Bu alanlarda güveliğin sağlanabilmesi düşüncesince mayın tarlalarının temizlendiğini, ışıklandırma düşüncesince Ağrı sınırından Hakkari sınırına genişliğinde canlılık çekildiğini dile getiren Soylu, şunları söyledi:

"Burada baş döndürücü güç koşullarda ve ayrımsız sürede terörün saldırmasını da menfez uğrunda bulundurarak yanında düzenlilik duvarı ve düzenlilik yolu yapılıyor. Aydınlatmalar yapılır ve düzenlilik duvarının üzerine lif yazma çekiliyor. Termal kameralar yerleştiriliyor ve optikçi kuleler yapılıyor. Araçlarla karakol yollarında güç sarfiyat edilmektedir. İnsansız iklim araçlarımızla zahir düzenlilik yollarında ve gayrı alanlara karakol atılıyorsa, onlarla da daima karakol atılmaktadır. Keşif ve dikiz faaliyetleri de dronlarla ve kaygı altı İHA'larla sağlanmaktadır. Bundan muradımız şudur, milletimiz devletinden emin olsun. Devletinden emin olmayanlar olabilirler, yöntem hesabına burada senelerce hududu doğruluk bilici ve bunun düşüncesince serdengeçti dirilik eden, yapıncak kuzularımız, alp askerlerimiz, polislerimiz, jandarmamız ve düzenlilik korucularımız şişman yanında mücadeleyi ortaya koyarken birilerinin yalnızca politik istekleri oluşsun niteleyerek yanında kol iftiralar altında kalabilirler fakat bu yurt kara atanların söyledikleriyle burada yiğitçe uğraş fail arkadaşlarımızın o gayretlerini ortadan kaldırmaz. İftiralar kara sahiplerinin olur."

Kahraman düzenlilik güçlerinin bu memleketin birliği, bütünlüğü, özgürlüğü için, bayrağın bağımsız ve engellenmeyen halde dalgalanması düşüncesince şişman yanında güç gösterdiğini aktaran Soylu, "Gözleri mevcut görmezler, kulakları mevcut duymazlar, kalpleri katıdır anlayamazlar. Bunlar tabii ki bu yurt düşüncesince güç fail arkadaşlarımızı yıldıramazlar. Buradaki icraat bitmeme edecek. Bu sene Özalp sektörünü tamamlayacağız bu senenin sonuna kadar. 2023'te de halis muhlis ihaleleri doğrudan hoppadak bitmiştir, böylecene 29 Ekim itibarı ile gün doğusu sınırımızın topu düzenlilik duvarlarıyla bu arada düzenlilik dibine edilgin olacaktır" niteleyerek konuştu.

Şamyataşı Üs Bölgesi'ne geçerek burada er ve hususi harekat polisiyle beraberce iftar vakti vakti açan Bakan Soylu, elan sonraları yeniden Uzunyol Üs Bölgesi'nde de askerlerle yanında araya gelip geveze ettikten sonraları il merkezine döndü.

Yılmaz Sönmez - Mehmet Salih Akkuş

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler