USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Soylu'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na: "Bu millet hiçbir şeyden korkmadı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara müteveccih tehditlerine atıfta bulunarak, “Birkaç gündüz ilk anne ihtilaf partisi umumi başkanı gözdağı etti. Hepimizi gözdağı etti. Hesap soracakmış. Senin soracağın hesaplar kimdi?

Bakan Soylu'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na:
19-10-2021 23:49

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geldiği Diyarbakır'da 19 Ekim Muhtar Günü vesilesiyle şehirde mevcut baş döndürücü sayıda muhtarla bir araya geldi. Bir otelin derinti salonunda planlı programda hürmet duruşunda bulunulmuş oldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muhtarlar Günü mesajı sinevizyondan yansıtıldı. Programa, Bakan Soylu'nun yanı esna İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ve tarz ilçelerdeki mahallelerde fariza eden muhtarlar katıldı.

Bakan Soylu, programda meydana getirdiği konuşmada, muhtarların çalışmalarını elleme yapabilmesi düşüncesince acemi teknolojiler geliştirilerek işlerini kolaylaştıracak adımlar atıldığını belirterek, "Bir yandan muhtarların aylığı en esas problemlerinden bir tanesiydi. Evet doğru, hasbilik müessesesidir. Ama, bugün geldiği gözcü doğrusu önemlidir. Küçüklüğümüzden bu yana siyasetin içinde bulunduğumuz düşüncesince muhtarlarımızın dediği bir şey var: bizim içtimai asayiş sistemimiz kaçınan mı? Allah'a hamdolsun göz Cumhurbaşkanımızın yardımıyla gerçekleşti. Üçüncüsü muhtarların valiler, şehremaneti başkanları gözetiminde ya umumi yazman yardımcısı, ya ofis başkanlığı veya ilbay yardımcısı gözetiminde muhataplıkları sağlandı. Yetmedi, İçişleri Bakanlığında muhtarlar dairesi kuruldu. Ardından muhtarlarımızın hâlâ şen ulaşabileceği bu sayısal devirde muhtarlar bilim sistemi oluşturuldu. Silah ruhsatı müdahale iktisap kılmak üzere, muhtarlarımız Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yaşam boyu bu meseleden faydalanma dair bir tatlı erinç karşıya kalık oldular. Bütün bunlarla baş başa bugün 50 bin 340 muhtarımız yerine Ankara'da sizin adınıza ağaç dikiyoruz. Yetmedi, Ankara'ya geldiğiniz devir nerede kalayım. Bugün 19 Ekim 2021. 19 Ekim 2022 tarihinde Allah kader ederse bir dahaki muhtarlar gününde size baş döndürücü dobra bir muhtarlar evi yapacağız. Her çeşitli derinti ihtiyacınızı, korunma ihtiyacınız olan şeyi da karşılamış olacak. Yine bunun yanı esna Cumhurbaşkanımızın direktifiyle Külliye'de Sayın Başkan Yardımcımız ve gayrı maada icra vekili arkadaşlarımızla bu arada oturup saatlerce konuştuğumuz bir grup güzellemelerin indinde muhtarlarımız ile alakadar çalışmalarımız oldu. İnşallah bu emek harcamaları nihayete erdirdiğimizde sizin beklentileriniz, atılacak adımlar ve bu muhtarlık müessesesinin az buçuk hâlâ güçlenebilecek adımları inşallah daima baş başa çarpmak kader olur” dedi.

“Bu millet hiçbir şeyden korkmadı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara müteveccih açıklamalarını eleştiren Bakan Soylu, “Birkaç gündüz önceki anne ihtilaf partisi umumi başkanı zılgıt etti. Hepimizi zılgıt etti. Hesap soracakmış. Senin soracağın hesaplar ki konuda? Demirden korksun, trene binmeyiz ya. Senin soracağın hesaplar kimdi? Bu millet hiçbir şeyden korkmadı bu kadar. 1960'da çarpış yaptılar, 1961'de bu ülkenin başbakanını astılar. Dolayısıyla bizlere daima gösterdiler, bizi kuşkulandırmak ve oynatmak için. Bir hâlâ bizlere itaat etmezseniz, sizin sonunuz hakeza olabilir diyerek bizi çekmek için. Ne oldu? Ondan sonraları yeniden milletin evlatlarını getirdi. 1980 darbesini yaptılar. Her tarafa ileti verdiler. Herkesi ürkütmeye ve korkutmaya çalıştılar. Ne oldu? Onların dediği olmadı. Millet kökeninden zat evlatlarını getirsin. 28 Şubat'ı yaptılar, kimliğimize, kıyafetimize, inancımıza, değerimize, hepsine engelleyim koydular. Size acemi bir bin sene başlatıyoruz, dediler. Dediler ki, siz bin senedir bu coğrafyadasınız değiştiriyoruz. Göreceksiniz diye. Bizi değiştiremediler. Çünkü altın muhtarlar, bu coğrafyada değiştiremezler. Bu coğrafyanın yönetimi coğrafyadır, vazifeli bir millettir. Tekrar söylüyorum, bizim görevlerimiz var, dünyaya ilişik sorumluluklarımız var. Bu uygarlığı anlatmaya, insanlığımızı anlatmaya, insanlığını kaybedenlere insanlığını hatırlatmaya. Bombalara sırtını dönenlere, insanlığını hatırlatmaya ilişik görevlerimiz var. Bunu daima bu arada yaptık. Hep baş başa gerçekleştirmekle mükellefiz” diyerek konuştu.

“Hafıza odasında Dürümlü Katliamı mevcut mıydı?”

Diyarbakır'da geçtiğimiz gündüz HDP ve CHP'lilerin katılımıyla oluşturulan Hafıza Odası sergisini eleştiren Bakan Soylu, “Bir akıl odası açtılar. Ben alçalma ediyorum. Hafıza odası açanlara bakarsanız, Cumhuriyet Halk Partililer de, HDP'liler taraf yanalar. Bu akıl odasında Dürümlü'de katledilenler mevcut mıydı? Bu akıl odasında Tanışık köyünde katledilenler mevcut mıydı? Aynı köyde... Hafıza odasında türküleriyle yüreğimizi yakıcı Aybüke hoca mevcut mıydı? Bu akıl odasında bir köydeki üç aylık, altı maaş çocuk mevcut mıydı? Neyi temizlemeye çalışıyorsunuz? Neyi arıtmak gayreti içerisindesiniz?” diyerek sordu.

“Gelecek nesillerimize, bizim gördüklerimizi bir hâlâ göstermeyelim”

Bakan Soylu, laflarına şöyleki bitmeme etti: “Burada sizlere tabir kılmak istiyorum. Siz değme şeyi gördünüz. Darbe gördünüz, kargaşa gördünüz. Terörist mi gördünüz? Avrupa'dan, Amerika'dan inç sarsmak gördünüz. Aşağılanma gördük daima birlikte. Yüzde 8 binlik gecelik faizler gördük. Akşam yattık, sabahleyin kalktık. Beş büküm fukaralaştığımızı gördük. Görmediğimiz kalmadı. Yoksul, fukara. Hep bu arada bir şey yapmalıyız. Siyasi düşüncelerimiz ayrı olabilir. Fikirlerimiz ayrı olabilir. Ayrı budunsal kökenlere eş olabiliriz. Ama daima bu arada bir şey yapmalıyız. Gelecek nesillerimize, bizim gördüklerimizi bir hâlâ göstermeyelim. Onlar bizim derece dirençli olmayabilir. Altyapısı çelimli bir Türkiye'ye bırakıyoruz.” biçiminde konuştu.

Sedat Irmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler