USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: 'Türkiye’nin gücünü sınayanın fesini kafasına ters giydiririm'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'nin gücünü kimesne sınamasın, sınayanın fesini kafasına ters giydiririm" dedi.

Bakan Soylu: 'Türkiye’nin gücünü sınayanın fesini kafasına ters giydiririm'
16-01-2022 20:39

Bir saf programa eklenmek kıl payı Sinop'a mevrut İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk namına Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde AK Parti personelleri ile "Vefa Toplantısı"nda ortak araya geldi. Kahvaltı sonrası ehemmiyetli açıklamalarda mevcut Bakan Soylu, yaşanmış bulunan su taşkını felaketlerine değinerek, “Sinop'ta, Kastamonu'da, Ulus'ta su taşkını yaşadık. Hepimize ilk olsun. Orada kayıplarımız oldu, Cenab-ı Allah yağmur eylesin. O selin ortasında ferda kılıç buradan çıkacağız ve henüz çelimli ortak aşama atabileceğiz diyerek düşünebilmek, herhalde o insanoğlu düşüncesince belkili değildir. Ama Türkiye, 20. yüzyılın sonu bakımından hakeza ortak tabloyla hakkında karşıya bırakılmıştır. Ama şu denli net, inandılar. Neye karşın inandılar; kendileri kabil gerçekleştirmek isteyenlerin gerçekten hakkında karşıya kalmış bulunduğu bu hamleleri bilmelerine karşın ayağa kalktılar. Bu ülkede yalnızca kazançlı sıkıntı ve kazançlı engel yok. Bu ülkede kişilerin değerleriyle oynamaya çalıştılar. Kıyafetleriyle oynamaya çalıştılar. İnançlarını haşa aşağılamaya çalıştılar. Yapmadıkları kalmadı. Bunlardan bahsetmek, bunlara müteveccih aşama atmak, bunlara müteveccih ortak değiş ortaya koymanın yahut gerçekleştirilebilmesi, zihninden geçirilmesinin fark kelepçelendiği ortak dönemden Allah'a aşırı şükürler olsun sizin sayenizde Türkiye alelacayip ortak tabloya çıktı” dedi.

“Ekonomik vesayetten kurtulduğumuz andan itibaren yalnızca kılıç değil, etrafımızdaki halis muhlis devletler oh diyecekler”

Bakan Soylu şöyleki bitmeme etti:
"Şimdi önümüzde ortak yegâne nesne var; 20 senedir Türkiye'yi cumhurbaşkanımız yönetiyor. Bu anlayışı daima bu arada onun yönetimiyle sağladık. Bir adımımız şudur; kazançlı vesayeti ortadan kaldırmak. Biz kazançlı vesayetten kurtulduğumuz andan itibaren yalnızca kılıç değil, etrafımızdaki halis muhlis devletler oh diyecekler. Bu vesayetler altında ezilmeye mahkum edilen ahali devletler oh diyecekler. Bizim dünyaya sorumluluğumuz budur. Etrafımızdaki coğrafyanın dirlik ortamında olmasını sağlayacak. Biz bugün terörle savaşım ediyoruz, bugünün olanaklarıyla savaşım ediyoruz. 20 senedir şayet Türkiye ufak tefek olsaydı, Türkiye'nin gelişigüzel durumunda esrar meydanı tor olsaydı, insansız iklim araçlarımız tor olsaydı, defans sanayimiz bu noktaya gelmemiş olsaydı, Doğu ve Güneydoğu'ya hoca gönderememiş olsaydık, hekim şvester gönderememiş olsaydık bu tabloya ulaşmamız belkili müydü? Bir yandan kalkındık, ortak yandan büyüdük, geliştik.”

“Doğu ve Güneydoğu'ya dirlik getirdik”

Terörle savaşım konseptlerini geliştirdiklerini tamlayan Bakan Soylu, “Savunma sanayimizi geliştirdik, etraftaki dünyaya ‘sen sınırlarından kafanı çıkaramazsın' diyenlere ego yaparım diyebilecek özgüveni kazandık. Sonra da Doğu ve Güneydoğu'ya dirlik getirdik. Ardından doğrudan güneyimizde yıldırı koridoru meydana getirmeye çalışanlara ‘hadi oradan' diyebilecek ortak noktaya geldik. Asla bunların hiçbirini yapamazdık. Artık Türkiye yalnızca siyasetle ayakta duran ortak Türkiye değildir. Sadece seçimde iktidarı alabilmek düşüncesince savaşım fail partilerin yarıştığı ortak Türkiye değildir, mükemmel tersi haricen bahtıyla bu arada diz çöktürülmeye çalışılmış bulunan ancak ona izin etmeyen, ayakta duran ve halis muhlis dünyaya bundan sonraları ego varım diyen ortak Türkiye'dir” halinde konuştu.

“Eğer 27 Mayıs tor olsaydı ihtimal bu diyar kargaşa ve terörle hiçbir tanışmamış olacaktı”

Kahvaltı programından sonraları muhtarlar ile ortak araya mevrut Bakan Soylu, burada da ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. 1960 darbesinden uydurma fail Soylu, “27 Mayıs 1960 darbesi onun açmış bulunduğu yaraları tamirat buyurmak siyasal gözlüklerle bakabileceğimiz ortak maslahat değildir. 27 Mayıs Türkiye'yi kaybettirmiştir. Gelecek nesillerin tamamını kaybettirmiştir. Hepimize kaybettirmiştir. 27 Mayıs darbesi yalnızca Menderes ve dostlarının değil, hepimize ilgili bulunan ortak şeyleri ölüm cezası etmiştir. Eğer 27 Mayıs ve onu yapanlarının kurduğu boyunduruk düzeni olmasaydı kılıç bugün defans sanayimizdeki başarıları ihtimal 30 senedir anlatıyor olacaktık. Eğer 27 Mayıs tor olsaydı ihtimal bu diyar kargaşa ve terörle hiçbir tanışmamış olacaktı. Doğu ve Güneydoğu'nun kalkınma meselesi evolüsyon meselesi ihtimal 40 yıl, 50 sene ilkin rayına girmiş o teessürat hiçbir yaşanmamış olacaktı. Türkiye özlük arabasını bugün değil ihtimal 50 sene ilkin yapmış olacaktı. Biz bugün Azerbaycanlı kardeşlerimizin Karabağ'da haklarını arka almasını konuşuyoruz. 27 Mayıs olmasaydı ihtimal o haklarını hiçbir kaybetmeyeceklerdi. Güçlü ortak Türkiye olsaydı, kimesne onların toprağına el uzatamayacaktı” ifadelerini kullandı.

"Terör koridoru düşlerini uçurduk gitti"

Bir yandan hem PKK, hem DEAŞ, hem FETÖ aynı sürede öteki sol yıldırı örgütleri ile savaşım ettiklerini anlatım fail Soylu, “Almanya'nın 3 ay süresince vatandaşlarının yanına fark gidemediği tabir yerindeyse beklenmeyen bulunduğu su taşkını afetinin aynısında kılıç ortak yandan Bozkurt'ta, ortak yandan Ayancık'ta 20 günde çarşıda alışverişi başlattık, alternatifleri açtık. Vatandaşlarımızın gelişigüzel ihtiyacına koştuk. Deprem, selde, orman yangınlarında vatandaşımızın indinde olduk. Biz ortak yandan bunları yaparken ortak yandan hem PKK, hem DEAŞ, hem FETÖ aynı sürede öteki sol yıldırı örgütleri ile savaşım ediyoruz. Bu örgütlerden yalnızca dü tanesi güneyimizde, Suriye ve Irak dü pare devletin ahali talih otoritesini karmakarışık etti. Orada ortak yıldırı koridoru meydana getirmeye çalıştılar. Amerika'sından Avrupası'na denli bütünü parayı ve silahı oraya su kabil akıttı.

Buna karşın Allah'a hamdolsun milletimizin çelimli iradesi iktidarımıza verdiği destek, Cumhurbaşkanımızın çelimli liderliği ve daima bu arada ortaya koyduğumuz savaşım böylece yıldırı koridoru düşlerini uçurduk gitti. Küresel narkotik baronları ile savaşım ediyoruz. Aynı sürede halis muhlis evren tarihin en iri barhana dalgalarıyla eş karşıya kalıyor. Üç tarafımızda denizlerle çevirili, üç tarafımızda da muhacir kaçakçısı kovalıyoruz. Aynı sürede altyapımızı yaptık. Dünyanın en iri havalimanlarını yaptık. Avrasya tüneline denli sert aşırı mega projeyi bitirdik. 1915 Çanakkale Köprüsü'nü bitiyoruz. Bu denge zamanında milletimizin iradesi ile bu arada gerçekleştiriyoruz” açıklamasında bulundu.

“Başlama ayarlarına dönenler milletle ne devir ortak araya gelse aşağılarlardı”

Muhtarlarla ile buluşmanın önemine yer veren Soylu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Külliye'de kocabaşı buluşmalarını yaparken ağız bükenler olmadı mı? Muhtarları suçlayanlar oldu. 'Sizin ne işiniz mevcut dedi Külliye'de'. Cumhurbaşkanımıza 'Sözde sarayına muhtarları neden çağırıyorsun' dedi anne aykırılık lideri. Defalarca eleştirdi. Peki, o buluşmaları itibarsızlaştırmaya çalışanlar devletin tepesi ile milletle talih ortada güreşçi köprüsü bulunan muhtarlarımızın meselelerinin aşağıda kesinlikle gittiğini, vatandaşımıza hizmetlerin kesinlikle yansıyıp yansımadığını muhtarımız üstünde gitmek talip bu buluşmalarla, eksiklikleri gine çıkmak talip kalburüstü Cumhurbaşkanımızın bu iradesine durgu vurabilmek, onu itibarsızlaştırabilmek düşüncesince ellerinde geleni ortaya koydular. 'Siyasi yaymaca yapıyorlar' diyerek o meseleyi siyasetin ortak kenarı aldılar oturttular. Millet DOĞRU olmaya alışmamışlar. Fırsatını buldukları devir milletimizin inancına, milletimizin değerlerine, milletimizin erbap çıktıklarına aşağılamayı kendilerine ortak namus borcu namına görenler, altını çizerek söylüyorum start ayarlarına dönenler milletle ne devir ortak araya gelsen aşağılarlardı. Kendileri ne yapıyorlar? Gittikleri yerlerde doyum önderleri ve muhtarlar buluşmaları yapıyorlar. Demek ki Tayyip Erdoğan akilane yapıyormuş” diyerek konuştu.

"İmanın, İslam'ın şartlarını bilmelerinde ne mahzur var"

Bakan Soylu konuşmasını devamında şunları söyledi:
“4-6 gözyaşı arası küçüklere dini bilgilerini nakşetmenin neresinde ışıksız ortak kavrayış var. Hepimiz annelerimizin, babalarımızın evlatları değil miyiz? Bize o yaşlarda ne öğrettilerse zihnimizde onlar kaldı. Dinimizi, inancımızı kılıç ailemizden, dedelerimizden yahut camideki imamızdan, camideki kurstan öğrendik. İmanın, İslam'ın şartlarını bilmelerinde ne mahzur var. Hala bunu siyasetin ortak eleştirisi materyali biçimine getirebilecek gerçekten yobazlıkta ortak kavrayış kabil mi? Kendilerini gelmeye çalıştıklarını hissettiklerinde doğrudan giriş ayarlarına arka dönüyorlar. 28 Şubat'ta da tıpkısı ortaya koymaya çalıştılar. 1983'ten 1997'ye denli nice aşama atıldı. Birçok adımı doğrudan arka getiriverdiler. Hepimizi kodladılar. Herkesi fişlediler. Yeniden o giriş ayarlarına arka değişmek istiyorlar. Biz emektar Türkiye değiliz. Bir püfleyerek yıkılabilecek Türkiye değiliz. Parmak sallayarak korkutulan ortak Türkiye değiliz.

Biz şayet inç sallayarak korkutulan ve ürkütülen ortak Türkiye olsaydık kılıç onların söylediği yapar Doğu Akdeniz'de olmazdık. Biz onların dediklerini yapar, hepsinin çullandıkları Libya'da onlara dünyanın neresi bulunduğu ne coğrafyaya DOĞRU bulunduğunu bizim de kesinlikle ortak diyar olduğumuzu gösteremezdik. Biz onların söylediğini yapsaydık, Azerbaycan'ın Karabağ meselesini Azerbaycanlı kardeşlerimizle çözemezdik. Biz onların söylediğini yapsaydık dünyanın gelişigüzel tarafında bulunan ve 4 senedir dünyada mağdurlara ve mazlumlara en ortak tomar iane karşıcı diyar statüsüne gelmezdik. Biz onların söylediğinden korksaydık, ürkseydik özlük çizdiğimiz dairenin dışına çıkacak dair ortak istençsizlik sergileseydik, dünyanın gelişigüzel yanındaki devletlerin ümidi biçimine gelebilme yeteneğine erbap olmazdık. Biz onların söylediğini yapmış olsaydık bizim altımıza Avrupa'dan ve Amerika'dan korktuğumuz düşüncesince ortak yıldırı koridoru yapmış olurlardı, kılıç de aptal aptal icra vekili ortak Türkiye olurduk.

Biz aptal aptal icra vekili ortak Türkiye değil, hakkını hukukunu koruyan, halis muhlis dünyaya 'burası bizim coğrafyamız, elinizi eteğinizi buradan çekin' diyen Allah'a hamdolsun ortak Türkiye tablosuna yavaş yavaş gidiyoruz. Çanakkale Köprüsü'nde, Avrasya Tüneline kadar, örgülü yollardan site hastanelerine kadar, Yüksekova havalimanından İstanbul Havalimanına denli gelişigüzel arazi yapıldı. Elbette ki eksiğimiz bulunmayan mu? Hepimizin var. Onları da ikmal kılmak düşüncesince elimizden geleni daima beraberce ortaya koymaya çalışıyoruz.”

"Türkiye'nin gücünü sınayanın fesini kafasına ters giydiririm"

Bakan Soylu, akıbet namına katılmış bulunduğu Kültür Merkezi'ndeki programda ise şunları kaydetti:
“Etrafımızı karıştırıyorlar. Ama Erdoğan da sezdirmeden yapacağını yapıyor. Onlar bizlere atılım yapıyor, o da Doğu Akdeniz'e giriyor. Onlar bizlere atılım yapıyor, Libya'nın halkına milletine erbap çıkıyor. ABD Ay'da, Avrupa Ay'da, onlar piyade kalıyorlar. Türkiye gerçekten atabileceği halis muhlis adımları atıyor. Orada yıldırı koridoru meydana getirmeye çalışıyorlar, kılıç de ona iyi ortak karşılık veriyoruz. Afrin'e giriyoruz, Cerablus'a, Azez'e, Elbab'a, Marez'e girdik mi? Resulayn'a, Tel Abyad'a girdik mi? Hadi bakalım oluştur yıldırı koridorunu da görelim. Bu milletin gücünü kimesne sınamasın. Türkiye'nin gücünü kimesne sınamasın, sınayanın fesini kafasına ters giydiririm."

Furkan Abrek Ünal - Berkan Şen

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler